Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Niv Ceuelasu - desátá část

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Trigatron
34-35
22. Červenec 2013 - 10:45
Uvěřitelné dialogy, velmi čtivý děj a nakonec cliffhanger... ach jo. Asi jsem idealista, ale opravdu se mi to líbí. Tak doufám, že budeš pilně pokračovat.

P.S.: Jediné, co mi vadilo, je ta délka... je to moc krátké. :)

"You may fire, when ready."

+1
+4
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
22. Červenec 2013 - 12:01
Úplně jsi mě vystihl. :)

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
22. Červenec 2013 - 12:41
Díky, pilně pokračuji :)

JAMU

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
25. Červenec 2013 - 18:23
Každá část tvojí povídkové série má určitý nádech, každá část je svým způsobem svá. Některé jsou si atmosférou podobnější, některé méně, ale tentokrát mi připadalo, že tahle kapitola dýše atmosférou, která tady ještě nebyla. Něčím je jiná, inovativní. Možná je to dějem, který je nápadně kontrastní k předchozím dílům, které byly víceméně poklidného rázu.
Dá se říct opět jen jedno - výborně odvedná práce, skvěle sepsáno, brilantní věrohodné dialogy, provázanost příběhu, poutavé čtení. V téhle kapitole možná není tolik patosu, jak je pro tebe obvyklé, ale vyvážily ho zase jiné složky a rozhodně to není práce méně kvalitní a pozoruhodná.
Pomyslně třepu packou k úspěchu a těším se na další čtení! :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
25. Červenec 2013 - 21:37
Jen k tomu patosu: po delší době jsem si Niv přečetl celou (dalo mi práci, se k tomu dokopat, má už přes padesát stran) a ačkoliv jsem si v pár momentech říkal: "Ty bláho, tohle je hodně dobrý! To že jsem napsal?" v daleko větší míře jsem se setkal s pasážemi, kdy jsem úpěl nad klišovitostí, líbivostí a trapností (většinou šlo o setkání s Niv, zejména ta prvotní - ouvej). U takových částí jsem si říkal právě: "Bože, to je patos! BLEH!" ...a teď tu čtu, že v této části je patosu méně, ale je vyvážen složkami jinými, které tuto část neshazují. Tj. že patos je na mých povídkách tou dobrou věcí.
Nabízí se tedy otázka: má u nás dvou slovo patos jiný význam, nebo se ti (potažmo vám, milí ostatní čtenáři) líbí pasáže, které mě nutí v hanbě se svíjet pod stolem?

JAMU

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
28. Červenec 2013 - 22:24
:D Patrně si nerozumíme. Dle mého patos znamená vzletné vyjadřování, narážím tedy na styl psaní, ne na určité pasáže. Patosem nemyslím klišovité rádoby romantické scény při růžovém západu slunce (i když si tedy nevzpomínám, že by v tvých povídkách někde něco takového bylo. Asi si to budu muset znova přečíst :D), ale způsob psaného projevu založený na uměleckosti a vznešenosti. Tvůj styl psaní takové sklony má přirozeně (tedy alespoň u Niv), což je podle mě velmi dobrá věc, která tvým dílům zaručuje vysokou laťku na žebříčku umění. Ne každý se umí vyjadřovat s takovou obratností.
A co se této kapitoly týče, o patosu jsem se zmínila proto, že se mi jeho poměr zdál méně patrný než v předchozích dílech, povídka na mě působila o něco strozeji. Nemyslela jsem to jako chybu; pokud odhlédneme od faktu, že je to pouze můj subjektivní dojem, k této části Niv, která je více akční, se strozejší styl hodí. To je celé. Protože na mě povídka působila jinak než jsem zvyklá (opět zdůrazňuji, že to není chyba), považovala jsem za nutné se v komentáři zmínit o tom, že jsem zaregistrovala změnu.
Toť vše :D

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wampyrelli
29-30
15. Srpen 2013 - 22:02
Je tam Gan Ross... nevim co bych vytkul... :D 10/10

A cup of tea is prepared faster when you're burning in hell.

+1
+1
-1