Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Teez A-kli: Trandoshan a Jedi (2/?)

Reklama
Autor: Azureta
Přidáno:9. Březen 2013 - 16:55
Přihlásit se k odběru

„Ale no ták!“ vykřikl Oon´sar, když zjistil, že je na palubě ta Jedi. „Fajn, když už si na mojí lodi, můžeš nám sdělit tvé jméno?“ začala Teez, „Mé jméno je Belea Donall a jsem MISTRYNĚ Jedi.“ odvětila Jedi jedovatě. „Tak jo, zalez si támhle někam do kouta a nepřekážej.“ zavelela lovkyně a šla si projít údaje o její nadcházející oběti. Belea ji ještě chvíli propalovala pohledem, ale pak začala meditovat. „Co kdybychom ji v tomhle stavu vyhodili v modulu do vesmíru?“ navrhnul Oon´sar „ Ne, akorát by našla záminku proč nás dostat. A navíc, škoda modulu.“

Na Tatooinu bylo spalující vedro jako vždy. Hned po přistání tedy posádka zamířila do nalévárny, kde byl trandoshan Kreenk zahlídnut naposledy. Uvnitř bylo přítmí a chládek, tudíž to bylo příjemnější než na Florrumu. Hned po příchodu si Teez vytipovala několik osob, které ho mohli zahlédnout. Barmana vyloučila hned, protože se mohl s někým vystřídat. Nejvhodněji se jevil starší bith, jenž vypadal, jakože tam je skoro pořád.

Bith seděl sklesle u baru, Teez si sedla vedle něj a objednala pití pro sebe i pro něj: „Kolik jste viděl v životě trandoshanů?“ otázala se „Včera jsem tu žádnýho podezřelýho neviděl a podle mě vypadaj všichni stejně.“ odvětil chraplavě. Teez bylo jasné, že Jediové tu už byli, ale co potom má za úkol Belea? Lovkyně vytáhla pár kreditů a položila je na bar: „Zavzpomínejte trochu.“
„Říkám, že žádnej Kreenk tady nebyl.“ vyjel bith podrážděně. Teez se od něj odtáhla a zvolala: „Oon´sare, zvu tě!“

Twi´lek se najednou u ní zjevil a hned přebíral od barmana pití. Belea o nějakých deset minut přišla nasupeně k popíjejícím lovcům: „Tak takhle hledáte nebezpečnýho zločince?! Tomu nemůžu uvěřit! Co jste zač? Námezdní lovci teda ne!“
„Zpomal! Jak to říkáte… Trpělivost, mladý Jedi. Nemůžeme se stále hnát za zločinci, co by to bylo za život?“ uzemnil ji Oon´sar a neudržel úsměv. Belea si opovrženě odfrkla a odkráčela dál vyzvídat. „Už chápu, proč jí přidělili něco takového, hlídat námezdní lovce při práci.“ přisadila si Teez.

O chvíli později dostala lovkyně nápad. Vybrala prodejnou twi´lečku a zaplatila jí, aby šla s bithem dozadu. S malým přídavkem souhlasila. Na Belee byla vidět únava a podrážděnost. Lovci ji svým chováním dočista zlomili. Ani na Oon´sarovi nabídky se nenapila a alkohol s dlouhou chvílí způsobily, že Teez začala přemýšlet o smyslu Jediů.

Uběhly dvě hodiny a bith se vyřítil rovnou k Teez: „Kreenk letěl na Ryloth do hlavního města, prej tam má ňákýho kámoše technika.“ vychrlil a hltavě vypil celý hrnek. Twi´lečka se objevila o chvíli později a chtěla po lovkyni víc kreditů, ale Teez, Oon´sar ani Belea už tam nebyli. Právě odlétali na Ryloth.

Belea netušila, kam letí. Netušila, proč jí rada uložila tak stupidní úkol. Ale začínala chápat, že chyba je možná v ní, nikoli okolním světě. Možná všichni nejsou arogantní sebestřední tupci, ale možná se tak chová ona. Najednou jí došlo, že by jí taky vadilo, kdyby se jí někdo pletl do práce. Možná jí rada přidělila takový úkol, aby jí spadl hřebínek.

Oon´sar hloubal o svých citech k Teez. Kdysi mu zachránila život a i přes tak rozdílné povahy se spřátelili. Nevěděl jak to vysvětlit, že pro něj byla jako bratr. Uvědomil si, že ona je oduševnělá, nekonfliktní a čestná, ale nedává to najevo. Proč? Co se jí stalo?

Teez si nemohla pomoct, ta Jedika v ní vyvolala vzpomínky na dětství. Její rodiče byli Jediové, utekli, aby jí mohli vychovávat. Jednou za nimi přiletěl rodianský Jedi a zabil je v domnění, že přešli na temnou stranu. Teez to všechno viděla. Pak ji ten rodian vzal na Coruscant, protože ovládala sílu. Tam zhodnotili, že je na výcvik příliš stará a vyprovodili ji z chrámu. A co má dělat malá holka na Coruscantu bez kreditů, bez ničeho, bez nikoho? Podařilo se jí přemluvit námezdního lovce, aby ji vzal s sebou. Postupně se naučila zacházet se zbraněmi a pak jí zemřel ten lovec v náručí. Začala se svou živností. Pro všechny byla nelítostný, drsný námezdní lovec.

Na Rylothu se rozdělili, Belea šla s Oon´sarem a Teez šla sama, každý obešel své kontakty a pak se sešli v lodi. „Mám skvělou stopu, klidně se vsadím, že tě trumfnu. Mám dílnu, kde ho viděli. Co máš ty?“ prohlásil vítězoslavně Oon´sar „ Já mám adresu, kde se schovává.“ překvapila ho Teez „ Kdes to splašila?“ vykulil oči „Obešel jsem podomní prodovače.“
„Teez, proč pracuješ se mnou? Měl bys pracovat s Cad Banem.“
„Konec lichotek, vzhůru do práce.“ vložila se do toho Belea.

Společně naplánovali noční přepad. Měli to naplánované do posledního detailu s mnoha proměnnými. Oon´sar se rozhodl pro dva menší blastery nastavené na omráčení. Teez do toho šla s blasterem v jedné ruce a mečem v druhé.

Posádka počkala do půlnoci a pak se potichu vydali k té ubikaci. Ulice byli prázdné a tmavé. Kousek od cíle se Belea oddělila, aby kontrolovala okna. Teez použila klíč, jenž ukradla a dostali se dovnitř. Vchod vedl do obdélníkové místnosti, nejspíš obývák, na pohovce spal nějaký člověk. Lovci potichu zkontrolovali kuchyň, koupelnu a v ložnici spal onen trandoshan.

Jedním omračujícím výstřelem si pojistili, že se nevzbudí, spoutali ho a naložili na lékařská nosítka. Nepozorovaně odešli a zamkli za sebou. Klíč vyhodili cestou k lodi. Společně uložili Kreenka do malého kumbálu a zamkli ho tam. „Vzhůru na Coruscant, ať to už mám za sebou. Upřímně jsem nečekala, že to bude tak rychlé.“ ozvala se Belea. Loď už startovala a Oon´sar dodal: „No, já jsem trochu zklamaný, čekal jsem honičku nebo přestřelku, ale ten tupec se nechá klidně unést ve spánku.“

***

Posádka s Kreenkem čekala, než je rada Jedi přijme. Teez ani Oon´sar nechápali, proč je k předání zapotřebí celá rada. Konečně pro ně poslali. Starší muž je odvedl do kruhové místnosti a křesly po obvodu. V některých seděli opravdoví Jediové, v některých jen hologramy.

Začal mluvit statný černoch: „Děkujeme za přivedení Kreenka, při odchodu dostanete dvanáct tisíc kreditů.“ mluvil obřadně a to v lovcích vyvolalo nepříjemný pocit nějakého rituálu. Dva mladší Jediové si Kreenka odvedli a Oon´sar pojal podezření: „Proč mám pocit, že o toho trandoshana nejde? O co Vám vlastně jde?“ Teez znejistěla, protože měla asi největší tajemství ze všech v této místnosti. „Ve skutečnosti jde o Teez A-kli. Slyšeli jsme, že je velmi zručně ovládá sílu a rádi bychom ji přijali mezi nás.“

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
2 hlasy
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
1 hlas