Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Past

Reklama
Autor: sith
Přidáno:19. Leden 2013 - 15:47
Přihlásit se k odběru

Křižník vyletěl z hyperprostoru. Jediovi Quinlánu Vosovi se naskytl pohled na obrovské doky. Letěl z jedné z největších bitev a dostal výzvu od samotného kancléře Palpatina, že by měl přistát a nechat křižník opravit. Jediovi se příliš nechtělo bůh ví jak dlouho čekat v docích na opravení, ale věděl, že s takto poškozeným křižníkem by ho stejně do žádné bitvy neposlali.

Kilometr dlouhý křižník přistál v doku. Z konstrukce křižníku se vysunuli dlouhé nohy, které dopadli na transocelovou podlahu doku. Otevřela se mohutná rampa, ze které vyšel Quinlán Vos následován klony a kráčejícími kolosy. Uvítal ho komandér Ulkorm, za kterým stálo asi deset ARC vojáků a zdvořile pronesl: „Následujte mne generále.”

Kloni odpochodovali do kasáren, ve kterých budou trávit většinu času, co budou v docích. AT-TE a AT-OP odkráčeli do bočních „garáží” a jedi šel s komandérem a klony k turbovítahu. Vyjeli do desátého patra, kde vyšli do chodby. Quinlán vyšel z turbovítahu, ale náhle na něj skočili dva kloni a srazili ho k zemi. Spoutali ho a do pusy mu narvali roubík. Pak ho jeden z klonů praštil svým blasterem po hlavě a jedi omdlel.

Probral se ve věznici. Seděl na křesle a co chvíli do něj někdo pouštěl elektrický proud. Nebyl to však klon nýbrž droid. Všude byli droidi. Po klonech ani památky. Quinlán se rozhodl jednat. Roztrhl Silou svá pouta a také zneškodnil přívod proudu do křesla. Pak udělal salto a ocitl se u stolu, na kterém ležel jeho světelný meč. Zapnul ho a přesekl s ním dva droidy. To ale jiný už stihl přivolat posili a tak se za nedlouho ocitl jedi obklopen comando droidy.

Jeden z nich udělal krok dozadu. Na jeho místo se postavil komandér Ulkorm. „Nedělej nám zbytečné problémy jedii. Bude to pro obě strany lepší.”, řekl komandér a poručil dvěma magnaguardům, aby do něj zapíchli svá electrokopí. Quinlán padl na kolena a pak na obličej. Ještě chvíly se z něj kouřilo a pak ho droidi znovu přidělali na křeslo.

Quinlán se znovu probral v elektrickém křesle. Hlídali ho magnaguardi, připraveni ho zabít. Quinlán si začal zoufat. Nevěděl co má udělat. Celé doky zřejmě ovládali separatisté. Malým okýnkem viděl hořící kasárny, ve kterých bylo ubytováno asi deset tisíc vojáků.

Do cely náhle skočil jeden z klonů a vypálil po magnaguardech, kteří jeho střeli nestihli odrazit. Pak Vystřelil do spínače zavírání vrat cely a ustřelil jediovy pouta. Quinlán ještě před úplným dovřením dveří si přitáhl svůj světelný meč. Vyskočil za klonem do větrací šachty, kterou se sem klon dostal.

Lezli dlouho. Vypadalo to, že se zde klon vyzná. Po dlouhé cestě se zastavili nad hangárem. Klon se až teď odvážil promluvit: „Mistře jedii, jmenuji se Rogri, byl jsem kapitán těch vojáků, kteří vás zatkli. Váš přílet byl dlouho očekáván a celá posádka doků byla přinucena ke spolupráci se Separatisty. Jen já jsem uprchl droidům a rozhodl jsem se vás zachránit.”, pak se klon odmlčel. Teď už Quinlán chápal to náhlé přepadení.

Klon ukázal škvírou na raketoplán. „Tam se musíme dostat.”, řekl a potichu oddělal mříž. Jedi skočil otvorem dolů a Rogri ho následoval. Quinlán odrážel střely, zatím co klon pálil po droidech a při tom couval k lodi.

Když už byli u raketoplánu Rogri vyskočil do kokpitu a jedi vyskočil hned za něj. Nastartovali motory a vyletěli z hangáru. Klon zadal souřadnice Kamina, nejbližší planety patřící k republice a zatáhl za páku, když v tom... Zezadu dostali zásah a jeden z motorů explodoval. Raketoplán, kterému hořel motor a jedno křídlo začal padat k planetě, u které byli postaveny doky. Oba dva se obávali, že je tato planeta též obsazená droidy.

Pokračování příště...

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
5 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
1 hlas