Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Návrat ztraceného řádu- Část 2- Dark Angel- Tarra Dorne

Reklama
Autor: Dart Wader
Přidáno:31. Červenec 2014 - 10:30
Přihlásit se k odběru

Mezitím na Rebelské zásobovací trase

Kapitán pozoroval na monitorech jak hordy rebelů prorazily obranu u dokovacích trubic Stormtrooperů a jak raketové Corrvetty prorazily boční pancíř hangáru a 3 raketoplány plné rebelů se vlétly dovnitř. Stormtroopeři se stahovali z hangáru do jeho přístupové chodby. Později si také všiml, že Accuser a Fist of the Sky se stáhly spolu s Tartany blíže k Interdectoru. Jeden z důstojníků přišel ke kapitánovi a oznámil mu: ,,Kapitáne, jeden ze seržantů s vámi chce mluvit.‘‘ ,,Tak ho propojte‘‘ odpověděl kapitán a podíval se na ležící Tarru. Kapitán došel k holokomunikátoru a stiskl tlačítko: ,,Ano, seržante?‘‘ ,,Pane, rebelové dobyli střední patro, odřízli nás od horní části lodi a v bojích zahynul poručík Netir spolu se třema platoonama Stormtrooperů. Rebelové postupují zezdola a drží střední patro, jsme tu teda obklíčeni ze všech stran. Mám kontakt na další tři skupiny vojáků ve stejné části lodi a ve stejné situaci. Jak máme postupovat?‘‘ nahlásil seržant. Kapitán si zapnul holografický projektor, aby viděl pozice rebelů a svých vojáků na lodi. Chvíli se zamyslel a rozhlídl se po můstku, nebyl si jistý, co by Tarra udělala, tak se rozhodl udržet situaci jak je, aby později rozhodla Admirálka Dorne. ,,Seržante, tři chodby od vás by měla být zbrojnice, přesuňte se tam a vyzbrojte se. Budete záchytný bod proti rebelům, pošlu vám ty zbývající 3 skupiny jako posily. Vemte si, co chcete, ale musíte se udržet, dokud nevyřešíme jak postupovat dále. Pokud rebelům způsobíte velké ztráty, tak se vám vyhnou, jejich cílem je můstek, na odpor se zaměří až později‘‘ rozkázal Kapitán. ,,Sir, yes sir‘‘ zasalutoval seržant a tu chvíli už ho přerušil příchozí voják: ,,Pane blíží se sem rebelové, jaké jsou rozkazy?‘‘ ,,Ustupte do zbrojnice, neútočte na ně nesmí si nás všimnout.‘‘ ,,Rozkaz‘‘ zasalutoval voják a spolu s ostatními se vydali ke zbrojnici. Mezitím na můstku kapitán rozkázal dvou poručíkům, aby informovali ostatní skupiny Stormtrooperů o přesunech do zbrojnice. Prošel se po můstku dopředu a do strany k části kde nebyl rozbitý ,,viewport,,, aby si prohlídl rebelské lodě, které obeplouvají jeho loď a míří na zbytek úderné síly, která bez taktiky Admirálky Dark Angel nemá šanci uspět ve svém úkolu.

Několik kilometrů před Rebelskou základnou
AT-AT se rozmísťovaly do trojúhelníkové formace, tanky a AT-ST mezi ně a Juggernauty do zadu, aby byly mimi dosah palby. Generálka Dorne stála v kokpitu velícího kolosu AT-AT a vydávala poslední rozkazy pro začátek útoku. Za chvíli celá kolona vyrazila do útoku na rebelské velitelství. Rychlopalné protipěchotní zbraně rebelů zahájily palbu, ale proti obrněným strojům černé legie neměly ani nejmenší účinek. Rebelských jednotek bylo dvakrát méně než při posledním průzkumu, což znamenalo že se vydali zaútočit na Imperiální pevnost. ,,Generálko počty nepřátelských jednotek jsou značně redukované, máme nyní přesné počty rebelů'' nahlásil pilot u řízení AT-AT. ,,Rebelové mají k dispozici 10 T2-B tanků, 6 T4-B tanků a taky mám na skenerech 2 dělostřelecké baterie a 12 malých útočných týmů. ,,Postupujte dál a zaútočte na nejbližší rebelský tank'' rozkázala Generálka. Kolosy se posunuly vpřed k rebelské pevnosti a začaly pálit z kanónů jeden rebelský T4-B vybuchl a týmy rebelů se pokoušely ukrýt před další vlnou laserových střel. Mezitím se 2 T2-B tanky a 3 týmy rebelů se přiblížili ke kolosu Generálky Dorne, jeden z týmů měl bazuku a zasáhl jedno AT-ST, které vyhladilo jeden ze 3 týmů. AT-ST spadlo na zem a začalo hořet, vypadl z něj jeden pilot, který se utíkal schovat před palbou rebelů, ale byl zasažen jedním T2-B tankem. Velící AT-AT se přesunul vpřed a masivní nohy rozdrtily oba T2-B tanky, které byly v blízkosti, 3 AT-ST spustily křížovou palbu a dva týmy rebelů padly roztrhané palbou k zemi. Jedno AT-ST vybuchlo, když se dva T4-B tanky přesunuly do útoku. ,,Generálko Dorne, rebelové se přesunuli do útoku, 4 T2-B tanky napravo a 2 T4-B přímo před námi‘‘ nahlásil jeden z pilotů AT-AT. ,,AT-AT 689 a 546 dorovnejte formaci‘‘ řekla Tarra do vysílačky ,,a přesuňte všechny 2-M Saber-class repulsor tanky na pravé křídlo‘‘ dodala . Obě AT-AT se přesunuly na ,,křídla,, velícího kolosu a zaútočily na T4-B tanky a těžkými laserovými kanony je rozstříleli na kusy. Rebelské dělostřelectvo vypálilo na velící AT-AT a jeho pancíř to absorboval a opětoval palbu na dělostřelectvo a jedno z nich se rozpadlo na kusy. Mezitím Saber-class repulsor tanky zaměřily a zničily ty 4 útočící T2-B tanky, zkoušely se bránit, ale štíty imperiálních tanků absorbovaly jakékoliv poškození, na které se zmohli. Tařin AT-AT vykročil kupředu, aby zaměřil i druhé dělostřelectvo, ale šlápnul na rebelské miny, které spolu s těžkou váhou AT-AT prolomily křehký povrch, který se pod kolosem propadl a velící AT-AT se zřítil do podzemních komplexů u rebelské základny.

I přes výbornou pevnost a konstrukci AT-AT nemohlo vydržet pád do hloubky přes 30 metrů, nohy kolosu se zpřetrhaly a kolos dopadl na zem, vnější pancíř byl těžce poškozen a krk se přelomil. Generálka Dorne ani nestihla zareagovat, když zjistila, že její AT-AT se z ničeho nic propadl do země. Potom už jenom cítila dopad na tvrdé dno. Rozhlídla se okolo sebe a viděla, že jeden ze sloupů držících strop- bojovou zónu proletěl při pádu kokpitem AT-ATu a zabil oba piloty, 3 důstojníci leželi okolo ní na zemi. Zkontrolovala jim puls, 2 měli puls hmatatelný a jeden z důstojníků se probral, když se ho dotkla vstal a řekl: ,,Generálko, jaké jsou rozkazy?‘‘ ,,Postarejte se o ty dva tady na zemi, já jdu na průzkum‘‘ rozkázala a vzala si svou helmu, která byla v průběhu bitvy na poličce, nyní ležela v rohu kokpitu. Nasadila si helmu nyní plně vyzbrojena, vzala si svou E-11, naposledy se podívala na dva mrtvé piloty a zašeptala: ,,Byla to čest s vámi sloužit‘‘ a vyšla ven z hlavy kolosu poškozeným krkem. Když, vystoupila ven viděla pouhé zbytky z jednou nezničitelného kolosu, chtěla se dostat do hlavní části kolosu, ale přístupové dveře z hlavy byly usmažené. Obešla AT-AT k bočním dveřím, které se v době jejího příchodu otevřely a vyšlo z nich 15 Stormtrooperů a zabezpečili perimetr, za nimi vyšel mladý poručík. ,,Hlášení poručíku‘‘ řekla Tarra. ,, Ze 40 vojáků, 8 nepřežilo pád dolů, 14 Stormtrooperů je zraněno tak, že nemůžou bojovat, zbytek je bojeschopný a zachránili jsme 2 speedery‘‘ nahlásil poručík. ,,Kolik máme mediků?‘‘ zeptala se Tarra, když si prohlížela raněné uvnitř kolosu. ,,Tři jsou právě uvnitř a ošetřují raněné, mám je povolat do boje?‘‘ odpověděl poručík. ,,Ne, ať tady zůstanou a postarají se o vojáky, připravte speedery k boji a připravte všechny zbývající Stormtroopery‘‘ rozkázala Generálka Dorne a vydala se na průzkum komplexu.
Došla kousek od kolosu a aktivovala dalekohled zabudovaný v její helmě, aby prozkoumala komplex. Podívala se dokola a spatřila, že skladiště bylo skoro prázdné až na několik beden náhodně rozmístěných po skladišti, v tom náhle záhledla malý záblesk na konci skladu ve vzdálenosti něco přes tři kilometry. Ve skladišti byla tma, protože padající AT-AT roztrhal vedení k osvětlení na stropě, a tak Tarra nešla ve svém černém brnění vůbec vidět. Potichu se přesunula půl kilometru k záblesku, který uviděla a zjistila, že se jedná pravděpodobně o jediný východ ze skladiště a taky o vstup do rebelské pevnosti. ,,Poručíku, slyšíte mně, tady generálka Dorne‘‘ ,,Potvrzuji Generálko, slyším jaké jsou rozkazy?‘‘ ,,Našla jsem vchod do pevnosti, rebelové svítí baterkami v naprosté tmě, za chvíli budu mít jejich přesné počty a pozice, pošlete mi 10 Stormtrooperů a 2 Scouttroopery na speederech, ať se pohybují, co nejtišeji, co to jde musíme je překvapit. ‘‘ rozkázala Tarra. ,,Ano, madam hned je pošlu‘‘ ohlásilo se ve vysílačce.

Za chvíli se ozvaly ztišené motory dvou speederů, které dorazili dřív než Stormtroopeři. ,,Jednotka TK- 27 a SC- 63 se hlásí generálko Dorne‘‘ zasalutovali oba Scoutroopeři. Za 15 minut dorazilo i zbylých 10 Stormtrooperů a rozdělili se do dvou skupin po třech a jedné po čtyřech. Tarra pozorovala rebelské stanoviště u východu ze skladiště. Zahlídla dva ukradené imperiální E-Weby, které stály na okrajích opevnění, dále okolo hlídkovalo několik rebelů, Tarra přepnula na skener známek života, zabudovaný v helmě a napočítala 21 rebelských vojáků, plus 4 další, co obsluhovali děla. Tarra rozkázala: ,,Dobře, takže klíčové je vyřadit ty dva E-Weby. Tým jedna a dva zaútočí na rebely z obou stran, první střely rozhodnou takže miřte dobře. Mezitím Scouttroopeři se rychle přesunou do akce a termálními detonátory zlikvidují E-Weby. Zbytek rebelů už bysme měli být schopni rychle vyřadit. Nějaké dotazy?‘‘ ,,Ne, madam‘‘ sborově odpověděli vojáci ve svých helmách. ,,Výborně tak na své pozice‘‘ řekla Tarra a přesunula se za nejbližší sloup.

Za necelé tři minuty všichni Stormtroopeři byli na pozicích a ohlásili se své Generálce. Tarra si naposledy prohlédla rebelské pozice a zavelela do kompliktu: ,,Akce.‘‘ Tým 1 a 2 zahájily přesnou palbu, blastrové střely ozářily skladiště a 4 rebelové padli mrtví k zemi. Mezi rebely zavládl zmatek, protože vůbec nevěděli, že všude okolo nich byli rozmístění Stormtroopeři. Než se rebelové rozkoukali odkud ůtok přišel, další 2 dostali vlnu střel do těla a sesypali se, ale to už vyrazily dva speedery a mířily k E-Webům, které se otáčely na pozice Stormtrooperů. Speedery se blížily a oba Scouttroopeři si připravili každý jeden detonátor, ale náhle jeden z rebelů zasáhl speeder do ovládání a řidič ztratil nad speederem kontrolu. Druhý Scouttrooper hodil TD a zasáhl první E-Web a 3 vojáky okolo. SC -63 vyzkočil ze speederu udělal kotoul s detonátorem v ruce a dopadl na zem. Rebelové ho zaměřili a jeden z nich si všimnul volně ležící ruky bez detonátoru. Za sekundu se pod jeho nohama ozvala mohutná exploze, která rozmetala E-Web a 5 dalších rebelských vojáků. Tarra zařvala útok a tým 3, složený ze 4 Stormtrooperů zaútočil a Tarra hned za nimi. Rebelové, kteří se kryli proti palbě týmu 1 a 2, byli zranitelní z boku. Tým 3 zasáhl při svém útoku 6 rebelů schovávajících se za barikádami, ale ve své koncentraci, aby splnili svou povinost vůči svému Impériu, své Generálce a své planetě si ani nevšimli, že je jejich Generálka předběhla. Tarra zastřelila 1 rebela svou E-11 a další dva se zvedli, aby ji zastavili, ale to už Tarra udělala kotoul a svým zápěstním blasterem zastřelila prvního vojáka, druhému podrazila nohy a shodila ho na zem. Jednou rukou se odrazila zpět na nohy a druhou s E-11 zastřelila dva rebely, kteří útočili na tým 1. V tom, ale rebel, co byl omráčen na zemi chytil Tarru zezadu a shodil ji na zem. Tým 1, 2 a 3 vedli ,,zákopovou válku,, se zbývajícíma 5 rebelama. Tarra se vzchopila vrazila rebelovi loket do břicha, otočila se, aby se postavila, ale to už rebel byl na nohou a opět ji srazil k zemi. Tarra se začla s rebelem zuřivě mlátit se slovy: ,,Já už tuhle planetu osvobodila skoro celou od rebelské špíny jako si ty a ty mě nedokážeš zastavit.‘‘ Zasadila mu ránu vyztuženou rukavicí do obličeje a rebel se skácel k zemi. Generálka Dorne mu zasadila finální ránu loktem do krku a do jistoty ho střelila ze své E-11, kterou si mezitím vzala zpět ,,Ty ani nikdo na této základně‘‘ dodala. Týmy mezitím zastřelily zbývajících 5 rebelů a seřadili se přede dveřmi. ,,Všichni rebelové jsou mrtví, nulové ztráty, 1 zničený speeder a 2 zranění vojáci Generálko ‘‘ nahlásil jeden ze Stormtrooperů. ,,Výborně, prohledejte těla a najděte přístupový klíč, ať můžeme vstoupit do pevnosti‘‘ nařídila Tarra.

V té době na povrchu:
Po zmizení velícího AT-ATu nastal na komunikačních frekvencích chaos. Nikdo nevěděl jestli někdo z kolosu přežil nebo jaká je situace, protože komunikace s velícím AT-AT byla přerušena. Rebelové využili zmatku mezi imperiálními silami a vydali se do dalšího útoku. Rebelské dělostřelectvo vypálilo salvu střel na imperiální 2-M Saber-class repulsor tanky, jeden tank vybuchl okamžitě a jeden ztratil štíty. Další 4 rebelské týmy se přesunuly v době zmatku do útoku a vypálili 3 rakety na AT-ST, jedno dostalo přímý zásah do kokpitu a šlo k zemi, druhé bylo zasaženo do boku a přišlo o boční raketomet. Třetí AT-ST se otočilo a vyhlo se raketě, pilot pohotově zamířil na zdroj palby a aktivoval raketomet a přední i boční laserové kanóny a rozstřílel jeden rebelský tým na kusy. Jeden z velitelů stormtrooperů z Juggernantu řval do kompliktu: ,,Toto je masakr, kde je Generálka Dorne?‘‘ Z velitelské sítě dostal odpověď,,Její kolos se propadl do země, nemáme velení.‘‘ ,,Tak si to rozdělíme já si vezmu na starost AT-ST, někdo další tanky a poslední z nás AT-ATy‘‘ navrhl velitel Stormtrooperů. ,,Dobře, zatím je to tedy nejlepší možnost dokud neobnovíme spojení s generálkou Dorne, pošlu vám kódy pro velící frekvenci AT-ST. Po rozdělení bojových strojů se situace začala stabilizovat: zbývající AT-ST se přeskupily a rozstřílely ty 3 předsunuté rebelské útočné týmy. Ale to už se další T2-B rozhodly zaútočit. Čtyři z nich vypálily ze svých kanónů na 2-M Saber-class repulsor tank, který v předchozím souboji přišel o štíty. Tank byl palbou zasažen a jeho repulzorový motor přestal fungovat, z tanku vyskočili dva piloti a utíkali, co nejdál to šlo. Dva rebelské T2-B přejely k vraku a zahájily palbu na další 2 2-M Saber-class repulsor tanky, které bombardovaly palbou rebelské pozice za ,,dírou v podlaze,,, ale náhle vrak tanku vybuchl, kvůli přetížení reaktoru, které piloti způsobili před svým útěkem a síla výbuchu a trosky způsobily zničení 2 T2-B tanků okolo. Chvíli potom už nově zorganizované velení přesunulo zbývající 2-M Saber-class repulsor tanky do útoku a zbývající 2 rebelské tanky skončily v plamenech.

Pokračování příště…

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů