Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Sith empire

Reklama
Autor: sith
Přidáno:17. Prosinec 2012 - 19:18
Přihlásit se k odběru

Tento příběh je o jediovi, který se jmenoval Deorteeck Hoiden.

***

Píše se rok 3629 BBY. Toto období se nazývá Stará republika...

***

Výsadková loď přistála. Vyběhli z ní dva republikový vojáci a za nimi vyšel jedi. Přes hlavu měl kápi svého hnědého pláště. „Mistře jedii, vypadá, že tu žádní sithové nejsou.” řekl jeden z vojáků a přiložil si k očím dalekohled. Jedi zavřel oči a začal si něco mumlat. Za jediem z lodi vyšlo dalších pět vojáků. Náhle jedi promluvil: „Jsou tu!”, otevřel oči a zapl svůj modrý světelný meč.

Náhle se z křoví zablesklo a směrem k lodi někdo začal střílet. Republikoví vojáci zalehli před rampu raketoplánu a opětovali palbu. Okolo jejich raketoplánu začali přistávat výsadkové lodě, ze kterých vybíhali vojáci. Jedi odrážel střely, zatím co mu jeden z důstojníků podával hlášení o ztrátách. Nad hlavami jim proletěly dvě stíhačky sithského impéria. Vpřed zavelel Deorteeck a zamířil v čele vojáků k lesu. Proti nim se vyřítila o něco početnější armáda sithských vojáků v čele s asi deseti sithi.

Obě armády se střetli na planině. Jedi bojoval se dvěma sithi, zatím co republiková vojska byla masakrována sithskými zabijáky. Po obloze co deset sekund proletěla nějaká loď či stíhačka. Až teď si Deorteeck začal uvědomovat, že prohrávají. Jeden ze sithů ho odhodil mimo bitevní vřavu. Přišel k němu a zapnul svůj světelný meč. Sundal si kápi, pod kterou se ukrýval zrůdný obličej, z části krytý maskou. „Darth Malgus!” blesklo jediovi hlavou. Zatmělo se mu před očima. Darth Malgus byl znám, jako ten, kdo zabil svého mistra při obléhání republikové bojové stanice. Také byl proslulí tím, že přežil ohromnou ránu Silou při prohrané bitvy na Alderanu. Byl též známý dobitím Coruscantu.

Jedi se děsil toho, že takto poraženecky zemře. Že zemře na zemi. Na druhou stranu byl rád, že zemře rukou nejmocnějšího sitha galaxie této doby. stoupl si na nohy a zapnul světelný meč. Malgus se rozpřáhl a usekl mu ruku, ve které světelný meč držel. Po té svůj světelný meč vypnul a přišel k jediovi. „Zachráním tě před smrtí, pokud se přidáš k Temné straně.” řekl mu hlubokým hlasem. Deorteeck se na něj podíval. Bál se a sith si jeho strach vychutnával. Deorteeck si stoupl a pokýval hlavou. Pak zaječel: „Nikdy! a pak padl na kolena. Malgus mu usekl hlavu, otočil se a šel zpět do bitvy.

Republiková armáda byla zmasakrována. Na pláň přistál jeden ze sithských destruktorů. Malgus se postavil na vyvýšeninu a zařval: „Ať žije sithské impérium!!!”

***

Prosím o komentáře...

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
2 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
3 hlasy
4 hvězdy
3 hlasy
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů