Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Fyren Nales - Duel stratégů

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Mate
29-30
27. Duben 2013 - 20:39
Konečne som si našiel čas na prečítanie tvojej poviedky.
Vskutku originálny nápad a celkom slušne prevedený. Ten tvoj "stratég" je pre mňa sympatickou postavou a trochu mi pripomína veľkoadmirála Thrawna. Plynulý text ma veľmi rýchlo vtiahol do deja a nechcel ma len tak pustiť. Gramticky bola poviedka na vysokej úrovni (hoci som si všimol, že sa ti v texte nejaké chybičky z nepozorosti predsa len vyskytli).

Celá poviedka bola založená na dialógoch, čo sa mi z jednej strany aj páčilo, pretože boli veľmi dobre prepracované. Na druhú stranu, mi to trošku aj vadilo, pretože okrem dialógov si tam nemal takmer žiadne opisy, či takmer žiadne myšlienkové pochody postáv. Opisy by tvoj príbeh určite oživili.

Ešte by som ti trochu vytkol zobrazenie Anakina Skywalkera. Mám pocit, že si ho zobrazil, ako by Anakin naozaj nemal žiaden rozum v hlave. Viem, že písať poviedky o autentických postavách je veľmi náročné, takže to za veľmi veľkú chybu nepovažujem. Ide len o to, že moje predstavy o Anakinovi sa veľmi nezhodujú s tvojim popisom.

Ale inak mám z poviedky dobrý dojem. Písanie ti ide a ja ti držím palce pri písaní ďalšieho diela, ktoré si určite prečítam - ak ho tu uverejníš. Pri hodnotení som rozmýšľal medzi ôsmimi a deviatimi hviezdičkami, no nakoniec som udelil "len" 8*.

"Obi-Wan... there is good in him… I know. I know there is… still…" ―Padmé Amidala's final words

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Calse Lirryns
27-28
30. Duben 2013 - 14:44
Máš pravdu, s Anakinem jsem to už trochu přehnal. Neměl jsem úplně na mysli to, že by byl hlupák, nýbrž jeho časté příliš impulzivní jednání. V Nové Trilogii, Clone Wars i všech komiksech, co jsem četl, se mi zdálo, že pokaždé udělá to, co ho v dané chvíli jako první napadne a nepřemýšlí o následcích. Plánu se drží jen v případě, že je jeho autorem, jinak raději udělá nějakou improvizovanou hloupost, která však naštěstí většinou všechno zlepší, ale to jen díky jeho schopnostem. Právě toto chování, obvyklé v Clone Wars, jsem se v této povídce snažil prostřednictvím hlavní postavy kritizovat, a proto jsem Anakinovy zápory trochu vystupňoval... a přiznávám se že bych asi lhal, kdybych říkal, že jsem to neudělal i proto, aby můj hrdina vypadal lepší, než je. :)

Jsem si vědom toho, že nemám pravdu, nepotřebuji na to být upozorněn. Co mě zajímá, je to, kde dělám chybu.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
28. Duben 2013 - 8:54
Určitě to nebylo špatné. Nápad byl velmi povedený. Avšak mi tam něco nesedlo. Dala jsem 8 hvězdiček.

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Calse Lirryns
27-28
28. Duben 2013 - 11:26
S tím souhlasím. Myslím, že za to mohlo to, že trochu chybělo napětí. Hrdina totiž své plány prozrazoval ještě před uskutečněním, takže čtenáře v celé povídce prakticky nemělo co překvapit - Anakin musel přežít a všechno ostatní už se řeklo předem. Bohužel jsem si toho všiml, až když jsem povídku opravoval a to bylo pozdě, protože bych musel předělat spoustu částí a možná i samotný děj, což se mi samozřejmě nechtělo! :)

Jsem si vědom toho, že nemám pravdu, nepotřebuji na to být upozorněn. Co mě zajímá, je to, kde dělám chybu.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
6. Květen 2013 - 10:05
Tvoje povídky jsem si oblíbila už na clone-wars.cz, a to právě kvůli jejich logice - logickému vystavění, logickému uvažování, logickým závěrům. Tvůj hrdina mi díky jeho skvělé intuici a perfektnímu umění dedukce silně připomíná Sherlocka Holmese (nevím, jestli ses u něj inspiroval, ale klobouk dolů).
Nicméně v téhle části mi něco chybělo a bohužel asi nedokážu říct, co to bylo. V předchozích dílech jsi mě vždycky strhnul a já jsem je pečetla jedním dechem, kdežto tady ten tah chyběl. Nevím proč. Určitě to není dějem a náplní povídky, spíš asi jejím podáním, které z nějakého mně neznámého důvodu nebylo tak strhující jako obvykle.

A další věc, kvůli které do tebe musím rýpnout, je Anakin :D Souhlasím s Matem, že jeho vykreslení místy opravdu zavání tím, že je to naprostý rozumu zbavený idiot, který vůbec nepřemýšlí nad důsledky, nepřemýšlí nad strategií boje, nepřemýšlí ani jako voják, ani jako generál, ani jako Jedi, vlastně jsem měla pocit, že nemyslí vůbec :D Anakin je nepochybně velmi impulzivní osoba, která poslouchá jen Anakina a ve většině případů jedná pouze podle vlastního úsudku, v tom máš samozřejmě pravdu a tvoje poukázání na tuhle skutečnost bylo na místě, ale i přesto jsem z něj vždycky měla pocit, že ví co dělá, i když riskuje nebo se neřídí přesnými rozkazy. A nemůžene také popřít, že Anakin je velmi silnou složkou republikové armády a troufám si tvrdit, že je to právě kvůli jeho odlišnému přístupu. Ten z něj dělá něco víc než jsou ostatní konvencemi spoutaní Jediové.

Jinak ale jako vždy byla povídka opravdu velmi solidní, držím palce do dalšího psaní a jdu si přečíst další díl ;)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Calse Lirryns
27-28
7. Květen 2013 - 23:01
Opravdu jsem se inspiroval Sherlockem Holmesem. Je to totiž moje oblíbená literární postava a mám moc rád i ty nové filmy (i když spousta lidí, co znám, říká, že v nich to už není původní postava), a tak jsem si ho upravil podle svého vkusu a psal prakticky o něm. Můj Banelci zastává postavu Watsona a zároveň inspektora ze Scotland Yardu. Je pravda, že mé postavy se od těch Doylových dost liší, ale to je jen proto, abych taky něco vůbec dodal sám. :)
Ohledně Anakina, když o tom tak přemýšlím, máš nejspíš pravdu, u něj jsem opravdu přestřelil. Zkusím se z toho poučit a příště se víc držet jejich skutečných povahových rysů.

Jsem si vědom toho, že nemám pravdu, nepotřebuji na to být upozorněn. Co mě zajímá, je to, kde dělám chybu.

+1
+1
-1