Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Teez A-kli: Trandoshan a Jedi (1/?)

Reklama
Autor: Azureta
Přidáno:7. Březen 2013 - 21:35
Přihlásit se k odběru

Nar Shaddaa se pomalu se svým městem odvracelo do stínu planety Nal Hutta. A loď typu XS light pomalu přistála v doku. Uvnitř lodi byl jen pilot a droid, jenž tam měl i zůstat. Pilot měl na sobě volnou hnědou kombinézu a speciální klobouk pro práci s jedovatým hmyzem, takže hrubá látka splývala až na pilotova ramena.

Chvíli po přistání už bylo kotvení lodě domluveno a s pár kredity navíc bylo zajištěno, že se loď z doku neztratí. Pilot se poté rozhodl pro levné ubytování na pár dní a se svým malým zavazadlem zamířil na skromnou ubytovací jednotku.

Hned po příchodu se mu něco nezdálo. A rozhodl se, že vymění jednotku, ale ať po něm jde kdokoliv, může mít kontakt na recepci. Pilot se tedy začal převlékat. Klobouk odhalil zcela nečekanou věc. Pravou tvář Teez [TýƟ] A-kli, námezdní lovkyně.

Teez patřila ke zvláštním humanoidům z neznámých regionů. Její kůže byla pokrytá jemnou zlatavou srstí. Ústa skrývala ostré šelmí zuby a zploštělý nos doplňoval zelené oči s podivně tvarovanou panenkou, díky níž mohla vidět ve tmě. Rukavice skrývaly nehty, které se v afektu ještě prodloužily. A pod hábitem Teez schovávala ocas obtočený kolem nohy. Ocas byl jako zbytek těla porostlý srstí s hnědou štětkou na špičce. Muselo být těžké naučit se pohybovat bez něj. Teez byla velmi mladá a půvabná a pro někoho takového muselo být těžké najít si cestu do podsvětí a přitom se nestát otrokem. Nikdo ale netušil, že Teez je tak mladá, půvabná a že je žena.

Teez vysypala obsah vaku a obrátila ho naruby, zevnitř byl zcela černý. Vybrala si a oblékla krátké černé šaty, které na zádech přecházely v síťku, doplnila je vysokými černými botami a rukavicemi bez prstů. Vlasy si stáhla do drdolu a vak si hodila na záda. Otevřela okno a opatrně vylezla ven, držíc se mezer mezi díly ubytovací jednotky. Pak se spojila se sílou a zavřela okno. Teez kdysi byla u Jediů na Coruscantu, ale usoudili, že je pro ně příliš stará. Ovšem samouka nepodceňujte.

Teez sešplhala do postranní uličky a obešla hotel. Pronajmula si novou jednotku a okamžitě se na ní odebrala. Nyní už bylo vše v pořádku. Nejspíš po ní jde její minulý kolega. Dost na ní dorážel, protože skrývala svou tvář, a tak ho podvedla a odměnu si celou odnesla. Těžce to nesl. Nyní ale Teez nemá čas, aby se tím mohla zabývat. Musí se připravit na současný úkol. Má zabít jednoho otrokáře, který se znelíbil Huttům. Stanovili za něj velkou odměnu. Až tu bude hotovo, vydá se na Florrum. Jeden známý se tam k ní přidá a půjdou na další úkol.

Teez se převlékla do kombinézy a opustila ubikaci oknem. Dorazila k cíli. Na malém prostranství stál starý sklad, jenž sloužil jako dílna. Obešla protější budovu a zezadu na ní vylezla. Proplížila se nepozorovaně za štít budovy a složila odstřelovací blaster. Zamířila cíl. Výstřel. Přímo mezi oči. Nyní neztrácela čas, hodila si blaster na záda a urychleně opustila střechu. Panikařící obyvatelé si jí nesmí všimnout. Postranními ulicemi došla až k zapadlé kantýně. Uvnitř rozložila blaster a huttský zástupce ji předal pět tisíc neoznačených kreditů. Po krátké zastávce v kantýně Teez už nic na Nar Shaddaa netížilo a vydala se k dokům.

***

Florrum se vznášel v mlhavém oparu své atmosféry. Piráti poklidně popíjeli, když je vyrušil neočekávaný přílet lodi. Vůdce pirátů Hondo Ohnaka se neochotně zvedl, aby osobně zkontroloval příchozí. Jakmile zahlédl loď XS light ztuhla mu krev v žilách. Znal jen jednu osobu, která vlastní tuhle loď, Teez A-kli. Od té doby co ho málem přizabila, když byl hledaný republikou, měl z ní Hondo strach.
„Zdravím, zdravím a vítám Vás na Florrumu!“ Hondo se přihnal k lodi a doufal, že ho Teez nepřijela zabít. „Mám tu schůzku, Hondo.“ oznámila mu Teez přes svůj hlasový transformátor a na chvíli se zastavila. Něco je špatně, něco v hospodě je špatně. Síla tu byla jiná. Teez doufala, že to je jen osoba citlivá na sílu nikoli Jedi nebo Sith. Každopádně se bude snažit co nejrychleji vypadnout. Hondo nic nenamítal a radši se klidil z cesty než si to Teez rozmyslí, k jeho úlevě se vydala do nalévárny.

Uvnitř bylo přítmí. Hluk a pach levného pití okamžitě způsobil, že se Teez zježili všechny chloupky na jejím těle. A nejen to. Po příchodu jí bylo jasné, že je zde Jedi, ale jestli si toho jsou vědomi piráti, jí bylo jedno. U menšího stolku v rohu nalévárny seděl mohutný zelený twi´lek a popíjel jako všichni ostatní. Teez si nevšímala zkoumavého pohledu té lidské Jedi a zamířila k twi´lekovi. „Zdravím.“ sedla si naproti Oon´sara, námezdního lovce. „ Á Teez, ty už jsi dorazil? Mám lahůdku, kterou bychom mohli obstarat. Vynese nám to deset tisíc kreditů.“
„To je hodně. O co se jedná?“ Teez si zaujatě poposedla. „Ha, já věděl, že tě to zaujme!“ Prohlásil triumfálně Oon´sar. „Jó, tak neplácej a řekni, o co jde.“
„Jediové hledaj ňákýho týpka. Je to trandoshan. Nejspíš to dost hoří, chtěj ho, co nejdřív a živýho. Naposled ho viděli na Tatooinu v ňákym lokálu.“
„Jediové?! Tak to ne! I kdyby nabízeli celýho x – winga s droidem k tomu.“
„No vlastně… podle rychlosti doručení připlatí víc.“
„Hej, s Jediama nic mít nechci!“
„No táák!“
„Ne!“
„Nechám si jenom dva a půl tisíce kreditů z původní odměny a o bonus se podělíme.“
„Platí hotově?“
„Jasně.“
„Hmm… Tak jo, jdu do toho.“
„Ha, věděl jsem, že neodmítneš. To budu mít tři tisíce kreditů a polovinu bonusu.“
„Ne, dva a půl.“
„Tak jsem to zkusil.“
„Pojď, vyrážíme.“ Teez vstala od stolu a vyrazila k lodi.

V hovoru si ani nevšimla, že Jedi opustila nalévárnu. Teez kývla na Hondu a dorazila k lodi. O jeden z přistávacích pístů se opírala Jedi: „ Slyšela jsem, že hledáte náš malý problém. Letím s Váma jako republikový doprovod.“
„Ne, neletíš, zlato.“ odvětila Teez nepřátelsky. „Mě nezastavíš.“ usmála se Jedi „ To mi byl Sith dlužen!“ zabručela Teez a s Oon´sarem nastoupila na loď. Rychle než stačila Jedi nastoupit, zavřela Teez dveře a okamžitě odstartovala, nastavila souřadnice. Jakmile vystoupili z atmosféry, skočili do hyperprostoru a na můstek vstoupila ona Jedi. „K Sithu!“ ulevila si Teez nahlas.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
1 hlas
6 hvězd
1 hlas
5 hvězd
2 hlasy
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů