Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Gregor - příběh hrdiny: Tajná armáda

Reklama
Autor: Gregor
Přidáno:2. Srpen 2013 - 21:20
Přihlásit se k odběru

„Myslím… Myslím, že jsme jim utekli,“ řekl udýchaně a radostně Gregor. Všichni se zastavili a až na R3 vydýchávali.
„Musíme se odsud dostat. Potřebujeme loď. Jenomže na tu nemáme,“ řekla s beznadějí v hlase Ashara.
„Ty jsi říkala, že jsi členkou povstalecké aliance. A v paláci je zrovna Bail Organa. Ten nám pomůže,“ pronesl klon a Twi’lečanka mu se slzami v očích odvětila: „Nepomůže. Já… Lhala jsem. Nepatřím k Povstalcům. Ano, tu továrnu jsem sabotovala. Ale já tam pracovala, a když jsem viděla ty Wookiiské otroky… Prostě jsem tu továrnu přetížila v naději, že nebudou muset tak dřít. Promiň.“
Gregor se zarazil, chvíli uvažoval a pološeptem pronesl: „Ten včerejšek byla chyba. Já… Taky jsem k tobě nebyl úplně upřímný. Jsem klon.“
Ashara se zarazila, ale potom se usmála. Po chvíli mlčení klon pokračoval: „Myslím, že vím, co musím udělat. Pokud chceš, můžeš letět se mnou.“
„Letět s tebou? Samozřejmě, že s tebou chci letět. Ale kam… A čím… Vždyť nemáš loď,“ řekla v slzách Ashara.
„Já ne. Ale on jo,“ řekl Gregor, vytáhl z kapsy kredity a ukázal na reklamní poutač obchodníka s loděmi.

Všichni tři šli na velkou plochu plnou nových i starých lodí. Gregor se zastavil u hodně dobře vypadající YT-1760. Byla celá bílá a lak vypadal nově. Na vrchu bylo i iontové dvojče. Po chvíli si jich všiml starý Bithský prodavač s vytahanou košilí a modrými kalhotami, který se opíral o berli.
„Kolik za ni chcete?“ otázal se obchodníka, když se k nim dostavil.
„Hmm. Vidím, že máte zájem o Fierce Wolfa. Tato loď je téměř nová a má takové malé vylepšení. Maskovací systém. Je vaše za… Řekněme takových šedesát tisíc kreditů,“ pronesl a zasmál se.
Klon věděl, že Bithové jsou smlouvaví obchodníci, a tak začal: „To si nemohu dovolit. Ale dám vám čtyřicet pět tisíc.“
„Nenene. Padesát pět. A níže nejdu,“ řekl rozhodně Bith. Gregor si povzdychl. Spočítal si kredity a řekl: „Moment. Asharo, kolik máš kreditů?“
Twi’lečanka sáhla do kapsy a vytáhla kredity. Začala je počítat a potom řekla: „Něco málo přes tři tisíce.“
„Dobře. Já mám čtyřicet devět, to je… Dáme vám za ni padesát dva tisíc,“ pronesl Gregor a po chvíli uvažování Bith odpověděl: „Je vaše. Má plnou nádrž a zásoby.“ Abafarský hrdina přikývl a všichni si nastoupili.

Když vstoupili na palubu, nemohli uvěřit svým očím. Loď měla interiér vykládaný dřevem světle hnědé barvy. Dvě plně vybavené kajuty pro posádku naskýtaly příležitost odpočinku i soukromí. Jako na většině nákladních lodí, i zde byl sabbacový stůl. Malý, ale útulný kokpit obsahoval holomapu, palubní počítač, knipl a kožené sedačky pro pilota a navigátora.
„Tak, kam máme namířeno?“ otázala se Ashara, když se pokochali.
„Na Kamino,“ řekl klon při vzpomínce na domov. „Na Kamino? O té planetě jsem nikdy neslyšela. Co tam budeme dělat?“ projevovala svou zvědavost Twi’lečanka.
„Pokud chceme bojovat proti Impériu, budeme potřebovat armádu,“ pronesl Gregor, ale Ashara stejně nechápala, co tím myslel.

Nástupní plošina se zasunula a motory nažhavily. Pomalu se vznesli a klon zasunul podvozek.
„Kdyby něco, budu ve své kajutě,“ řekla Ashara, když opouštěla kokpit.
Gregor opět začal myslet na Kamino. Těšil se, že opět uvidí oceány u Tipoca City. Že opět uvidí hejno klidně plachtících Aiwh. Že opět uvidí domov.
Najednou se loď otřásla. Ashara se vypotácela ze své kajuty a vylekaně se zeptala: „Gregore, co se děje?!“
„Máme společnost. Zasáhli nám plášť, ale není to nic vážného. Asharo, běž do kanónu! R3, propočítej hyperprostorovou trasu na Kamino,“ pronesl velitelsky Gregor. Ashara přikývla a začala se po žebříku lézt do úzkého prostoru ovládání děla.
„Dossssstal jsssem je, Bobo,“ řekl Trandoshan, který dělal společnost Boba Fettovi na zelenohnědé lodi. „Jo. Ale stále mohou utéct Bossku. Pokračuj v palbě,“ řekl mladý Boba a nasadil si helmu.
Mezitím na Fierce Wolfu astrodroid propočítával trasu. Ashara střílela a zasáhla pronásledovatele do stabilizátoru.
„Připravte se na rychlost světla!“ zařval Gregor a zatáhl za páčku. Fierce Wolf skočil do hyperprostoru.
„Co budeme ssssk dělat Bobo?“ zeptal se syčivě Bossk a Boba mu naštvaně odpověděl: „Slave 1 je poškozen. Musíme se vrátit na Onderon. Tam loď opravíme a… A podáme hlášení Lordu Vaderovi.“

„V pořádku Asharo?“ zeptal se Gregor, když slyšel nějaké hekání.
„Jo. Je to tu moc úzké i na mě,“ odpověděla Twi’lečanka, když se konečně vysoukala ven.
„V pořádku, utekli jsme jim,“ pronesl radostně bývalý člen komanda. Dívka se posadila do kožené sedačky vedle něj. Stále se prázdně dívala z okna na cestu hyperprostorem. Přesto, že se snažila, aby to nebylo vidět, Gregor poznal, že ji něco trápí.
„Děje se něco?“ otázal se starostlivě.
„Já… Víš, nerada o tom mluvím, ale… Já toho lovce znám. Boba Fett je nejlepší. Najde si mě všude. A nyní najde i tebe,“ řekla lítostivě se slzami v očích.
„Neboj se. Pokud nás najde, postarám se o něj,“ řekl Gregor a Ashara se usmála.
Po chvíli se zvedla a odešla zpět do své kajuty. Dveře se zavřely.

Po nějaké době se vynořili nad vodní planetou.
„Tak jsme tady,“ zvolal radostně klon a Ashara za ním hned přišla do kokpitu.
„Ale ne. Jsou tu dva Imperiální křižníky. Ale vypadá to, že nás ještě nezpozorovali,“ pronesla Twi’lečanka a Gregor se zasmál: „Heh. Je na čase aktivovat maskování.“
Loď pomalu se pomalu přibližovala ke křižníkům a najednou zmizela. Když prolétali kolem turbolaserových děl, nervozitou nikdo ani nedýchal. Z hangáru vyletělo několik TIE.
„Já věděla, že to nevyjde,“ šeptla Ashara a Gregor po chvilce řekl: „Počkej… Je to dobré. Neví o nás. Jen prohledávají oblast kvůli případným zvědům.“
Dostali se za křižníky. Pomalu zrychlovali a zamířili si to k Tipoca City. Na Kaminu byl zrovna jeden z mála dnů, kdy nepršelo. Gregor přistál ve spodních patrech města. Loď se zviditelnila.

Nákladní rampa se otevřela a všichni vystoupili. Zamířili si to k vchodu do budovy. Dveře se najednou otevřely a na přistávací plošinu vešla vysoká Kaminoanská žena.
„Omlouvám se, ale nemáte povolení k přistání… Počkat.“ Řekla, když si všimla Gregora. Uklonila se a řekla: „Vítej doma. Co tě sem přivádí? A kde máš brnění?“
„Zdravím vás Taun We. Jmenuji se Gregor a naneštěstí… Naneštěstí mě zde přivádí zášť vůči Impériu,“ pronesl klon, když se také uklonil.
„Ah. V tom případě mě následuj. Myslím, že si budeš chtít promluvit s ministerským předsedou,“ pronesla svým typickým hlasem Taun We.

Vešli do budovy s čistě bílými stěnami. Chvíli Kaminoánku následovali spletí chodeb a uliček, až vešli do prostorné místnosti. Ze stropu tam visela kulatá sedačka, ve které seděl další Kaminoánec s límcem kolem krku a „chocholkou“ na hlavě.
„Vítám vás. Jmenuji se Lama Su. Posaďte se,“ řekl a ze stropu vyjely další dvě sedačky.
Taun We přišla k předsedovi blíže a něco mu pošeptala. Předseda se na Gregora nedůvěřivě podíval a poté naznačil, ať je Taun We nechá o samotě.
„Takže… Tebe sem přivádí zášť vůči Impériu? Hmm… To je u klona neobvyklé. Ale abych byl upřímný, sdílím tvou zášť. Pověz mi svůj příběh… Gregore,“ pronesl rozvážně Kaminoánec.
Klon se zarazil. Překvapilo ho, jaktože Lama Su zná jeho jméno. Nakonec mu ale o všem řekl. O tom, jak se dostal ke komandu, o bitvě o Sarrish, o Abafaru. Potom se na chvíli odmlčel a začal líčit, co se stalo na Kashyyyku. Do očí mu opět vyhrkly slzy. Nakonec řekl, i jak se dostal na Coruscant, o Temném muži se světelným mečem, jak potkal Asharu a nakonec jak se sem dostal.
„Hmm… Vidím, že toho máš hodně za sebou. S těmi Jedii mě to také mrzí. Ten temný muž je Lord Vader. Vedl útok na chrám Jediů a dal nám zakázku na další klony pro Impérium. Přesto nechal popravit několik našich vědců. Prý chce, aby noví kloni nebyli tolik vzpůrní a plnili rozkazy do puntíku,“ řekl Lama Su a na chvíli se odmlčel.

„Měl bych pro tebe nabídku. Spoustě Kaminoánců se nelíbí imperiální okupace planety a většina z nich si přeje, abychom se jim postavili,“ pronesl předseda.
„Myslím, že vím, kam tím míříte. Impérium geny Jango Fetta pečlivě střeží, a tak chcete naklonovat mě. Je to tak?“ zeptal se Gregor.
„Samozřejmě, dostával bys vysoký plat. Císař nechává střežit pouze klonovací zařízení, kde pro něj tvoříme armádu. Ostatní nechává bez povšimnutí. Jak jsi již řekl, DNA Janga ven nedostaneme, ale pokud naklonujeme tebe, elitního vojáka, mohli bychom se Impériu postavit. Pokud ale nepřijmeš naši nabídku, nebudeme tě do ničeho nutit,“ řekl s rozvahou v hlase Lama Su a podíval se na Gregora.
„Přijímám nabídku. Ale máte někoho, kdo by ty mé klony cvičil?“ otázal se klon.
„Myslel jsem, že je vycvičíš ty.“
„Ashara mi může pomoct,“ řekl a Lama Su si prohlédl Twi’lečanku. Klon pokračoval: „Ale sami na to stačit nebudeme. Budeme potřebovat pomoc a já vím, kde ji hledat. Poletíme na Nal Hutta.“
Kaminoan se zamyslel a poté zavolal Taun We. Něco jí řekl a po chvíli přinesla nějaký kufřík. Gregor i Ashara byli zvědaví, co v něm je, ale Lama Su je nenechal dlouho čekat. „Nuže dobrá. Najdi nájemné lovce. Nabídni jim dvě sta kreditů denně, jídlo a ubytování. A jako zálohu jim předej toto,“ řekl předseda a Kaminoánská žena otevřela ten tajemný kufřík. Byl plný kreditů.
Gregor přikývl a Taun We řekla: „Dobrá tedy. Jenom ti odebereme krev, abychom mohli začít s klonováním. Poté můžete vyrazit.“
Dveře do místnosti se otevřely a dovnitř vešli dva Kaminoané ve vědeckých hábitech. Jeden vytáhl injekci a odebral Gregorovi trochu krve. Ten opět přikývl a všichni tři odešli k lodi.

„Myslíte, že mu můžeme věřit?“ otázala se Taun We.
„Podle mě mluví pravdu. Je naše jediná naděje,“ pronesl Lama Su.
„Ale co když ne? Co když patří k Impériu?“
„To riziko musíme podstoupit. Ale já mu věřím. Běžte do zařízení 769 a zahajte klonování,“ řekl Kaminoánec. Vědci na něj přikývli a odešli.

Mezitím již Gregor s Asharou a R3 vzlétali. Klon aktivoval maskování a odletěli na orbitu. Stále tam byly ty křižníky. Astrodroid propočítal trasu na Nal Hutta a skočili do hyperprostoru. Uběhla nějaká doba a vynořili se nad bažinatou planetou.
„Tak. Nal Hutta. Největší díra galaxie. Tam venku se držte u mě,“ řekl Gregor.
Přistáli na jedné z mnoha přistávacích plošin postavených nad smradlavou bažinou. Vystoupili ven a málem se vyvrátili.
„Takový smrad! Jak tady může někdo vůbec letět, na tož žít,“ zeptala se Ashara, když se chytla za nos.
„To nevím, ale tamhle je kantýna. Najmeme pár schopných lovců a vypadneme odsud,“ řekl Gregor a zamířili si to ke kantýně.

V kantýně panoval čilý ruch. Klon se chvíli rozhlížel. Najednou se ozval výstřel z Blasteru. Kantýna ztichla.
„Příště si to rozmyslíš, než budeš někoho obtěžovat!“ zařvala Zabracká žena na zastřeleného Durose a většina osazenstva kantýny se zasmála. Poté si sedla zpět ke stolu. U něj seděl i nějaký Kyuzo, drbající za uchem anoobu, a Theelinská žena.
„Myslím, že jsme právě našli naše trenéry,“ řekla Ashara.
Gregor se usmál a zamířil si to ke stolku, kde seděla ona Zabracká žena.
„Zdravím, jmenuji se Gregor. Ehm… Vypadáte jako docela dobří námezdní lovci,“ pronesl Klon.
„Já jsem Sugi. Toto jsou Embo a Lattz Razzi. Ano, jsme námezdní lovci. Proč se tak vyptáváš? Měl bys pro nás nějakou práci?“ otázala se Zabracká žena.
„Dá se to tak říct.“
„Hmm. A jaký by byl plat?“
„No, upřímně řečeno, je to dlouhodobá práce. Ale měli byste zdarma jídlo, ubytování a dvě sta kreditů denně.“
No, co říkáte? Myslím, že to bude lepší, než trčet tady,“ pronesla Sugi a její společníci přikývli.
„Dobrá tedy,“ pokračovala: „O co se tedy jedná?“
„No… Jednalo by se o akci proti Impériu,“ šeptnul nejistě Gregor a pokračoval: „Radši bych to projednal u nás na lodi. Mimochodem… Tady je záloha.“ Otevřel kufřík, který měl neustále u sebe. Poté jej opět zavřel a předal Sugi.

Na lodi jim Gregor vysvětlil situaci: Šlo by o trénování klonové armády proti Impériu. Je to ovšem přísně tajné. Zřejmě nebudete moci opustit Kamino.“
„Dobrá tedy. Budeme ty klony cvičit,“ řekla Zabracká žena.
„Nuže dobrá. Vyrážíme,“ pronesl Gregor a sednul si do kokpitu. Ashara si sedla vedle něj. Embo a Lattz začali hrát Sabaac a Sugi je sledovala. Dostali se na orbitu a skočili do hyperprostoru.

Když přistáli na Kaminu, Lama Su již čekal na přistávací plošině a všechny vřele přivítal. Podrobněji jim vysvětlil celou situaci. Poté je zavedl do jejich bytů. Klonovací zařízení běželo na plné obrátky. Vědci pracovali ve dne v noci. Povstání… Začíná!

Pokračování příště…

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
2 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
1 hlas