Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Gregor - příběh hrdiny: Nová společnost

Reklama
Autor: Gregor
Přidáno:17. Červenec 2013 - 13:00
Přihlásit se k odběru

Úvodem bych chtěl poděkovat Darth Severusovi a Viqovi, kteří mi dost poradili. V povídce se taky objevuje Huttština, takže pokud byste chtěli překlad, máte ho dole, na konci povídky. Jinak bych opět prosil hodnocení a nějaký ten komentář. Děkuji vám, doufám, že se vám povídka bude líbit a přeji příjemné čtení :)

Gregor se procházel po ulicích a přemýšlel. Ulice byly temné a potuloval se tam kdejaký zlodějíček. Když procházel kolem dost oškubaného a špinavého Durose, který byl zřejmě dost nalitý, pomyslel si: „Páni. Těžko uvěřit, že někdo může klesnout tak hluboko.“ Chvíli se ještě procházel. Bylo ale už pozdě večer a tak si pronajal pokoj v jedné ubytovně naproti kantýny U opilého Jawy. Pokoj byl malý a neútulný. Na jedné stěně bylo malé špinavé okno, do kterého svítil reklamní poutač. Byla tam akorát jedna nepohodlná postel a polička. Vedle byla malá koupelna. Ostříhal si vlasy a vousy, aby opět vypadal jako voják a šel spát.
Po několika dnech, kdy Gregor jenom ležel v pokoji a uvažoval nad tím, co se stalo, se rozhodl jednat. Přesto počkal. Druhý den ráno vešel do ponuře osvětlené kantýny. Vypadala, že právě prochází úpadkem. Nebylo tam moc zákazníků a docela falešně tam hráli tři Bythové, kterým tančila ne moc pohledná Twi’lečanka. Ale právě v takovýchto kantýnách se nachází lidé, jaké Gregor zrovna potřebuje. Oprášil si barovou stoličku a sedl si na ni. Po chvíli k němu přišel zjizvený Quarren leštící skleničku a řekl: „Odpusťte mi. Ale obchody teď nejdou. Výpalné vám dám příští měsíc dvakrát. Nechci být s Impériem za zle.“ „Co? Ach, ta uniforma. Nebojte se, nepatřím k impériu. Ale vlastně, proto jsem přišel. Potřebuji nějaké informace.“ „Opravdu? Aha. Promluvte si s támhle tím Twi’lekem,“ řekl nevěřícně barman.

Sednul si ke stolu k tomu Twi’lekovi. Vypadal jako typický pašerák. Modrá kůže, zvednuté pilotní brýle, vesta. „Bylo mi řečeno, že byste mi mohl poskytnout určité informace,“ otázal se Gregor a Twi’lek se zasmál: „Haha, v pořádku, ale nebude to zadarmo. Bývalý voják se podíval do svých dvou kapes na brnění a zjistil, že jsou plné kreditů. Mohl tam mít tak čtyřicet, padesát tisíc. Vytáhl padesát kreditů a položil je na stůl. „Dobrá, co potřebuješ vědět?“ zeptal se Twi’lek a Gregor mu ihned rázně odpověděl: „Všechno. Co se stalo s Jedii, jaktože má kancléř takové pravomoce, aby vyhlásil impérium.“ Twi’lek se zase zasmál, napil se a řekl: „Hmm, takže ty jsi další z těch odpůrců Impéria? Ještě neexistuje ani týden a už se objevili první povstalci. Ale přejdu k věci. Nyní už Císař Palpatine prohlásil, že Jediové se pokusili rozpustit senát a vládnou Republice sami. Proto je klonované jednotky vyvraždily. Někteří sice uprchli, ale moc jich není. A proč má Palpatine tolik pravomocí? To víš, byla válka a on toho využil ve svůj prospěch. Poté využil zrady Jediů a prohlásil se za Imperátora.“ „Jediové by nezradili. Vždyť oni jsou ochránci míru a spravedlnosti. Myslím, že Císař to na ně sehrál,“ zamumlal náš hrdina a do očí mu opět vyhrkly slzy. Naštěstí měl nasazenou helmu, takže to informátor neviděl. „Hele, prý nepatříš k Impériu, takže ti to povím. Senátor Bail Organa tajně spolupracuje s novou organizací. Je to Aliance za obnovu Republiky. Prý se tam již připojilo několik soustav. Nyní je prý na audienci u Senátora Bonteri, který mimochodem do aliance patří také. Na Onderonu se dobře shání práce, takže pokud chceš, vezmu tě za nima. Ale chtěl bych takových, řekněme pět set kreditů. Gregor sáhl do kapsy a vytáhl kredity. „Výborně. Takže odlétáme zítra ráno. Sektor 12, hangár 354/b. Oukej? Buď tam v osm hodin ráno. Nebudu čekat.“ Gregor se zvedl a odešel zpátky na ubytovnu.

Druhý den vstal brzy. Oblékl si brnění a vydal se do přístavu. Po nějaké době se tam konečně dostal. Chvíli bloudil uličkami, až konečně uviděl nápis… „Ah, konečně. Sektor 12. Teď ještě najít hangár,“ řekl si pro sebe. Po nějaké době konečně našel hangár, kde už čekal rozzlobený Twi’lek: „No konečně. Už jsem myslel, že nepřijdeš.“ „Ale, promiň. Trošku jsem zabloudil,“ omlouval se Gregor a pokračoval: „To je ta tvá loď? Vždyť ji pohromadě drží jen ta barva!“ Oba se podívali na Nákladní loď YT-1300, která byla natřena na modro a vypadala dost žalostně. „Tak pojď, poletíme,“ řekl pašerák, když v tom klon něco uslyšel. Rozhlédl se a zpoza kontejnerů vyběhla skupina stormtrooperů. „Tady ho máte!“ zařval Twi’lek a vojáci spustili palbu. Gregor rychle skočil za bedny. „Prosím, ať máš munici,“ pomyslel si, když začal mířit blasterem DC-15S, který vzal tomu zvědovi na Kashyyyku. Byla tam. Bývalý člen komanda začal střílet. Stormtroopeři padali jako k zemi jako deaktivovaní droidi. Když už si Gregor myslel, že má vyhráno, vběhli do hangáru další. Šli na něj ze všech stran. Kryl se za bednami a vybavil se mu Abafar. Tenkrát na něj také šli ze všech stran, jenomže nyní tady nebylo Rhydonium. Najednou za sebou uslyšel chroptění. Otočil se a spatřil pašeráka, který se držel za krk a byl asi dvacet centimetrů nad zemí. Z ruky mu vypadla vibročepel. Do hangáru vešel někdo v černém brnění s nataženou rukou před sebe. Jeho temná helma a nějaké přístroje na břiše vzbuzovaly v Gregorovi strach. Černooděnec najednou tasil krvavě rudý světelný meč. „Lorde Vadere, naše jednotky toho dezertéra obklíčily, nemá kde utéct,“ hlásil velitel stormtrooperů a Vader ho přeseknul napůl. „Říkal jsem vám, že ho chci živého! Tak přepněte zbraně na omráčení! Popravím ho osobně,“ Vojáci poslechli a pomalu se ke Gregorovi blížili. Našemu hrdinovi došlo, že má jen jednu možnost. Pomalu začal ustupovat a vešel do lodi. Zasunul nástupní rampu a pokusil se nastartovat. Motory ovšem ne a ne naskočit. „Noták. Prosím naskoč,“ pomyslel si, a když se stále nic nedělo, bouchl do palubního počítače. Zezadu se ozvalo nějaké zahučení a motor naskočil. Pomalu se dostával do vzduchu, když do hangáru vběhlo několik vojáků s raketometama. Už se chystali k palbě, když Vader řekl: „Nechte ho. Jeden dezertér Impériu nic neudělá.“ V tom se pěkně mýlil, ale to předbíhám. Gregor si oddychl a odletěl.
Chvíli seděl na dost otrhané kožené pilotní sedačce a uvažoval. Rozhlížel se po dost špinavém a rozbitém kokpitu. Najednou mu došlo, že na Onderon se stejně nedostane, když nemá jak propočítat hyperprostorovou trasu. Už si myslel, že to má marné, když se za ním ozvalo zapípání. Popadl zbraň, otočil se a uviděl bílozeleného astrodroida. „Hmm. Nato jaká je ta loď rachotina vypadá ten droid dost dobře a čistě“ pomyslel si a řekl: „Ehm. Nazdárek. Tebe potřebuji. Nastav kurz na Onderon. Jaké máš číslo?“ „Bweep dooot. Tytydy bwee.“ „Takže R3-S7 hm? Víš, tvůj pán mě měl dopravit na Onderon, ale zabili ho. Tady se to hemží lidmi, kteří by tě akorát rozebrali. Jestli chceš, tak se o tebe postarám.“ „Wheeeet.“ Mezitím už byli na orbitě. Droid přejel k počítači a připojil se k němu. Nastavil kurz a loď se začala třást. V kabině upadl kryt kabeláže a vše začalo jiskřit. Jeden motor vysadil a začal hořet. I přesto se jim podařilo skočit do hyperprostoru.

Po nějaké době se vynořili u Dxunu. „Tady začaly Mandalorianské války,“ proběhlo Gregorovi hlavou. Pomalu letěli k Onderonu. Najednou se rozblikaly skoro všechny kontrolky. „Sakra. Už zase! Dobře R3, pojďme do únikového modulu. Tahle loď tady končí,“ pronesl rozvážně klon, když se zvedal z pilotní sedačky. Dveře modulu se otevřely a oba vlezli dovnitř. R3 se připojil k počítači a modul odstartoval. „Tak co tady máme,“ řekl Gregor prohledávající zásoby a pokračoval: „Hmm, jídlo, voda a… Jo! Munice.“ Skříňku se zásobami opět zavřel a sednul si. Blížili se k zemi a tak náš dezertér připoutal k sedačce R3 a pak sebe. Modul dopadl do jedné z mnoha Izizských uliček. Zrovna jí procházela mladá, asi dvacetiletá dobře vyvinutá Twi’lecká dívka tmavě žluté pleti. Na sobě měla krátké bílé tílko a hodně krátké, uplé modré kalhoty, na kterých byl opasek s blasterem. Gregor se odpoutal a vzal ze zásob nějakou munici. Poté odpoutal i R3. Teprve když se oběma podařilo z modulu vylézt, Gregor si jí všiml. Ihned shodil helmu a rozběhl se k ní. Pomohl ji vstát a zeptal se: „Jste v pořádku?“ Twi’lečanka mu odpověděla: „Já… Ano, děkuji. Vy nejste od Impéria, že ne?“ „Ne, já k nim nepatřím. Jmenuji se Gregor.“ „Já jsem Ashara, Ashara Vao,“ řekla a usmála se. Už se stmívalo, a tak náš hlavní hrdina řekl: „Já jsem Gregor. Víte, moc se vám omlouvám. Ehm… Je tady někde nějaký nocleh?“ „Kousek odsud je takový hotel, ale pokoje nejsou zrovna v nejlepším stavu. Pojďte, přespíte u mě a… Tykej mi,“ řekla Ashara a oba se na sebe usmáli. Gregor si uvědomoval, že musí najít Baila Organu, ale bylo už pozdě a Ashara mu připadala velice sympatická. „R3 pojď,“ zvolal klon, když si bral helmu. Nyní si ji ale nenasazoval.

Pomalu se procházeli uličkami a povídali si o sobě. Mezitím už se setmělo a vyšly měsíce. Gregor se dozvěděl, že Ashara byla jako malá otrokyní na Rylothu, ale ji a spoustu dalších zachránil Jedi. „Já tomu stejně nevěřím,“ řekla Ashara a Gregor se udiveně zeptal: „Čemu?“ „Císařovým řečem. Že Jediové zradili.“ „Málokdo tomu věří. Císař to na ně sehrál, aby získal ještě větší moc.“ Oba se na sebe podívali. Najednou R3 zapískal. „Co se děje?“ zeptal se Gregor, když v tom zpoza rohu vyběhl Rodian s blasterem. Na sobě měl rudou pilotní uniformu a přes rameno měl přehozenou tašku, podobnou, jako měl Gregor na Abafaru. „Koona t’chuta? Kee hasa de blastoh! Bona nai kachu Ashara. Palpatine wah ning chee kosthpa murishani tytung ye wanna yoskah! Chas ke nyowkee koo chooskoo. Moova dee boonkee ree slagwa,*“ řekl ten podivný lovec odměn. Gregor položil na zem helmu a oba si sundali opasek se zbraní. Poté se otočili. Rodian se pomalu přibližoval. „Za co na tebe Impérium vypsalo odměnu?!“ otázal se Gregor a Ashara mu odpověděla: „Jsem členkou Povstalecké aliance. Trošku jsem jim sabotovala továrnu na Kuatu.“ Rodian začal Asharu prohledávat. Ze zadní kapsy ji vytáhl několik kreditů. Dal si je do tašky. Pokračoval v prohledávání a pak jí svou slizkou rukou plácl po zadku. Ashara ucukla, ale Rodian ji chytil. Gregor zařval: „Hej! Nesahej na ni ty sleemo!“ „Kava doompa D’emperiolo stoopa. Da beesga coo palyeeya pityee bo tenya go kaka juju hoopa.**“ Rodian začal prohledávat Gregora. Rodian sáhl klonovi do kapsy a vytáhl kredity. „No konečně,“ řekl elitní voják a loktem skřípl nájemnému lovci ruku. Prudce se otočil a vyrazil mu zbraň. Kolenem ho kopnul do břicha a odstrčil. Rodian spadl na zem a Gregor skočil po zbrani. Lovec se zvedl a vytáhl nůž. Něco si pro sebe řekl a rozběhl se proti našemu hrdinovi. Ten ho ale, ještě z lehu, zastřelil. Zvedl se a šel za Asharou, která si zrovna nasazovala svůj opasek. „Jsi v pořádku?“ zeptal se starostlivě zachránce. „Díky tobě ano,“ šeptla Twi’lečanka a usmála se. Gregor se jí podíval do azurově modrých očí, které se na měsíčním světle leskly jako diamanty. Ashara mu dala ruky kolem krku a on jí kolem pasu. Začali se líbat. Najednou R3 zapískal. „Ehm. Měli bychom jít ke mně, kdyby se tu objevili další,“ řekla Ashara a bývalý člen komanda odpověděl: „Máš pravdu. Ale počkej chvilku.“ Přiběhl k mrtvému Rodianovi a z tašky mu vytáhl ukradené kredity. „Myslím, že toto patří tobě,“ řekl klon a Ashara ho políbila.

Chvíli šli. Oba měli v ruce blaster, kdyby je ještě někdo přepadl. „Tak, tady bydlím,“ řekla Ashara, když přišli k malému domku. Ashara něco naťukala do ovládání dveří a ty se otevřely. Vešla dovnitř a hned za ní R3. Gregor stál venku a kontroloval, jestli je nikdo nesledoval. Poté vešel taky a zamknul dveře. Nato, jak se ten domek zdál malý, byl vevnitř neuvěřitelně prostorný. Čistě bílé zdi mu dost připomínaly Kamino. Nábytek ze dřeva Wroshyrských stromů dělal zajímavý kontrast. Na konci místnosti byla velká postel. „Nechceš si sundat to brnění?“ zavolala Ashara z vedlejší místnosti. „No, ale já na sebe nemám nic jiného,“ řekl trochu stydlivě Gregor. Rozhlédl se kolem a položil si helmu na stůl. Ashara mu hodila normální oblečení a Gregor řekl: „Kdes to vzala?“ „Mám to tu pro případ, že by někdo od Aliance potřeboval nové oblečení.“ Klon si začal sundávat brnění. Měl na sobě už jen kalhoty, když R3 zapískal. Do místnosti vešla Ashara. Přišla k našemu hrdinovi a zamilovaně se na něj podívala. Jejich rty se setkaly. Gregor ji hladil po zádech. Ze začátku byli nervózní, ale pak se oba začali vášnivě líbat a skončili v posteli.
Ráno se Gregor vzbudil brzy. Podíval se vedle sebe a usmál se. Ležela tam nahá Ashara. Gregor ji jemně pohladil po lekku. Políbil ji na líčko a vstal. Oblékl si to oblečení, které mu dala Twi’lečanka. „Hmm. Sedí mi akorát,“ pomyslel si. Na nohách měl černé pilotní holínky a modré kalhoty. Bílé tričko a béžová vesta s kapsami v Gregorovi opět vyvolaly vzpomínky na Abafar. Připnul si stejný opasek s blastery, jako měla Ashara a podíval se z okna. Ihned ze země posbíral Ashařino oblečení a přiběhl k ní. Políbil ji a ona se vzbudila. Usmála se a zeptala se: „Co se děje zlato?“ „Honem, obleč se. Blíží se sem několik lovců. Máš tu druhý východ?“ otázal se klon a Twi’lečanka se začala oblékat. „Tady za skříní,“ řekla Twi’lečanka, když si přetahovala tílko přes hlavu. Gregor odtáhl skříň a otevřel dveře. Ashara už byla oblečená. R3 vyjel ven a začal skenovat oblast. Za ním vyšla dívka a klon zasunul skříň. Zatarasil dveře a všichni utekli.
„Sakra! Utekli!“ řekl lovec v Mandalorianské zbroji, když prohledali byt. „Nebudou daleko, Bobo,“ řekl Trandoshan. „Dobře. Pojďte. Musíme je najít,“ řekl Boba Fett a lovci odešli.
Pokračování příště.

Překlad:
* „Někam jdete? Odhoďte zbraně! Máš problémy Asharo. Palpatine vypsal na tvoji hlavu tak vysokou odměnu, že po tobě půjde každý lovec v Galaxii ha ha. Mám štěstí, že jsem tě našel první. Pomalu se otočte.“
** „Jsi ubohý Imperiální hlupák. Poslednímu bláznovi, který mi něco takového řekl, jsem nacpal tykadla do krku.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
2 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů