Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Niv Ceuelasu - šestá část

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
25. Leden 2013 - 16:30
Styl psaní: 9, Pravopis: 9, Příběh: 9, Faktor změny: 8, Výsledek: 8. Přišlo mi to lepší než minulý díl, v pravopisu jsem viděl jednu chybku, některé rozhovory mi přišli trochu škrobené... ale s tím se nedá moc dělat, takže to jsem příliš nezapočítával a styl psaní stále úžasný. Výsledek vycházel blízko devítky, ale jako úžasné mi to nepřijde... na druhou stranu osmička, výborné, je málo, ale 8,5 bodu se dát nedá :( Na jednu stranu mě neskutečně žere tvoje vyobrazení Řádu (ale pokud si přečteš nějakou knížku, tak to každý interpretuje nějak jinak), ale zase musím ocenit propojení do reálného světa - ShareYourLife a všichni sdílející informace o sobě

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
25. Leden 2013 - 19:40
Co se vyobrazení Řádu týče - mám Jedie strašně rád a i se mi moc líbí, jak jsou popisováni ve filmech i jinde. Právě proto mě lákala myšlenka, zkusit se na ně podívat pokud možno realističtěji (je-li to vůbec možné). A při psaní mě to mnohdy zamrzí - pohrávám si i s reálnými postavami a nechce se mi kydat hnůj třeba na Obi-Wana nebo Yodu (naopak problém mi to nedělá v případě Mace Windua, kterého považuji za nejslabší článek Rady Jediů). Ale už jsem nějak začal a tak to i dokončím. Myšlenky pořád mám (myslím). Tolik ve zkratce.

Jinak k těm vašim počtům: (9+9+9+8)= 8 ...eh, to mi nějak neštymuje :D
EDIT: Mimochodem bych tě nechtěl mít za češtináře: jedna "chybka" a bod dolů. Pane jo!

JAMU

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
25. Leden 2013 - 21:11
Na plný hodnocení pravopisu to chci úplně bez chyb :). S tím Řádem - je to tvá povídka, takže si to vykresli dle svých představ a na mě neber zřetel, ať se mi to líbí či ne. Možná jsem to se svým "neskutečným žráním" trochu přehnal, jen s tím prostě nesouhlasím - ale souhlasím s tím, že je to zajímavý pohled. Také souhlasím s Winduem, občas mě neskutečně irituje -> a tvoje povídka pasuje přímo na něj. Btw, v profilu mám odkaz na mé hodnocení, je to tam i rozepsaný, takže tam zjistíš mé bodování - a výpočty... pokud by ses cítil ochuzen, tak napiš :D

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
25. Leden 2013 - 22:41
Dobře, dobře... už nic nenamítám, dokonale jsi mě odzbrojil! Geniální způsob hodnocení, klobouk dolů!
A mimochodem, jak jsem zjistil tak si dle tvé tabulky vedu celkem dobře. Cha chá, to potěší :D
A ještě jedna věc: tohle "objektivní" bodování by se mělo zavést pro všechny; řada povídek zde mi přijde nadhodnocená, nebo naopak. Takže, Halte, Viqu - skláním se před vámi, perfektně vymyšlené!

JAMU

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
26. Leden 2013 - 10:12
No a některé povídky jsou vůbec nehodnocené... :D

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
26. Leden 2013 - 23:51
No... koukám, že tady máme dosti podobné názory na některé Jedie; Obi-Wan, Yoda, Mace Windu, mistryně Nu... :D :D

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Sabaqeen
25-26
26. Leden 2013 - 10:59
Ta povídka je jedním slovem super. Moc se mi líbí tvůj styl psaní a doufám, že už bude brzo další díl :)

Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. A z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
26. Leden 2013 - 13:11
O triedu vyššie ako minule. Celá poviedka mi prišla ucelenejšia, všetko so všetkým sedelo.Myšlienky sa ako celok uberali jedným smerom, ktorý vysvetľovali, prehlbovali sa, ale zároveň čitateľa nevyrušovali a boli vyjadrené ďaleko inteligentnejším, filozofickejším pohľadom.

Ako pozitívum hodnotím zmenu prostredia a uberanie sa deja. Opäť mám pocit, že sa dej nejakým smerom uberá a už teraz v duchu premýšľam, ako to celé bude pokračovať a ako sa to spojí do jednej hlavnej línie. Premýšľam, akú úlohu budú mať v poviedke Niv a aj Juren. A to je presne ten faktor, ktorý robí poviedku výnimočným... núti človeka premýšľať, predstavovať si. Ten faktor, ktorý mi minule chýbal.

Mne osobne sa veľmi páčia tie... nazvem to vedľajšie zložky deja alebo vsuvky... kde plynulo prechádzaš z daného obdobia do budúcnosti. Vykresľujú dej a správanie postavy. Mám pocit, akoby som sa viac vžíval do postavy, lepšie jej rozumiem. Zároveň nepôsobia zmätočne (veľká pochvala), stále viem, kde a kedy sa dej odohráva. Nie sú ani veľmi dlhé, aby príbeh neskĺzol do niečoho úplne iného.

Má to dej, ktorý sa nevlečie, ale plynulo ním čitateľ prechádza. Postupom času môžme vnímať, ako sa hlavná postava vyvíja a vytvára vlastné názory (ďalší veľký plus). A v konečnom dôsledku tu mám neopakovateľný štýl písania, dobre vystavané dialógy, zaujímavý pohľad na svet Star Wars a zapojenie vecí z bežného života (kukuričné lupienky, sociálne siete).

Avšak k dokonalosti tomu niečo chýba. Šiesta časť je iba prechodom, vypĺňa prázdne miesta. To vôbec nie je na škodu, avšak chýba tu atmosféra, ktorú si vyvolal v prvých častiach. Príbeh vo mne nevyvoláva nijaké city, ani pocity, ktoré by boli trvácnejšie. Chýbala tu akási vášeň a zanietenosť z Mattových reakcií. Ten pocit tajomna, pri odhaľovaní pravdy (o jedioch, vlastných citoch, čo je dobré a čo zlé, ale aj motív lásky, ak to tak smiem nazvať). Avšak stále je hlavná postava na pomyselnom rozcestí. Tento faktor si zachoval a to je stále hlavnou zbraňou celého príbehu - môžme teda len odhadovať, čo sa stane. Nie ako pri väčšine tunajších poviedok, ktoré po prečítaní pár riadkov sú ihneď zrejmé a reakcie sa dajú predpokladať. Tvoj dej má stále hĺbku, stále je s čím pracovať.

Ak by som to v krátkosti zhrnul. Je to návrat späť k tomu, čo som poznal. Nie je taký veľkolepý, ale za daných okolností (rámec príbehu) ani byť nemôže. Číselne to vyjadrím takto: 85% (zaokrúhlené hore na 9 *). Je to viac ako v predchádzajúcej časti, kde by som to hodnotil na 75%, čo je vysoký nadpriemer, kde mi k lepšiemu hodnoteniu prekážalo už pár spomenutých detailov (môj komentár pri minulej poviedke). Poviedku hodnotím čisto subjektívne, pre mňa je dôležitý dojem, ktorý vo mne zanechá a predovšetkým, či ten dojem aj vydrží. Žiadnu stupnicu odo mňa nečakaj, ale myslím, že spôsob, ktorým som zhodnotil tvoju poviedku je adekvátny, aj keď je omnoho subjektívnejší (na čo treba brať ohľad).

Som spokojný a budem trpezlivo očakávať ďalšie pokračovanie. A opäť želám šťastia a inšpirácie do ďalšieho písania!

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
26. Leden 2013 - 13:29
Díky moc!
Jinak aby bylo jasno: nemám vůbec nic proti subjektivnímu hodnocení (sám jsem myslím subjektivní až až), Viqův způsob bych doporučil pouze těm, kdož hodnotí "ze známosti" či nějak podobně. Což není tvůj případ, mimochodem...

JAMU

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
26. Leden 2013 - 19:11
Objektívny nástroj na hodnotenie ani neexistuje. Ten Viqov spôsob je objektívnejší, ale v konečnom dôsledku je tiež do veľkej miery ovplyvnený subjektívnym pocitom z prečítaného textu. Tým chcem len povedať, že vyjadriť hodnotenie číselne je niekedy príliš náročné. Osobne mám lepší pocit z toho, keď môžem napísať "malý román" vo forme hodnotenia, ako keby som ti mal písať čísla, ktoré sami o sebe ti nič neprezradia. Radšej spravím sumár kladov a záporov. V konečnom dôsledku mám pocit, že to je práve to, čo od hodnotenia čakáš. Asi chceš vedieť, kde si spravil chybu alebo čo sa dá vylepšiť, a nie na koľko bodov z desiatich sa ti to podarilo. Moje hodnotenie má len jeden jediný zmysel a to pomôcť autorovi, teda tebe. Ak si z toho niečo vezmeš, je to tvoja vec a tvoja výhoda.

Tým nechcem nijako znevažovať hodnotenie ostatných. Opäť sa jedná o subjektívnu vec. Klobúk dole aj pred Viqom, pretože vytvoril systém, ktoré je spravodlivý... Aspoň vieš, na akom základe je hodnotenie postavené a že nie je vymyslené podľa aktuálnej nálady.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
26. Leden 2013 - 19:30
Klobouk dolu i před tebou, jedna věc je napsat do tabulky hodnocení a druhá u každé povídky psát celkem dlouhý názor a doporučení - na to bych asi neměl. Proto jsem si vytvořil tu tabulku, ale nechal jsem si tam i místo na můj názor, což je bod nahoru či dolu, což už jsem několikrát využil. Takže taky nejsem úplně objektivní, ono to ani příliš nejde. Také souhlasím s tím, že by člověk neměl jít jen po bodech, ale stále se zlepšovat, proto považuji tvé komentáře za cennější než mé, i když se snažím zdůvodnit, proč jsem dával takové hodnocení - ovšem na rozdíl od tebe velmi stručně.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
26. Leden 2013 - 19:48
Ústní hodnocení je nejlepší, o tom žádná! Jenže to "hvězdičkové" je první, které potencionální čtenář vidí a to ještě před tím, než povídku otevře a přečte. A spousta lidí dá na toto hodnocení a nechce ztrácet čas s povídkou, která má nepříliš vysoké hodnocení a naopak, když si člověk otevře desetihvězdičkový soubor a zjistí, že je napsán hrozně a vysoké hodnocení má jen "ze známosti", tak ztrácí ve hvězdičky důvěru a nepřečte si skoro nic.
Takže pro rychlé hodnocení hvězdičkami, pro ty, kdož nechtějí "ztrácet čas" psaním komentářů, je Viqův způsob výborný! Ale ústní hodnocení je to, co mě zajímá nejvíc a také to, co mě posune nejdál.

JAMU

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Halt01
26. Leden 2013 - 18:17
Tedy... Svůj názor jsem ti stručně psal již včera, tak jen doplním:
Styl psaní: 10/10. Nemám co vytknout.
Pravopis: 10/10. Jedna chyba mno. To se může stát komukoli.
Příběh: 9/10. Nemám co víc dodat.
Faktor změny: 8/10. Opět ukázka špatné strany Řádu. Sice se mi to líbí, ale už to tu párkrát bylo.
Výsledné skóre: 9.

Řekl jsem, že minulá část (které jsem dal také 9) byla horší, ale nenech se zmást, jen jsem ode dneška trochu přísnější.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
27. Leden 2013 - 0:21
Ačkoli nám tady de facto stagnuje děj, já to vítám; líbí se mi, když se občas do takových povídek zamíchá trochu obyčejnosti a všednosti (jako například popis toho, jak hlavní hrdina snídá), jsou pak totiž daleko věrohodnější.
Mimořádnou pochvalu máš za retrospektivní pohled do budoucna (vím, tohle označení si trochu protiřečí :D - přesto ale podle mě přesně vystihuje to, co jsi v povídce vytvořil), tak nějak zvláštně celý díl povídky obohatil, a taky jsme se vlastně poprvé dozvěděli, že Matt nám svůj příběh vypráví z daleké budoucnosti.
Myšlenka Řádu sloužícího jen a pouze Řádu mě zaujala, hlavně taky proto, že z určitého pohledu se počínání Jediů opravdu dá takto pochopit. Velmi dobře jsi ten pohled vystihl!
No, a v neposlední řadě mě taky pobavilo, že mistryně Nu je stále stejná, ať už o ní píše kdokoli :D Je to čistě náš subjektivní antipatický pohled na její osobu, nebo je naše vnímání oprávněné? :D
Dobrá práce, držím palce při dalším psaní! :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
27. Leden 2013 - 2:16
Díky!
Jocasta Nu mi přišla protivná už když jsem jí spatřil poprvé př sledování druhé epizody. Myslím, že jde o náš čistě subjektivní, oprávněný pohled :D

JAMU

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
28. Leden 2013 - 18:18
:D taky možnost ;)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
0
-1