Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Záchrana ze Serenna II. - Shledání

Reklama
Autor: sith
Přidáno:14. Prosinec 2012 - 17:05
Přihlásit se k odběru

Ahsoka, převážena droidy v transportéru federace, se ocitla uprostřed bitvy o Serenno. Mezi tím jsou již jedi Anakin Skywalker a senátorka Padmé Amidala jsou v bezpečí křižníku Resolut.

***

Ahsoka ležela na lůžku. Loď se klepala, jako když by si s ní pohazoval rancor. Ze všech stran do nich pálily stíhače republiky. Ahsoka věděla, že takhle to nejde. „Ale jak mám informovat republiku, že jsem tady já?” ptala se Ahsoka sama sebe. „Všude jsou magnaguardi...” pokračovala dál se svým vnitřním monologem. Náhle jí něco napadlo. Byl to sice smělý plán, ale jinou možnost neměla. Přitáhla si světelné meče, které držel jeden z magnaguardů, odhodila je Silou a než se vzpamatovali, vletěla na lůžku na můstek. Skočila na židli a rozsekla dva droidy, kteří pilotovali. Do dveří stále mlátily magnaguardi, ale nepovedlo se jim dveře vyrazit.

Ahsoka zmáčkla tlačítko pro komunikaci a vyťukala frekvenci Resolutu, vlajkové lodi útočného svazu. „Resolute, tady Ahsoka Tano, jsem v droidím trasportéru...” Náhle jí přerušil známý hlas „No Ahsoko, abych pravdu řek, těch tu je hodně.” „Anakin” pomyslela si Ahsoka a pokračovala ve vysílání: „Mířím na Resolut, otevřete hangár.” Mladá jedijka se i přes svá zranění pustila do složitého ovládání lodi. Pobíhala po můstku sem a tam.

Transportér se blížil k Resolutu. „Už jen kilometr.” pomyslela si Ahsoka. V tom vybouchly dveře a obklíčili jí magnaguardi. „Dobrý pokus jedijko.” pronesl velitel droidů. Ahsoka vyhlédla z okna a všimla si, že už jsou pouhých dvě stě metrů od Resolutu. „Odevzdej své meče.” pokračoval magnaguard plechovým hlasem. „Nikdy!!!” zaječela Ahsoka a s vypětím všech sil udělala salto a tak se dostala za droidy. Ocitla se v zakouřené kajutě. Magnaguardi se otočili, když v tom...

Loď do něčeho narazila. Zadní dveře se otevřely a dovnitř vběhli ARC vojáci. Ahsoka odkulhala do hangáru, kde stál její mistr a usmíval se. „Výtečně Ahsoko. Přežila jsi, to je dobře. Už jsem myslel, že tě ti droidi zabijou.” řekl s klidem v hlase a pohodil hlavou k jejímu zranění na rameni. „Víte mistře, vše jsem se naučila od vás.” a usmála se. Anakin se na ní taky usmál a vešel do lodě, kterou Ahsoka přistála. Tam stále byli magnaguardi, i když jich nebylo mnoho a tak je Anakin vyřídil. „Dobrá práce Rexi. Zavolej na ošetřovnu, že je potřebujeme u Ahsoky.” „Pane, ano, pane.” zasalutoval Rex a vběhl do chodby vedoucí do ošetřovny. Anakin vyšel ven z lodě a zamířil na můstek. Když míjel Ahsoku řekl jí: „Padmé je na ošetřovně, můžete si popovídat.” usmál se a odešel.

Když dorazil na můstek zavelel: „Všem lodím povoluji skok do hyperprostoru. Letíme domů.” Poničené křižníky zmizely ve vesmíru. Značně poškozená flotila droidů letěla do serennských doků, aby je tam mohli mechanici opravit. Anakin pozorující protáhlé hvězdy. „Konečně domů...” Za ním se ozval dívčí hlas „V Chrámu budeme mít co povídat.” usmála se na Anakina Ahsoka.

Když vyletěli z hyperprostoru, uviděli před sebou Coruscant. Hlavní město galaxie. Na uvítání k nim přiletěla fregata, která přistála ve spodním hangáru. Anakin s Ahsokou a Padmé seběhl k přípojové šachtě. Když se dveře otevřely, vešel kancléř Palpatin s gardou. „Blahopřeji generále Skywalkere a malá padawanko. Tato porážka konfederace se jim doufejme zaryje do hlav a uspíší konec války. Jménem republiky vám děkuji.” pronesl kancléř a šel s Anakinem na můstek.

KONEC

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
3 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů