Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Gabon Hek: díl osmý - Přísně tajná mise

Reklama
Autor: Marka Ragnos
Přidáno:28. Červen 2013 - 20:00
Přihlásit se k odběru

Poznámka: Povídky budou obsahovat některé postavy ze světa Star Wars, nebudou ale narušovat kanón z období Druhé velké galaktické války.

Coruscant…

Vantilla hleděla na osobu u vchodu do soudní síně jako z nějakého snu. Tohle bylo sice poprvé, co mistryni Satele viděla, každý by ji však poznal okamžitě.

Nosila šedou koženou vestu lemovanou žluto bílými pruhy, černé vlasy měla svázané do tenkých copánků, podobně jako Vantilla. Paže měla holé, nosila šedé rukavice až k loktům, které nezakrývaly prsty, a na levé paži měla nějaký náramek, jehož účel Vantilla neznala. Na opasku měla připevněný svůj dvojitý světelný meč, stejně jako nosila Vantilla. Nosila také šedé kalhoty a vysoké boty do každého terénu.

„Co tady dělá velmistryně našeho řádu?“ pomyslela si. Takhle narušit důležitý proces vyžadovalo i u tak vysoce postavené osoby pádný důvod. A Satele Shan by nepřerušila jednání bez pádného důvodu.

Začala kráčet přes místnost ke stupínku, zastavila se však těsně před ním. Rodvin na ni pohlédl a kývl, a ona mu gesto oplatila.
Otočil se k Vantille a řekl: „V pořádku. Teď už všechno půjdu hladce.“

Vantilla těm slovům nevěřila. Řekla mu: „ Když myslíte.“

Oplatil ji pohled a dodal: „Věř mi.“

Mistryně Satele se otočila k soudcům a dodala: „Omlouvám se za toto narušení. Důležité povinnosti mi znemožnily připojit se k vám dříve.“

Soudci na sebe pohlédli, jako by si říkali: „No jistě, vy přece můžete chodit, kdy se vám zachce.“

Boss promluvil: „Doufám tedy, že jste si připravila dobré vysvětlení.“

Řekla mu: „Spolehněte se.“

Chvilku se odmlčela a pak spustila: „Přicházím k tomuto soudu s oznámením od generála Garzy.“

Teď si získala opravdovou pozornost. Při vyslovení jména Elin Garza si všichni byli jisti důležitosti takového vpádu.

Pokračovala: „Generál Garza vám tímto oznamuje, že obžalování Krix a Hoptun Siho budou zbaveni obžaloby, jakožto republikoví agenti ve službách SIS, kteří se infiltrovali do impéria za účelem špionáže a sabotáží namířené proti flotile lorda Denaie.“

Vantillu to dostalo jako vlna, která narazí na útes. Vsadila by se o svůj světelný meč, že tak neuvěřitelné oznámení jaké tu předvedla teď Satele Shan ještě nikdo nepodal.

Ithorian vedle Bosse se vzpamatoval jako první: „Tomu vůbec nerozumím. Republikoví agenti?“

„Pracující v přísném utajení. Takto daleko se to nemělo dostat, jak už jsem vám ale řekla, povinnosti mi znemožnily přijít dříve“ oznámila jim mistryně Satele.

„Proč tedy nevyslala generál Garza někoho ze svých lidí?“ otázal se Skurm.

„Generál Garza má na starosti koordinaci flotily v sektoru Sluis a oznámila, že nemůže vyslat nikoho ze svých podřízených z důvodu nedůvěry ze strany soudce Bosse“ řekla.

Všichni teď pohlédli na Gadriana Bosse, který položil ruce na desku a usmál se.

„Hezky řečeno, mistryně Satele“ prohlásil. „Myslím si, že však generál Garza podcenila i vyslání někoho více postaveného, než je někdo z jejich podřízených.“

„Teď zase nerozumím já ctihodnosti“ řekla mu. „Generál Garza mi oznámila…“

„Je jedno co vám oznámila“ přerušil ji Boss a pokračoval: „tohle je soud, který už započal, a já nedovolím jeho skončení kvůli něčemu tak absurdního, jako je tohle.“

V místnosti nastalo napětí. Rodvin postřehl zmatení ve tvářích Vantilly i Alvina. Lidé v místnosti byli stejně tak zmatení, neboť odporovat přímému rozkazu z vrchního velení Velké Armády Republiky je skoro to samé jako zrada.

„Gadriane Bossi, mám jasné instrukce od generála Garzy, abyste zbavil obžaloby oba agenty republiky“ zkusila to znovu.

„Vážně? Já si to však nemyslím. Kupříkladu, jak můžete dokázat, že jsou to opravdu republikoví agenti, o kterých tvrdíte, že prováděli špionáže a sabotáže namířené na lorda Denaie? A mimo to jejich obvinění jsou správná: loupeže, vydírání a vraždy. Jak je chcete vyvrátit?“

Mistryně Satele se nedala a zahájila slovní protiofenzívu: „Před dvěma měsíci jsme obdrželi plány vlajkové lodi lorda Denaie, díky čemuž jsme mohli zahájit úspěšný útok na jeho flotilu. Takto by to alespoň řekla generál Garza. A co se týče loupeží, ty byly nezbytné na prokázání důvěrnosti v impériu. Poškození vždy dostali náhradu za škody, které utrpěli. A když mluvíme o vraždách, k tomu by nám něco mohl říci agent Krix.“

Všichni teď pohlédli na Krixe. Zdálo se, že po celou dobu byl v klidu, což naznačovalo i tón jeho hlasu.

„Díky mistryně Satele“ řekl. „Nikdo mi to sice nemůže dokázat, nikdy jsem však nezabil žádného příslušníka armády republiky. Vždy jsem se snažil zranit pouze v případě nutnosti vojáky a civilisty, aby impérium nedostalo podezření, které by mohlo odhalit moji identitu. Pracovali jsme spolu s týmem vybraných pašeráků a nájemných lovců, všichni až na mně však byli zabiti náhodou republikovými vojáky, kteří to nemohli vědět.“

V místnosti bylo chvílí ticho. Vantilla si myslela, že co říká je pravda, i když se jí to nezdálo dvakrát přesvědčivé. Ticho jako první prolomil Boss se slovy: „Nevěřím.“

Mistryně Satele už nevěděla, jak dál, a tak přitvrdila. „Nemusíte věřit ničemu, máte rozkaz.“

„Prosím vás, kdo by řekl něco tak absurdního jako…“

„Je to pravda“ řekla Satele. „Krixovi a Hoptunovi vděčí za mnoho věcí a mají být nasazeni zpátky do služby.“

„Nehrajte si se mnou, mistryně Satele“ řekl Boss. „Lord Denai by jistě odhalil takové podlé spiknutí proti němu.“ Poslední větu pronesl s náznakem hněvu v hlase.

Napětí v místnosti ještě zhoustlo. Rodvin i Satele si všimli něčeho v jeho hlasu. Vantilla si všimla taky, že něco není v pořádku. Pohlédla na Alvina, v jehož tváři našla vážný výraz, který měla i ona.

Mistryně Satele ještě přitvrdila: „Gadriane Bossi, generál Garza mi řekla…“

„Soud už dávno začal mistryně Satele! Chcete ho pozorovat nebo odejdete?“ tvrdým hlasem přerušil Boss Satele.

„Naposledy vám říkám…“

„To je mi jedno!“ zakřičel Boss přes celou místnost. Všichni strnuli na svých místech.

Mistr Rodvin vstal ze svého místa a postavil se do úzké uličky, pak řekl: „Nemáte pravomoci pro…“

„Tohle je můj soud!“ křičel dále Boss jako šílený. „Žádní republikoví agenti! Jsou to zrádci a budou potrestáni za zločiny proti impéri… teda republice!“

Náhle se všechno obrátilo naruby. Boss úplně ztratil kontrolu a odhalil pravou tvář. Satele i Rodvin vzali svoje světelné meče a zažehli je s typickým zvukem klap-bzz. Alvin i Vantilla je už drželi připravené a vojáci v místnosti obrátili pozornost k Bossovi.

Boss se usmál a řekl: „Tohle není konec.“

Z jeho rukávu se rychle objevila hlaveň masteru, vytáhl ho, a zamířil proti Krixovi a Hoptunovi, kteří už byli ve střehu.

Boss vypálil tři rychlé střely, mistryně Satele už byla ale rychlejší, postavila se do cesty střelám a nechala čepele své zbraně, aby je vstřebaly. Pak uchopila jeho blaster v Síle a vyrazila mu ho z ruky.

Blaster přeletěl přes místnost k Rodvinovi, který ho chytil do ruky.

Boss vrhl na Satele nenávistný pohled, když se všechny pušky v místnosti obrátily proti němu. Strážci na postech za soudci přistoupili k Bossovi a zamířili na něho zbraněmi.

Jeden z nich vzal pouta na opasku a spoutal Bossovi ruce. Boss se chvilku vzpíral, staří mu však nedovolilo víc než chabý vzdor. Propaloval veškerou svou nenávisti mistryni Satele, která odhalila jeho zradu.

„Bossi“ promluvil ithorian Grum Logos, který nestíhal sledovat rychlý sled událostí v místnosti. „Jak jste mohl?“

Boss k němu vrhl posměšný pohled. „To byste nepochopil Logosi. Ani vy, Skurme“ obrátil se na rodiana vedle něho. „Jediná věc, kterou umíte, je sloužit frakci zkorumpované jako pašeráci, a slabé jako její ochránci, ti co si říkají Jediové. Nedokázali ochránit ani svůj milovaný chrám, nedokázali ochránit Coruscant! Já jsem si uvědomil, kdo má sílu a schopnosti vést galaxii!“

„Kdo?“ přistoupil Rodvin blíž, po boku Alvina i Vantilly. „Impérium? Sithové? Ti by ji radši zničili, než aby ji nechali na pokoji, a o to se pokoušejí. Kolik vám za vaši zradu zaplatili?“

„Do toho vám nic není“ střelil pohledem na Rodvina.

„Kolik vám zaplatili?! Ptám se vás naposledy“ zakřičel Rodvin a výhružné pozvedl jeden ze svých světelných mečů.

Gadrian Boss sebou trhnul při spatření zelené čepele vysoko nad jeho hlavou. Stejně už bylo vše ztraceno a tak řekl: „Padesát tisíc kreditů. Přiletěli až sem a nabídli mi je výměnou za odsouzení těch dvou k trestu smrti, jinak mě prý zabijí.“

„Až sem?“ udiveně řekl Rodvin.

„Ano. Neumím si představit, jak obešli bezpečnostní opatření Coruscantu.“

„Víte, kdo to byl?“

Boss si povzdechl při představě na to, že teď je zrádcem republiky i impéria. „Sithský vrah jménem Terak.“

Vantilla pomyslela na svůj první souboj se sithským vrahem na Tatooine, a na to, jak snadno by ji zabil, nebýt Alvina. Jestli je Terak tak zdatný v boji, tak musí být i velmi zkušený špeh, který se dostane všude.

„Dobře, to stačí. Můžete ho odvést“ řekl strážím za Bossovými zády.

Kývli na Rodvina a odvedli Bosse ze soudní síně. Rodvin i Satele teď pohlédli na soudce Logose a Skurma.

Logos řekl: „No, jelikož došlo k vývoji nečekaných událostí, myslím si,“ pohlédl na Krixe a Hoptuna „že pánové Siho a Krix budou zproštěni obžaloby.“

Satele kývla: „Dobře, snad bychom tento konflikt mohli považovat za uzavřený.“

Pohlédla na Rodvina: „Mistře Rodvine, sejdeme se na Tythonu a probereme ještě nějaké záležitosti týkající se tohoto případu. Krixi, Hoptune, pojďte ještě prosím se mnou. Padawani Alvine a Vantillo“, pohlédla na Alvina a Vantillu „poletíte s námi a odpočinete si v chrámu.“

„Ano mistryně Satele“ řekl Alvin.

Krix pohlédl na Alvina, který měl na rtech otázku. Krix jenom řekl: „Potom.“

Satele, Krix, Hoptun a Rodvin odešli hlavním vchodem a soudci Logos a Skurm vchodem pro soudce. Všichni lidé včetně stráží už byli také pryč z místnosti a tak zůstali jen Alvin a Vantilla.

Alvin na ni pohlédl a řekl: „No, zdá se, že to nebyl tak nudný proces, jak jsem si myslel.“

Usmála se na něho a řekla: „Nevšimla jsem si, že by ses nudil.“ Její úsměv se vytratil. „Ale byla bych raději, kdyby k tomu nedošlo.“

„Já taky. Sithové se dostanou bez povšimnutí na Coruscant, podplatí jednoho z nejváženějších soudců, a pak v klidu odletí. Tohle rozhodně není v pořádku.“

„Jo, já vím. Snad to vyřeší dřív, než bude pozdě.“

Oba dva teď zamířili k výtahu, doufajíc v naději na vyřešení nového problému, který se objevil v srdci Republiky.

„Půjdeme rovnou k raketoplánu a počkáme na mistry. Ledaže oni nebudou čekat na nás“ řekl Alvin.

„Jo, po tomhle všem už chci jen ležet na pokoji a odpočívat“ řekla Vantilla.

Tython…

„Tomu nemůžu uvěřit“ řekli mistr Jedi Orgus Din.

„Je to bohužel pravda“ řekla mistryně Satele Shan. „Na Coruscantu musí být další zrádce.“

V místnosti Rady Jedi na Tythonu bylo už jen pár mistrů Jedi, a na holoterminálu generál Elin Garza. Všichni teď poslouchali hlášení, které jim podala Satele, a o kterém by si všichni rádi mysleli, že je falešné.

„Informace bohužel nelžou. Zprávy zachycené kontrarozvědkou jsou jasný důkaz, že někdo komunikoval s Terakem a poslal mu souřadnice pro bezpečnou cestu na povrch“ řekl mistr Rodvin.

„Všichni by věděli, kdyby do soustavy vstoupila neautorizovaná loď, a neohlásila by se“ řekla Garza. „Ať to je kdokoliv, je velmi dobrý. Podařilo se mu sabotovat senzory na krátkou chvíli, vytvořit zašifrovanou frekvenci, a nenechat po sobě mnoho stop. Kontrarozvědka si dala práci, než vypátrala stopu, i tak ale byla jen krátká.“

„Tohle je zásadní věc. Takhle obejít náš systém je velmi znepokojivé. Myslím, že byste se měli zaměřit na vypátrání toho špeha, a možná prověřit i vaše lidi, kteří mají přístup k tomu systému“ řekl Rodvin. „Příště bychom tu mohli mít flotilu sithů pod vedením Angrala nebo Denaie.“

„To uděláme. Generál Garza konec.“ Hologram malé ženské postavy zmizel.

„Budeme se teď soustředit na jiný problém“ řekla Satele Shan.

„Nevím, jestli chci, aby do toho šli mistryně Satele“ řekl Rodvin, když pochopil, co tím jiným problémem myslí.

„Už jsme to probírali, mistře Rodvine. Jsou ti nejlepší pro tuto misi a já věřím, že to zvládnou.“

„Je to nebezpečná mise, a oni ještě nemají dost zkušenosti na to, aby ji zvládli.“

„Jsem si vědoma nebezpečí, která jim budou hrozit, mistře Rodvine. Avšak jsou schopní splnit tuto misi, i když je tu velké riziko.“

Rodvin si povzdechl. „Tak dobře, zavolám je.“

Odešel z místnosti a začal kráčet skrz velkou místnost k pokojům. Potkal několik známých tváří a kývl na ně, přičemž mu odpověděli stejným gestem.

To o co chtěl právě požádat Alvina a Vantillu bylo nerozumné a on to moc dobře věděl. Padawani s mála zkušenostmi budou potřebovat všechny své dovednosti, aby splnili nadcházející úkol.

V Rodvinovi se mísily rozporuplné pocity. Věděl, že nejsou připraveni a že se nemusejí vrátit zpátky, ale mají talent a nikdo jiný není dostupný ani kvalifikovaný na takovou misi. Kdyby záleželo jenom na něm, nepustil by je z chrámu. Musel se prostě smířit s rozhodnutím Rady a doufat, že se jim podaří misi splnit. Stále však nevěděl, jak jim takové sdělení podat.

Konečně došel k pokoji Alvina. Zvedl svou ruku a mávl jí před senzorem u dveří. Zevnitř šlo slyšet pípnutí a tlumené „Vstupte“.

Rodvin vešel dovnitř, přešel přes krátkou chodbu a uviděl na meditační lóži sedět Alvina, snažícího se meditovat a oprostit od každodenních problémů vesmírů. „Marná snaha“ pomyslel si Rodvin.

„Ahoj Alvine, můžeme si promluvit?“ zeptal se Rodvin.

Alvin otevřel oči a spatřil dobře známou postavu Mistra Jedi tyčící se nad ním.

„Jistě mistře, o co jde?“ zeptal se Alvin.

„Rada chce požádat tebe a Vantillu o úkol, na který zřejmě nejste připravení“ řekl Rodvin na rovinu své myšlenky.

„To zní vážně“ odpověděl Alvin. „Chcete jít za Radou?“

„Ano, a vzal bych sebou Vantillu, ať nemusím chodit dvakrát tam a zpátky.“

„Mistře?“ ozval se za Rodvinem ženský hlas.

Rodvin se otočil a spatřil postavu Vantilly u vchodu do Alvinova pokoje.

„Ahoj Vantillo, právě jsme chtěli jít za Radou, promluvit si o dalším úkolu.“

Vantilla se zatvářila znaveně. „Další úkol“ pomyslela si. „Jde o to, co se stalo na Coruscantu?

„Kéž by“ řekl Rodvin. „Rada vám ten úkol vysvětlí, i když to bude poněkud… no, náročnější. Pojďte.“

Alvin vstal a vyrazil za Rodvinem ze svého pokoje. Všichni teď vešli ven z pokoje a opustily ubikace chrámu.

Alvin se zařadil vedle Vantilly. Zeptala se ho: „Viděl si už Krixe?“

Zavrtěl hlavou. „Ne, od té doby co jsme byli u soudu, jsem o něm neslyšel slovo.“

Do hovoru se zapojil i Rodvin. „Krix bude taky součástí mise, budete si moct promluvit při cestě na misi.“

Přešli přes velkou síň a přišli k velkým dveřím pro vstup k Radě Jedi. Velké dveře se otevřely a oni vstoupili dovnitř.

V síni seděla mistryně Satele na levé straně dlouhého stolu, kolem něhož byly rozestavěné další židle. Na stole byl holoterminál pro komunikace s Radou z jiných planet. Na ostatních místech nebyly žádné jiné osoby než mistr Orgus Din. Vantilla uviděla v stát u stolu Krixe a Hoptuna.

Zastavili se a stáli hned vedle nich před prázdnými židlemi a pár mistry Jedi. Alvin se podíval na Krixe a kývl na znamení pozdravu. Krix mu opětoval stejné gesto. Rodvin stál vedle mistryně Satele a díval se na čtveřici, která bude brzy vyslána na tu nejšílenější misi v jeho životě. K tomu ještě ten paradox, že on na té misi nebude moct být s nimi.

„Zdravíme vás padawani Alvine a Vantillo“ řekl mistr Orgus Din. „Doufáme, že jste si odpočinuli při své krátké návštěvě v chrámu.“

„Ano mistře“ řekla Vantilla. „Jen bychom si přáli, kdyby byla trochu delší.“

„To já taky padawanko. Bohužel válka nenechá ani ty nejstarší odpočinout“ řekl mírně s humorem v hlase. „Ale měli bychom přejít rovnou k věci.“

Než stačil cokoli dalšího říct, dveře do místnosti se najednou otevřely. Vantilla pohlédla na střední postavu u vchodu, která začala kráčet směrem k nim.

Byla to mužská osoba středního věku, podobně jako její mistr. Nosil hnědo bílé roucho a stříbrný pásek, na kterém měl připnuté dva světelné meče stejně vypadající. Jeho kalhoty byly bílé a boty měly tmavě šedý odstín. V hnědých vlasech mu byly vidět šediny, jeho tvář měla pevné rysy a ve vlasech u spánkové kosti měl bílou jizvu. Nepochybně tato postava byla jedním z mistrů Jedi, kteří bojovali v mnoha konfliktech po celé galaxii.

„Vantillo,“ řekl Alvin „tohle je můj učitel, mistr Mengar.“

Vantilla se mírně uklonila a řekla: „Ráda vás poznávám.“

„Já tebe taky, mladá padawanko. Alvin mi vyprávěl o tvé odvaze během tvé první cesty“ odpověděl Mengar.

Na její tváři se objevil malý úsměv.

Mengar se teď otočil se k Radě a řekl: „Omlouvám se, že jsem přišel pozdě.“

„Nevadí, právě jsme chtěli začít“ řekla mistryně Satele.

Mengar se zařadil vedle Rodvina. Vantille připadalo, že ti dva jsou dlouholetí přátelé.

„Padawani Alvine a Vantillo,“ začala mistryně Satele „byli jste vybráni na důležitou misi, která by mohla zvrátit průběh této nové války.“

„Začíná to zajímavě“ pomyslela si Vantilla.

Satele pokračovala. „Na jedné z planet ovládaných impériem se nachází republikový agent, který se vmísil mezi sithskou zpravodajskou službou, a poskytuje republice informace přímo z této planety.“

Odmlčela se a pokračovala: „Před několika dny jsme od něho dostali zprávu, že se mu podařilo stáhnout informace do datapadu, na kterém jsou uloženy všechny budoucí útoky a plány lorda Denaie proti republice. Kdybychom tyto informace získali, mohli bychom vědět, kde máme posílit planetární obranu, a odhalili bychom nejrůznější plány o únosech, nebo polohu nových sithských továren, ve kterých se vyrábí tyto nově posílené lodě.“

Vantilla a Alvin byli zaujati. „Co si přejete po nás udělat?“ zeptal se Alvin.

„Bohužel jsme s tímto agentem ztratili kontakt. Už měl podat pravidelné hlášení rozvědce, a my se tak obáváme nejhoršího. Pokud tyto informace nelžou, nemůžeme si dovolit čekat a doufat na to, že se mu k nám podaří s informacemi vrátit. Proto chceme, abyste tohoto agenta vypátrali, a je-li stále naživu, odvedli zpátky na Coruscant i s informacemi, které má u sebe.“

„Na jakou planetu se máme vydat?“ zeptal se Alvin.

Satele si povzdechla: „Dromund Kaas“.

„Dromund Kaas?!“ vydechla neuvěřitelně Vantilla. Alvin byl stejně v šoku jako ona.

„Promiňte mistryně Satele, ale Dromund Kaas? To je přece hlavní planeta impéria!“ řekl Alvin. „Jsou tam ti nejvýše postavení Sithové a samotný imperátor, s flotilou která by dobyla dvě planety a armádou, která by je mohla roky okupovat.“

„Ano ano, já vím. Ale jinak to nejde. Tento plán je tak smělý, že by sithové nikdy nepomysleli, že ho uskutečníme. Musíte se na tuto misi připravit, jak to jen jde, ale jste ti jediní, které máme k dispozici“ řekla Satele.

„Cílem je,“ řekl mistr Mengar „abyste se tam infiltrovali jako imperiální agenti, s důležitými rozkazy od lorda Denaie. Kdybyste se vydávali za sithy, poznají vás a uvězní, protože by neucítili tu auru a hněv temné strany, která každého z nich obklopuje. Připravili jsme pro vás vše, co budete potřebovat, a taky loď s posádkou, která vás tam odveze“ a ukázal na Krixe a Hoptuna, kteří se do hovoru ještě nezapojili.

„Přesně tak“ řekl Krix. „Přestavěli jsme ji od základu, nainstalovali nové zbraně, štíty, a mnohé další podporné systémy. Bude vysílat ID pro agenty impéria, i když bude jasné, že to není žádný Phantom.“

Vantilla nechápavě pohlédla na Rodvina. „Loď, co používají imperiální agenti. Pouze ti nejlepší, protože jediný kus stojí značné množství peněz a impérium není na tom tak dobře, aby jimi mohla vyzbrojit svoji flotilu“ vysvětlil Vantille.

Alvin i Vantilla byli předvedeni před velkým úkolem. Nebyli si jistí, jestli je to dobrý nápad a tak se Vantilla zeptala: „Jak nám vůbec budou chtít uvěřit, že jsme ti, za které se vydáváme?“

Mengar odpověděl: „Nikdo vás nebude zkoumat na ulici, navíc vám vystavíme falešné průkazy a zvláštní povolení. Ta těžší část bude se dostat pryč a nenechat se prozradit, zvláště pak vypátrat toho agenta. To vám vše vysvětlíme v hangáru s Gabon Hekem.“

Gabon Hek. Alvin si vzpomněl na hrozné jméno rychlé lodi, která je dostala z vězení na Damascus dřív, než se vůbec stačily aktivovat obranné systémy citadely.

„Nelíbí se mi, že budou v srdci našeho největšího nepřítele hledat člověka, který už možná nežije“ řekl na rovinu Rodvin.
„Ani já ne Rodvine“ řekl Mengar. „Ale věřím, že to zvládnou a stejně nás tlačí čas, takže už nemůžeme nic měnit.“

Otočil se teď k Vantille a Alvinovi. „Budete mít vše pro to, abyste se bezpečné dostali do Města Kaas. Loď, uniformy, zbraně, průkazy, i mapu části města od toho agenta. Vše vám ještě řekneme potom. Krixi, Hoptune, běžte prosím připravit svou loď a pospěšte si. Každý den může být rozhodující.“

Krix a Hoptun kývli na ráz a odešli z místnosti splnit zadané rozkazy. Vantilla cítila, jak se jí dělá nevolno z náhle nervozity, která sebou nesla velkou odpovědnost.

Přesto se jí podařilo říct: „Splníme svou misi, mistři.“

„To rád slyším. Přesto se musíte dobře připravit. Tohle není jednoduchý úkol a je v sázce nejen váš život, ale i osud republiky jako celku. Pojďte teď prosím se mnou“ řekl Mengar.

Padawani se uklonili Radě Jedi a odešli za svými mistry z místnosti.

Vantilla se zařadila vedle Alvina. „Pro tento měsíc bylo těch šoků už dost.“

Alvin se mírně usmál a řekl: „Kdo ví, co se stane dál.“

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
1 hlas
9 hvězd
1 hlas
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů