Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Star Wars Knights of the Old Republic

Reklama
Autor: REVANGRANO
Přidáno:28. Únor 2014 - 22:00
Přihlásit se k odběru

Jenom pro začátek. Od první chvíle co jsem si poprvé zahrál hru Star Wars KotOR jsem chtěl aby byla nějakým způsobem taky sepsaná jako knižní podoba. Přeci jenom knížka dává větší prostor pro popis než hra. A tak jsem začal s mým pokusem udělat z KotORu knížku. Zatím mám jen první kapitolu, která popisuje jak se Carth Onasi a Naver Grano dostali na Taris. Jméno Naver jsem vymyslel není oficiální a je do té doby než Naver zjistí své pravé jméno.... Není to jen povídka, ale začátek jedné velké knihy. Ale už to nebudu prodlužovat :D Prostě přeju zábavu u čtení a napište svoje ohlasy v komentech :) !
!

Prolog
--------

Před dávnými časy, v předaleké galaxii….

Čtyři tisíce let před zrodem Galaktického Impéria je Republika na pokraji kolapsu. Darth Malak, poslední žijící učedník Temného Lorda Dartha Revana vypustil ohromnou Sithskou armádu na nic netušící galaxii.

Ničící veškerý odpor, Malakovo dobývání nechalo Řád Jedi zničený a slabý jak mnoho Jediů padlo v bitvě a mnoho z nich přísahalo věrnost novému Sithskému Pánovi.

V oblacích nad vzdáleným světem Vnějšího Okraje Tarisu, se flotila Jediů utkává se silami Dartha Malaka v zoufalé snaze potlačit Sithskou nadvládu nad galaxií….

1.KAPITOLA
---------------

Naverovy oči byly zavřeny, tvrdě spal. I v hlubokém spánku přesto slyšel tlumivé zvuky, které ho čím dál tím víc probouzely. Náhle to uslyšel jasně a zřetelně, výbuch. Jen několik málo metrů od něj. V mžiku otevřel oči a posadil se na postel, rozhlédl se kolem sebe a zvedl se. Náhle se otevřely dveře s pronikavým syčivým zvukem. Do místnosti vběhl muž,voják Republiky. Měl světlé blond vlasy ostříhané do jakési kostky, oranžové brnění se žlutými znaky Republiky a v ruce držel blaster. ,,Jsem Trask Ulgo jeden z velících důstojníků tady na Endar Spire, byli jsme napadeni Sithskými silami.´´ ,,Endar Spire ?!´´ Zeptal se s údivem Naver. ,,Asi si musel dostat pořádnou ránu do hlavy když si ani nepamatuješ, že jsi na Republikové lodi jménem Endar Spire´´ Nevěřícně koukal Trask na Navera. Naverovi už se vše vybavilo, právě se chystal ulehnout do postele když náhlý otřes způsobený palbou způsobil, že spadnul hlavou na stěnu nad postelí. ,,Musíme se dostat k Bastile !´´ Pokračoval Trask. ,,A kdo je ta Bastila ?´´ Ptal se Naver. Traskovi docházela trpělivost, loď byla pod palbou a potřebovali ji opustit, ale přesto odpověděl.
,,Bastila je velící důstojník na této lodi a Jedi, je naše povinnost zajistit její bezpečí, za žádnou cenu nesmí upadnout do zajetí Sithů ! A teď pojď vojáku musíme odsud pryč za chvíli tady bude horko !´´ Naver otevřel bílý kufr vedle své postele a oblékl si svoji výstroj, do ruky si vzal blaster a s Traskem zamířili chodbami směrem na můstek kde měla být Bastila. Hned na hlavní chodbě spatřili Sithské vojáky, kteří na ně ihned zahájili palbu ze svých opakovacích blasterových pušek. Naver a Trask se krčili za poházenými kufry a přemýšleli jak ze situace ven. Trask si lehnul a nohou kopnul do kufru který dopadl na nic netušícího nepřátelského vojáka. V tu chvíli se Naver a Trask zvedli ze země a zahájili palbu. Střela z Naverovi zbraně projela slabým stříbrným brněním Sithského vojáka a zasáhla ho přímo do srdce, ten se skřekem dopadl na zem a zemřel. Trask se rozeběhl chodbou. ,,Za Republiku !´´ Křičel za běhu. Na konci chodby u dveří stálo další duo Sithských vojáků. Trask na jednoho z vojáků skočil a povalil ho na zem. Naver mezitím zabil druhého.
Trask se s vojákem kutálel po chladné podlaze až se mu podařilo dostat jeho zbraň až k vojákově hlavě, a poté stiskl spoušť. Sundal ze sebe mrtvolu a zvedl se ze země. ,,Měli bychom pokračovat.´´ Řekl a oba pokračovali zatáčející se chodbou k můstku. Na velkém rozcestí chodeb se Republikoví vojáci právě utkávali s nepřítelem pomocí vibromečů – na pohled obyčejný meč, který je však schopný odolat i útokům světelného meče. Všudypřítomné jiskry odlétávající pokaždé když se energetické meče srazily téměř oslepovaly svou září. Trask a Naver proběhli mezi válečníky a pokračovali směrem na můstek. Náhle uslyšeli další zvuk odlétajících jisker, ale tenhle byl jiný než jaký slyšeli za sebou. Otevřeli dveře. ,,To je Temný Jedi !´´ Zakřičel Trask. Před nimi se odehrával souboj na život a na smrt mezi přívržencem Malakových Sithů a spolubojovnicí Republiky. ,,Tenhle boj je na nás příliš, uděláme dobře když se budeme držet zpátky.´´ Dodal Trask. Černovlasá dívka, členka Řádu Jedi svým jasně modrým světelným mečem zasypávala protivníka svými útoky. Temný Jedi svou rudou čepelí kryl její útoky jen stěží. Boj pokračoval jen pár sekund, poté jej dívka ukončila nečekaným útokem seshora, čímž prorazila protivníkovu obranu a jasně modrá čepel projela přívržence Temné Strany Síly skrz-naskrz. Deaktivovala svůj meč a otočila se k přihlížejícím. V zapjetí ji ale stihl stejný osud jako jejího nepřítele když jí břichem proletěl kus z vybuchující podlahy. ,,To byla jedna z Jediů doprovázejících Bastilu, sakra mohli jsme využít její pomoci !´´ Řekl sklesle Trask dívajíc se na její mrtvé tělo.
Můstek byl hned za dveřmi. Oba vstoupili do velké velící místnosti plné počítačů, strategických obrazovek a Sithských vojáků. Naver provedl kotoul a dvěma přesnými ranami ukončil životy dvou nepřátelských vojáků. ,,To byli dva, ještě zbývají tři.´´ Pronesl Naver a už byl opět v pohybu. Přeskočil počítačovou konzoly a srazil vojáka na zem, vstal a ihned vystřelil. Trask se mezitím postaral o zbylé dva. ,,Bastila očividně není na můstku.´´ Řekl Trask. ,,Musíme předpokládat že opustila loď v únikovém modulu nebo že byla zajata, tak či tak musíme opustit loď, už není důvod se tu dále zdržovat.´´ Dodal. Naver přikývl, náhle se ozval pípavý zvuk. Byl to komlink na jeho zápěstí. ,,Tady Komandér Carth Onasi slyší mě někdo ?!´´ Ozvalo se z komunikátoru. ,,Tady Naver a Trask Ulgo jsme na můstku Komandére Onasi.´´ Odpověděl Naver. ,,Dobré slyšet, že je stále někdo naživu, můžu vám oznámit že Bastila opustila loď takže už není důvod tu déle pobývat, jsem u únikových modulů, zbyl tu už jen jeden tak si pospěšte za chvíli to tu vyletí do vzduchu ! Onasi konec.´´ Přenos se ukončil. Naver a Trask na sebe kývli, otevřeli dveře a pokračovali k modulům.
Vešli do místnosti za dveřmi, uprostřed byl velký stůl a po stranách židle, naproti a napravo od nich byly dveře. Trask přiběhl ke dveřím naproti nim. ,,Něco tu je.´´ Řekl a otevřel je. V otevřených dveřích stál muž v černé róbě. ,,Sakra další Temný Jedi !´´ Zakřičel Trask. Nemohl tušit že nepřítel kterému čelí nebyl jen pouhý služebník zla, byl to Sith Darth Bandon a učedník samotného Malaka. ,,Běž Navere zdržím ho !´´ Při těchto slovech Bandon zažehl svůj oboustranný rudý světelný meč a šel směrem k Traskovi. To bylo také to poslední co Naver viděl, protože pak následný otřes způsobil, že se dveře zavřely. Naver ani nevěděl co si má myslet, v jednu chvíli si probojovává s Trasem cestu lodí a v druhou kouká jak jeho společník jde vstříc jisté smrti v rukou Temného Jedie. Komlink náhle znovu zapípal. ,,Co vám trvá tak dlouho ?!´´ Ozvalo se. ,,Trask to nezvládl….´´ Odpověděl se svěšenou hlavou Naver. Onasi se na chvíli odmlčel. ,,Jak se mám dostat k modulům ?´´ Řekl náhle Naver. ,,Vidím tvojí pozici Navere, jdi těmi dveřmi vpravo, je to výtah, doveze tě na patro kde jsou moduly, až tam budeš na rozcestí se dej rovně, pak už je cesta jenom přímá.´´ Odpověděl Carth. Naver už mezitím sjel výtahem dolů.

* * *

Lodí otřásaly výbuchy a z oken bylo vidět, že bezmocný křižník třídy Hammerhead - Endar Spire, pomalu, ale jistě klesal na planetu pod ním. Loď obklopovaly Sithské stíhačky a neustále jí zasypávaly střelbou z laserových děl. Opodál kroužil křižník Sithského Impéria jménem Leviathan z jehož můstku celou situaci pozorně sledoval Darth Malak. Jeho stříbrno-šedé oči na holé hlavě -na které měl pouze vytetovány dva tmavě modré pruhy od čela až téměř ke konci hlavy- pozorovaly kroužící stíhačky a bezmocnou Republikovou loď padající do atmosféry Tarisu. Temný Lord měl na sobě upnutý, tmavě oranžový, až hnědý oblek jež mu zvýrazňoval vypracované svaly, vysoké černé boty a na opasku se mu pomalu pohupovala lesklá kovová rukojeť jeho světelného meče. Přes pravé rameno mu vysel úzký cár černé látky, dalo by se říct i plášť, ale látka nezakrývala jeho záda, pouze jeho pravé rameno a sahala až ke kolenu. Jeho obličej byl ošklivě zraněn, zřejmě z nějaké velké bitvy. Celou dolní čelist od jeho nosu až ke krku neměl. Místo ní měl jakýsi náhubek jež mu pomáhal plynule dýchat a zároveň zakrýval ošklivé zranění. Náhle se otočil a odkráčel z rozlehlého můstku pryč. Vypadalo to jako kdyby odchod jejich pána z můstku nevyvolal žádnou reakci, ve skutečnosti se však báli jen na něj pohlédnout.
* * *

Naver už byl pouze jednu místnost od Cartha a také už cítil že loď pod jeho nohama se začíná pomalu rozpadat – přidal do kroku. Za ním slyšel výbuchy a tak se raději neohlížel, doběhl udýchaný ke dveřím a otevřel je. ,,Zvládl jsi to právě včas !´´ Řekl s úlevou Carth. ,,Teď pojď opustíme tuhle loď jednou provždy.´´ Naver jen přikývl a poté oba vlezli do těsného únikového modulu. Modul se s syčivým zvukem odpojil od lodi a vysokou rychlostí nabral kurz k městské planetě. Loď opustil však ještě jeden modul, jeho kurz však byl směrem k Leviathanu. Byl v něm Darth Bandon, šel podat zprávu svému mistrovi, že Jedi Bastila je na povrchu planety.
Modul s Carthem a Naverem prorazil tenkou vrstvu mraků a velkou rychlostí padal do městských ulic Tarisu. Dopadl na okraj široké ulice spojující obří mrakodrapy těsně vedle vznášejícího se monumentu reprezentujícího Sithskou nadvládu nad planetou.
Náraz byl tak silný že Naver upadl do bezvědomí. Carth byl kupodivu při vědomí a mezitím odtáhl Navera ve všem tom zmatku kolem trosek modulu do obytné části Horního Města, kde objevil prázdný byt. Tam Navera položil na postel. Posadil se na židli a čekal až se probudí. Dva dny uběhly a Naver se pořád neprobouzel. Carth už se mezitím od místních dozvěděl o Republikových modulech jež odpadly do Podměstí a rozhodl se Navera o tom informovat, to ale muselo počkat až se probere z komatu.

Naver zrovna prožíval vskutku podivný sen, který nevědomky prožíval už dva dny. Viděl Dívku s krátkými hnědými vlasy vzadu svázanými do dvou malých culíčků a v ruce držela žlutý světelný meč. Očividně členka řádu Jedi. Viděl jen míhání se čepelí světelných mečů a vnímal jejich oslepující zář. Dívka náhle jedním prudkým sekem ukončila život svého protivníka, ale bylo tu ještě něco. Jakási přítomnost něčeho….
Naver se pomalu probouzel. Posadil se na postel a spatřil Cartha. Stále měl v hlavě ten podivný sen, nebo to byla vize ? A kdo byla ta dívka, mohla to být Bastila o které všichni tak mluví ? Nebyl si jistý. ,,Dobré tě zase vidět na nohou, dost si sebou třásl když si spal. To musela být pekelná noční můra. Už jsem se začínal obávat jestli se vůbec vzbudíš.´´ Řekl příjemným hlasem Onasi a pokračoval. ,,Jsem Carth, jeden z Republikových vojáků z Endar Spire. Byl jsem s tebou v únikovém modulu vzpomínáš ?´´ ,,Ano vzpomínám si na tebe. Jsem Naver, Naver Grano. Jak jsme se sem dostali ?´´
,,No řekněme….´´ Odpověděl s povzdechem Carth. ,,Už tu sebou meleš v té posteli dobrých pár dní takže si umím představit, že jsi trochu dezorientovaný. Není se čeho bát. Jsme v bezpečí….Prozatím.´´ Naver trochu znervózněl. To prospal několik dní a jediné co se mu zdálo byl ten podivný sen ? Snažil se na to nemyslet a místo toho začal opět věnovat pozornost Carthovi.
,,Jsme v opuštěném bytu na planetě Taris. Pěkně jsi se uhodil když náš modul dopadl, naštěstí já jsem nebyl zraněn a tak jsem tě byl schopen odtáhnout z místa dopadu ve všem tom zmatku a dostat tě sem. Štěstí že jsme zmizeli ze scény dřív než dorazily trosky našeho modulu prozkoumávat Sithové.´´ Pousmál se Carth. ,,Myslím, že ti dlužím svůj život.´´ Řekl na to Naver. ,,Děkuji.´´ Carthovi odpověď byla překvapivě rychlá. ,,Nemusíš mi děkovat. Nikdy jsem neopustil nikoho na misi a nehodlám s tím začít. Mimochodem budu potřebovat tvojí pomoc.´´
Naver byl voják Republiky a tak to byl muž dbaný cti. Ať už po něm žádal Carth Onasi cokoliv byl připraven to splnit. Jeho hnědé oči pozorovali Cartha. Postava Navera byla jako u každého průměrného vojáka, rovněž měl velkou výdrž a často se zdálo, že viděl věci dříve než se stanou, ale to byl nejspíš jen jeho osobní pocit. Vlasy měl rovněž hnědé sčesané dozadu a sahající až ke krku. Na sobě měl stále uniformu vojáka Republiky, na rozdíl od Cartha.
Ten dával přednost světle hnědé věstě a černým kalhotám. U Carthovi pasu vysel na opasku jeho blaster, jež, jak bylo vidět byl velmi často leštěn. Carth byl muž okolo třiceti. Zkušený voják Republiky, který již získal mnoho ocenění za své činy během Mandaloriánských Válek. Carth měl také hnědé vlasy, jeho sestřih byl však krátký, pouze dva špičaté a dlouhé svazky vlasů mu vysely na pravé straně hlavy a nepatrně zakrývaly jeho čelo.
Carth pokračoval v řeči. ,,Taris je pod Sithskou nadvládou. Jejich lodě hlídkují na orbitu planety, vyhlásili stanné právo a uzavřeli celou planetu do karantény. Ale už jsem byl i na horších místech.´´ Naver se pousmál. ,,Viděl jsem tvoje služební záznamy.´´ Pokračoval Onasi. ,,Rozumíš hodně cizím jazykům, to je velmi vzácné a mohlo by se to hodit když tu teď trčíme není žádná možnost jak by Republika mohla prorazit Sithskou blokádu planety a pomoci nám. Pokud se chystáme najít Bastilu a dostat se z této planety nemůžeme spoléhat na nikoho jiného, jen na sebe.´´ Naverovi pořád vrtalo hlavou proč každý zmiňuje Bastilu a tak se zeptal. Proč je tak důležité najít Bastilu ?´´ ,,To jsi se asi praštil do té hlavy víc než jsem myslel.´´ Pronesl Carth.
,,Bastila je Jedi. Byla v čele útočného týmu jež zabil Dartha Revana, Malakova Sithského mistra. Ona je klíčovou součástí Republikové armády. Sithové museli zjistit že je na Endar Spire a tak ho přepadli.´´ Na chvíli se nadechl a pokračoval dál. ,,Věřím že Bastila byla v jednom z únikových modulů jež dopadli na Taris. Pro dobro Republiky se musíme pokusit ji najít.´´ Naver stále nechápal. Jak může jedna osoba tolik znamenat ? ,,Jak může jediná osoba, když Jedi, tolik znamenat ?´´ Carth už sice přemýšlel že nechá hněvu který jím procházel volný průběh, ale nakonec zachoval klid a odpověděl. ,,Bastila není žádný obyčejný Jedi.
Má vzácný dar, Jediové tomu říkají Bitevní Meditace. Její Síla dokáže ovlivnit celé nepřátelské armády a oslabit jejich vůli bojovat. A v těch kteří bojují na její straně dokáže probudit inspiraci k boji a naopak posílit jejich vůli v boji. Samozřejmě její moc má své hranice, ale z toho co jsem slyšel to chce její velkou koncentraci aby mohla plně ovládnout tuto moc.´´ A proč tedy Bitevní Meditaci nepoužila když jsme byli napadeni ?´´ Nechápal Naver. ,,Útok na Endar Spire se stal tak rychle, že neměla šanci jí použít. Jako my, má štěstí, že se odtamtud dostala živá.´´
,,Jak vůbec můžeš vědět, že je ještě naživu Carthe ?´´ Carth sklopil pohled, ale ihned ho zase zvedl. ,,Nevím, ale Bastila je mladá a má silné spojení se Sílou. Když jsme přežili havárii my ta ona taky.´´ ,,Takže co navrhuješ abychom udělali ?´´ ,,Navrhuji začít s jejím hledáním, pokud by se znovu nepřidala k boji proti Sithům Republika by jistě padla, když jsi byl v bezvědomí dělal jsem pár obchůzek a dozvěděl jsem se od obyvatel, že pár modulů spadlo do Podměstí, je to nebezpečné místo, takže se musíme připravit, minimálně blaster jako mám já by měl stačit, ale tak či tak je to nejlepší místo kde začít naše pátrání.´´ ,,Souhlasím jen ze sebe shodím to brnění ať se neprozradíme a můžeme vyrazit.´´ Řekl na to Naver a sundal ze sebe brnění. O chvíli později oba vyšli z pokoje.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
1 hlas
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
1 hlas
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
2 hlasy
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
1 hlas