Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Cesta na konec galaxie a zase zpátky- část druhá: Pád

Reklama
Autor: Darth Nihilus
Přidáno:21. Prosinec 2012 - 21:04
Přihlásit se k odběru

Tak konečně se dozvíte jméno hlavního hrdiny.
Doufám, že se bude líbit a pokud si to přečtete, prosím napište do komentáře, jestli se líbilo, děkuji...

Vynořil jsem se z hyperprostoru. Za mnou ještě jeden závodník. Před námi Kashyyyk. Další závodníci se pomalu vynořovali z hyperprostoru, byla to zajímavá podívaná, když všude se objevovaly nové a nové lodě. Několik se jich dokonce srazilo.
Avšak já už byl daleko před nimi, já a ještě jeden závodník se svou lodí, na které bylo podle tvaru znát, že pochází z Tatooine, byly jasně vidět písečné filtry a celá loď měla pouštní kamufláž. Začal jsem zrychlovat, ovšem soupeř se nedokázal smířit s tím, že zaostává a proto se uchýlil k drastickému řešení: začal po mně střílet! Z jeho lodi se náhle vysunuly dvě laserová dvojčata, sice zastaralá, ale stále dokázaly zničit nejednu loď. Já nebyl ozbrojen, mohl jsem pouze manévrovat, ale zdálo se, že protivník je zkušený pilot.
Když se obě lodě začaly proplétat mezi stromy, velmi silnými a pevnými stromy, začal jsem být zoufalý. Nevěděl jsem co dělat. Bohužel jsem na chviličku přestal dávat pozor, sice jen na chvilinku, ale mělo to tragické následky. Zadní částí lodě jsem narazil do stromu. Myslel jsem, že to nepřežiju, ale naštěstí únikový modul fungoval, i když většina elektroniky vypověděla službu.
Musel jsem dávat pozor, abych se vyhnul stromům a to se mi docela povedlo. Nakonec jsem spadl s modulem do shluku větví, které ležely na zemi.
Náhle mi zčernalo před očima a já upadl do bezvědomí. Probudil jsem se až po pár hodinách, když jsem vyhlédl ven z modulu, zjistil jsem, že je noc. Dle všeho pro mě závod skončil. Byl jsem v hlubokém lese, jen tak, tak byl vidět měsíc. Vytáhl jsem se ven z modulu. Z toho vzduchu se mi zatočila hlava.
Náhle jsem kolem sebe uslyšel kroky. Znělo to jako by někdo běhal kolem mě v kruzích. Náhle se ozval výstřel a pak už nic.
Když jsem se vzbudil, bylo ráno. Ležel jsem svázaný na zádech v nějakém stanu, podemnou byl písek, takže jsem soudil, že ležím na pláži, sice to mohla být i poušť, ale poušť na Kahyyyku?! Slyšel jsem zvenku hlasy. Mluvili ovšem řečí, které jsem nerozuměl. Avšak vypadalo to, že jde o domorodce. Brzy po mém probuzení vešli dovnitř dva wookiové.
Jeden byl vyšší a ověšený všelijakými náramky, náhrdelníky, prsteny, talismany a dalším.
Bylo na něm jasně vidět, že to je náčelník kmene.
Ten druhý, tlustší a menší, už na sobě tolik ozdob neměl. Za nimi stál překladatelský robot série B.
Ulevilo se mi, jelikož to znamenalo, že se s nimi mám jak dorozumět! Ten vyšší, který byl, jak jsem se později dozvěděl, opravdu náčelník, promluvil, znělo to jako Rrrrrvvvrrrhhhrrchchchchkkkkrrrrvvv. Samozřejmě jsem mu nic nerozuměl a tak droid začal překládat: „Vítejte na Kashyyyku, nezvaný hoste, mohu vědět, kdo jste a co tu děláte?“
Já mu odpověděl: „Jmenuji se Rike, Rike Haffenenn. Účastnil jsem se závodu, ale narazil jsem do stromu a tak, tak jsem přežil.“
Droid to přeložil. Náčelník na to něco odpověděl, ale zdálo se, že se tváří méně přísně.
Překlad zněl takto: „Dobře, můžete tu zůstat, jestli chcete, nebo odejit do nebezpečné džungle, tak či onak, tu dlouho zůstanete, je mi líto.“
Málem se mi zastavilo srdce, nemohl jsem věřit tomu, co slyším.
Nevím, co to do mě vjelo, když jsem odpověděl: „Radši půjdu do džungle!“

Konec druhé části.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
1 hlas
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
2 hlasy
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
1 hlas
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů