Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Han Solo - Jabba Hutt

Reklama
Autor: Mistr jouda
Přidáno:12. Červenec 2013 - 12:00
Přihlásit se k odběru

„Pojď Žvejku, hudby jsme si užili dost. Žvejk uraženě zamručel, místní kantýna se mu líbíla. „Ale, u Jabby to je hezčí, když jsem tam byl, jako malý kluk, líbilo se mi tam." řekl Han. Han vycházel z kantýny a podíval se na Žvejka. „Budem si muste půjčit speeder, k Jabbovi je to daleko. Žvejk souhlasně zamručel.
Šli tedy k taxi speederům. tam stál Duros. „Chtěl bychom se dostat k Jabbbově paláci. Půjč na dva speedery." řekl han a kouknul letmo přes Žvejkala a přes celé okolí. „Dobře, dobře. Tak Jabbově paláci to bude stát... 50 kreditů." řekl Duros. „Padesát kredtiů?!! han nebyl zrovna boháč, z platu imperiálního vojáka by se nemohl stát boháčem. Vzal Durose kolem krku a zašli za roh. Žvejk stál na místě a jen koukal co se bude dít. Ozval se blaster. Žvejk se ohlédl po ulici, jestli to někod také neslyšel. Neslyšel, přes ruch města to mohl jen slyšet Žvejk, wookie s dobrých sluchem. Han vyšel z poza rohu. Poplaskával s rukama, jako by odvedl nějakou těžškou práci. Měl na sobě Durosovo oblečení. Žvejk se ještě podíval za roh, ležel tam mrtvý Duros v imperiálním brnění, co měl Han na sobě. Vrátil se za Hanem a rozzlobeně zamručel. „No jo, no jo. Neměli jsme už kredity, byla to jediná možnost, nebo ses chtěl plahočit přes Moře písku?" Žvejk pochopil, že má Han pravdu.
Oba naskočili na svůj speeder, jeli dlouho. Jeli kolem skal, ze kterých na ě začali střílet Tuskenové. „Pozor, Žvejku!!! Tuskenové jedni všiváčtí! Zasáhli Žvejkův speeder. Žvejk zamručel, že má poruchu. Han se otočil a se speeder vrátil, blasterem zastrašil Tuskeny. „Naskoč Žvejku! Tuskeny může lechce zastrašit, ale brzy se vráti, a bude jich mnohem víc." Han byl štastný, že mu tuto radu řekli piráti, se kterými žil ve svém dětství. Teď už není dítětem, je to uprchlík, zběh Imperiální armády. Budoucí povstalec. Jeli kaňonem až dojeli ke vstupu do Jabbova paláce. Seskočili z Hanova speederu. Z brány vykoukla mluvící kamera. Mluvila řečí neznámu, Han ani Žvejk jí nerozumněli. „Jdeme ze Jabbou, vpust nás!" řekl povýšeně Han. Kamera zase něco zamumlala s zajela zpátky do brány. „Snad nás pustí. Jabba mě zná, nenechal by nás tady venku. najednou uslyšeli hluk. Brána se otvírá. „Jdeme!" řekl Han. Šli temnou chodbou, potkali pár Gamorreanů. Šla k nim postava k černém. Je to Bib Fortuna. „Ahoj Bibe, to jsem já, Han! řekl Han a Bibu objal. Bib nechápavě na Hana zíral. „Ty si na mě nevzpomínáš? Jmenuju se Han Solo, jako malý jsem tu byl s piráty." Bib se zahleděj do zdi, pak se usmál a koukal na Hana. Něco řekl, ale Han mu rozuměl. Říkal: „No jasně, ty jsi ten malý Corelliánec. No pojď, pojď se mnou za Jabbou." „Pojď Žvejku, to je můj starý přítel."
Došli do hlavní místnosti, kde tančili twi'lečky. A na vystouplé pohovce ležel velký hutt, Jabba Hutt. Bib Fortuna ho vyrušil z dívání na taneční vystoupení twi'leků: „Pane" Jabba se lekl „přišel sem do paláce ten malý Correliánec, co tu byl s Hondou Ohnakem, pamatujete si na něj?" Jabba se zatvářil, nevím jestli to je úsměv nebo jen úšklebek. Jabba Bibovi odvětil, aby ho přivedl. Bib běžel zpátky za Hanem. „Hane, pojď, Jabba tě očekává." Han se usmál a šel, s ním i Žvejk. „Zdravím Jabbo. Předcházím před tebe v naději, že mě vezmeš do služby pašeráka. Budu ti přivázet věci, jakékoliv budeš chtít. Jabba se, a to šlo vidět, usmál. Něco dlouhého řekl. Han huttštině nerozuměl. Pro tyto případy měl Jabba neustále po levici protokolárního droida, překladatele. „Mocný Jabba tě žádá, abys přivezl z dolů na Keeselu co nejvíce barelů s kořením. „Jak si přejete, mocný Jabbo." řekl Han.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
2 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
1 hlas