Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Poutník

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
3. Leden 2016 - 20:25
Tak, Pětko, myslím, že jsi odvedla skvělou práci. Opravdu, popisy jsou detailní a pěkné, dialogy působí přirozeně a děj jsi nastínila zajímavě a pěkně jsi mě navnadila na pokračování :) Chyb jsem si nevšiml, jen možná útočníky jsi mohla trochu více popsat, ikdyž, takhle je tam takový náznak tajemna a napětí před dalším dílem :D

Dávám zasloužených 10*

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
3. Leden 2016 - 21:04
Děkuji mockrát za komentář i hodnocení, příští týden ti to oplatím ;)
Na další díl si počkáš, s trochou štěstí si budu ukusovat půl hodinku denně a mohl by být relativně brzo. Pokud se k tomu nedostanu, počítej s ním až v únoru. :D

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
3. Leden 2016 - 23:07
Souhlasím s Wedgem v kvalitním provedení, kterému není moc co vytknout. Tedy až na pár míst, kde je, pro mě nepochopitelně, mezera před vykřičníkem/čárkou: „Pane Orisi , pane Orisi... a „Ale Tarwe ! Poslední otázku.“. Těžko bych ale tyhle drobnůstky mohl projevit v hodnocení. I když... člověk nikdy neví.

Co mi ale trochu vadí je děj. Věřím, že spoustě lidem se to bude líbit a budou to brát jako lákavý úvod. Mně to připadá jako lákavý úvod, který je ale nějak krátký a v podstatě o ničem. Nemyslím to nijak špatně, postě mi to připadá příliš krátké a moc se toho v tomto dílu nestalo... a taky jsem se nic nedozvěděl. Respektive dozvěděl, ale ne tolik, aby mě to nějak super naladilo na další díl. A taky je tam spousta indicií, které mi říkají, jakým směrem to celé povede.

Ale k veselým věcem:
Začátek: Byl večer na počátku zimy a venkovní teploty se blížily bodu mrazu. Sníh ještě nenapadl, ale stromy již o všechno své listí přišly. Vítr bezútěšně skučel a zmrzlá půda křupala pod nohama.
Předprostředek: Náhle se otevřely dveře a do vyhřáté místnosti pronikl chladný, vlhký vzduch. Mrazivý vítr ovanul hosty, kteří byli nejblíže, a ti se otřásli zimou.
Prostředek: Z nebe padaly první kapky deště.
Poprostředek: Drželi se při zdi jednoho z domů a naslouchali šumění vody ve fontáně.
Konec: Zrak mu zakalila záplava slz smíchaných s kapkami deště.

Ještě bych pochopil, že fontána bude mít vyhřívání a průtokový ohřívač vody pro nonstop fungování (neuvažuji možnost, že při vyšších mrazech by to stejně celý bouchlo), ale jinak déšť při mrazivých teplotách? :) Ještě se to celé odehrává v noci, kdy jsou teploty nižší než ve dne...

Pokud bych hodnotil, dal bych tomu něco mezi 7 - 10. Asi bych velmi silně inklinoval k devítce. Sedm je příliš málo, na 10 to zas nevidím. Pokud v příštím dílu bude více děje a zachováš kvalitu, nevidím důvod pro neudělení vysokých hodnocení.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
4. Leden 2016 - 20:56
Díky za koment. :) Mezery nevím, kde se vzaly, u mě v počítači nejsou. Nejspíš je to tím, že na jménech mívám ve Wordu poznámku s charakteristikou. Já nikde nezmínila, že je pod nulou. Pro mě „teploty se blížily bodu mrazu” znamená, že bylo méně než pět stupňů Celsia, to mi přijde na déšť normální. Za „mrazivé” považuji, když ti už je jednoduše kosa v podzimní bundě. Možná (pravděpodobně) to mám oproti tobě a ostatním posunutý, ale já to takhle holt chápu. :D

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
0
-1
Obrázek uživatele Orkin
26-27
5. Leden 2016 - 22:08
Předně děkuji za vyhlášení soutěže a snahu oživit naší malou milou komunitu. A nyní k věci.
Úvod na tak krátké dílo strašlivě zdlouhavý. Stylistické/gramatické chyby viz níže.
Opravdu mě popudilo, že zrovna v momentě, kdy mě poutník začal zajímat, za což máš určitý kredit, že mě vůbec zajímat začal, se z nevysvětleného důvodu objeví vojáci, všechno vystřílí a povídka končí. Whyyy? :D

vesnice "zela v tichu" - ticho nezeje, promiň
smích se také běžně nerozsévá
Obličej od nosu dolů měl muž krytý šátkem, přestože to počasí ještě nevyžadovalo. - podle tvého popisu sakra vyžadovalo, je mi zima za něj, za chudáka
případně když potřeboval něco zařídit. - chybí čárka
Lidé o něm věděli jen tolik, kolik měli - ani více, ani méně. Někteří ho měli za blázna, jiní za uprchlíka před zločinem. Nikdo však pro své tvrzení neměl důkazy a tak zůstávalo léta jen u dohadů. - 3x za sebou "mít" :)

Sečteno, podtrženo, to nic je napsáno čtivě, za což ti připadnou nejspíš 3 hvězdy z 5 nebo 5 z 10, už nevim, jak to je.

„Nejlaskavější ze všech stvoření jsou ženy, a nejnepříjemnější taky.“
— Niccolo Machiavelli

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
5. Leden 2016 - 22:30
Díky ze koment a ujišťuju tě, že povídka bude pokračovat, tohle je jen první část. ;)

Dále:
> Ticho v žádném případě nezeje, zeje vesnice. :D
> „Rozsévat” se někdy používá ve významu „šířit.” Já to tedy nepovažuju za chybu.
> Ty nosíš zhruba v tuhle dobu šátek přes ústa? Já ne. Já ho nosím od minus patnácti.
> Čárka dle mých informací nechybí. Z příručky pro jazyk český: „Stojí-li před spojovacím výrazem závislé věty (např. před spojkou že) zesilující nebo vytýkací výrazy (tj. výrazy respektive, eventuálně apod.), klade se podle doporučení PČP čárka už před vytýkací, nikoli až před samotný spojovací výraz”

Doufám, že ti má vysvětlení stačí. To „mít” beru. :)
EDIT: Ok, fajn. Zeje většina (vesnice). Příště jdu pro kontrolu do povídky a ne do tvýho komentu, kdy máš část vloženou.

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Orkin
26-27
5. Leden 2016 - 22:31
Jsem ochoten uznat možnost porážky v ohledu čárky, za což se omlouvám, nicméně to samo na hvězdu navrch nestačí :( Rozsévání je tam pořád divný, to s tim šátkem jsem myslel spíš jako vtip a "Většina vesnice zela v tichu" prostě nedávám, ať hledám předměty a podměty jak chci :D

„Nejlaskavější ze všech stvoření jsou ženy, a nejnepříjemnější taky.“
— Niccolo Machiavelli

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
5. Leden 2016 - 22:37
Většina (podmět) vesnice (přívlastek neshodný) zela (přísudek) v tichu (příslovečné určení). Pomohlo? :D

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Orkin
26-27
7. Leden 2016 - 16:02
Ale ty nechápeš s čim mám problém :D Vesnice může "zít" maximálně prázdnotou :D Ale to ticho v tý větě je prostě nesmyslný :D Vesnice-zela-v tichu. To je jako Pes - jedl - raketou :D

„Nejlaskavější ze všech stvoření jsou ženy, a nejnepříjemnější taky.“
— Niccolo Machiavelli

+1
+1
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
8. Leden 2016 - 23:50
Asi ako každý študent počas skúškového obdobia, aj ja veľmi rád robím veci, na ktoré nemám čas. A nedávno bolo takouto vecou čítanie poviedok, pričom Pútnika (v orig. "Poutník", pozn. autora) som nemohol vynechať. Najskôr som si hovoril, že si prečítam zopár viet pred spaním. Chcel som zahnať temné myšlienky (na skúšky, prácu a koláče) a privolať spánok. Po troch vetách som ale pochopil, že poviedku jednoducho musím prečítať celú.

Podarilo sa ti výborne popísať prostredie a atmosféru toho miesta. Mám rád, keď vo mne text nenásilne vyvoláva predstavy toho, čo práve čítam. Veľmi sa mi páčili jednotlivé detaily, hĺbka popisu a dôslednosť pri rozprávaní príbehu. Akoby si ten obraz mala pred očami a nám ho prerozprávala. Rovnako tak detaily pri opise osoby pre mňa zohrávali dôležitú rolu. Čo sa týka tvojho štýlu, nie je mu vôbec čo vytknúť.

Dialógov poviedka neobsahovala mnoho, ale príbeh ich ani nepotreboval. Trochu som mal však problém s ich uveriteľnosťou a prirodzenosťou. Zvedavé otázky chlapca na mňa pôsobili príliš samoúčelne. Predovšetkým spôsob vyzvedania na mňa miestami pôsobil, akoby sa pýtala staršia osoba (nie dieťa) - detaily, na ktoré sa pýtal. Nevedel som z dialógov vytušiť ani presný účel zisťovania. Občas som naberal dojem skratkovitosti v deji, na ktorý si použila práve dialógy.

To, že to v tej vesnici zelo, mi vôbec nevadilo. A smiech som rozsieval spolu s nimi! Z popisu krčmy je poznať, že zariadenia podobného typu navštevuješ pravidelne! Síce to pomohlo poviedke, ale pre zdravý duševný vývoj to nie je prospešné... Inak dúfam, že budeš v príbehu pokračovať. Úvod bol rozhodne vydarený a zaujímavý. Som zvedavý, akým smerom sa bude poviedka uberať a či sa nejak bližšie vysvetlia aj už odohrané udalosti. Hodnotím na 80%. To aby si mala motiváciu ďalej sa zlepšovať a posúvať príbeh.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
9. Leden 2016 - 17:03
Moc děkuji za komentář i hodnocení, jsem ráda, že tě to zaujalo. ;) P.S. Neboj, nenavštěvuju podobná zařízení často - využívám své eidetické paměti, takže můj duševní vývoj nic neohrožuje :D

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+1
-1