Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Orgus Din - přepadení

Reklama
Autor: Mistr jouda
Přidáno:17. Listopad 2013 - 16:00
Přihlásit se k odběru

Netrpělivý mistr Jedi Orgus Din seděl v křesle na můstku. Cítil něco, co cítil jen při zkouškách rytíře Jedi. Nervozitu. Kolem něj pobíhali vojáci a důstojníci. K Jediskému veliteli přiběhl admirál Sompeck. Ten jeho nervozitu vycítil.
„Generále, dělové čluny jsou připraveny. Mám zadat rozkaz k výsadku?“
„Ano, admirále,“ odpověděl a hlavě říkal hlas, že je něco špatně.
Ze tří křižníku Valor-class, které byly kryty malými křižníky Hammerhead, vyletěly dělové čluny. Všechny letěly k jednomu cíli, Lorahns. Výsadky, doprovázeny loděmi vojáků se seřadili do formace.
Orgus společně se Sompeckem sledovali děj. Orgus vycítil, jak se admirál mírně klepe. Ohlédl se na něj a řekl:
„Admirále, pokud máte strach, běžte do kajuty. Nebudete tu jinak potřeba.“
„Víte generále, toto je má první bitva. Celý svou kariéru jsem prožil na blokádách u obchodních cest. Neznám boj.“
„Nic se nestane,“ řekl nervózní Jedi, který to na sobě nenechal znát. Transporty už byly v polovině cesty.

Stalo se však neočekáváné. Křižník, napravo od křižníku, kde byl Orgus, se přiblížil blíž k planetě a začal střílet po transportech. Některé byly zničeny, některé se smrti vyhnuly a rychle letěly k Lorhansu.
„Co se to děje?!“ křikl mistr Jedi na admirála.
„Já nevím, pane!“
Orgus nechápavě přiběhl k holoprojektoru. Vyťukal kód lodi, kde byla Satele. Objevila se její postava, která vypadala vyděšeně.
„Co se děje?“
„Pravděpodobně útok Sithů, Orgusi.“
„Jak se mohli dostat na náš křižník, kdo je mohl varovat?“ řekl a ohlédl po můstku.
„To teď nebudeme řešit,“ odvětila mistryně.
Ozvala se rána. Na můstek Orgusovy lodě vystřelil křižník, Republikový křižník Valor-class, který předtím zničil výsadek. Orgus se otřásl a všichni ostatní na můstku také.
„Jsi v pořádku, Orgusi?“
„Ano. Musíme se dostat na ten křižník, Satele.“
„Jak to chceš provést?“
„Ostatní křižníky budou na Sithy obsazený křižník pálit, zatímco my se bez povšimnutí dostaneme do hangáru.“
„Dobře Orgusi, jdeme. Ať tě provází Síla.“
„Tebe také, Satele,“ řekl pomatený Jedi a vypnul projekci.
Jedi velitel běžel směrem k výtahu. Sompeck běžel za ním. Několikrát se můstek otřásl, jakoby narazil do země.
Orgus stiskl tlačítko od výtahu a čekal, až přijede. Zatím ho dohonil admirál Sompeck.
„Generále, plán mistryně Shan se mi zdá uspěchaný. Musíme se s nimi dohodnout.“
„Admirále, teď, když na nás útočí, není čas na diplomacii, je čas na boj!“
Dveře se otevřely. Orgus vešel, admirál zůstal na můstku.
„Generále, co když se to nepovede, co když s mistryní Jedi zahynete, co pak?“
„Věř Síle, můj příteli,“ řekl Jedi, ve výtahu, kterému se právě zavřely dveře.
Orgus počítal vteřiny, než výtah dojede do hangáru. Neustále se díval na škvíru dveří ve výtahu. Cítil, jak mu po čele stéká pot. Přemýšlel o tom, co se stane, když zemře. Tuto myšlenku mu přerušilo prudké zastavení výtahu,
Výtah dojel do hangáru. Orgus si otřel kapky potu z čela. A běžel k červené lodi Defender. Křikl na vojáky, kteří uklízeli bedny.
„Vojáci, všichni za mnou!“
„Rozkaz, pane!“ řekli sborově, jak se vojákům patří.
Orgus vešel do lodi a zamířil do kokpitu. Jeden voják, se značením pilot si sedl vedle Orguse, na místo kopilota. Pilotující Jedi nastartoval loď a sednul si na sedadlo pilota.
Otočil se na svého astrodroida, T7-01 a dal mu rozkaz: „Té-sedmičko, připrav iontová děla!“
Droid poslechl a zamířil do podpalubí lodě. Otočil se na vojáky, připravující se na boj.
„Všichni k dělům, hned!“ okřikl je.
Vojáci se rozutekli po lodi. Jeden voják, s blasterovým dělem běžel k němu.
„Pane, jaké jsou rozkazy?“
„Momentálně můj rozkaz pro tebe je: SEDNI SI! Budeme startovat.“
„Provedu, pane!“ řekl a sednul si na místo navigátora.

Loď Defender, obrněná loď, patřícím Jediům, se zvedla ze země a vyletěla z hangáru. Před Orgusem se objevila malá holoprojekce Satele Shan.
„Orgusi, jsme připraveni, budeme tě následovat. Společně s letkou.“
„Dobře,“ odpověděl Orgus a vypnul holoprojekce.
Orgus zamířil směrem k křižníku. Elegantně se vyhýbal střelám. Kopilot se otočil na svého velitele a řekl: „Pane, podle radarů se k nám připojila mistryně Shan.“
„Dobře, kapitáne,“ řekl a zároveň si všiml barevné značení pro kapitána. Ze strany na stranu, se nahýbala loď, unikajíc před střelami. Elegantně zničil štít křižníku. Orgus zalétl do hangáru. Společně se Satele a vojáky z lodí vystoupili do hangáru. Sithští vojáci, odění v černém brnění, kteří stáli v hangáru, začali střílet. Orgus a Satele šáhli po svých světelných mečích. Stiskli tlačítka a okolí se rozzářilo modrou barvou, barvou čepelí jejich mečů. Odrážejíc střely Sithských vojáků, vyskočili a jedním elegantním pohybem usekli vojákům hlavu. Mrtvá bezhlavá těla spadla k zemi.
„Nějaký plán, pane?“ zeptal se kapitán.
„Ano, probijeme se k můstku a zastavíme palbu. A zjistíme, kdo nás zradil. Nuže, jdeme.“
Jednotka, společně v čele s Jedii vyběhli vstříc bitvě. Zamířili k dveřím, které se automaticky otevřely. Tam stáli další Sithští vojáci společně se Sithskými učedníky.
„Palte!“ vykřikl Sith s kutnou, který zapínal svůj světelný meč a jím naznačil gesto, že chce s Jedii boj. Sithští vojáci začali střílet.
„Opětujte palbu, vojáci,“ řekla Satele Shan. Vojáci poslechli a postříleli černě oděnce. Satele vyběhla proti Sithským učedníkům. Sithové se zalekli zvláštnosti dvoučepelého světelného meče. Jeden z nich na Satele vyšlehl blesky. Bojeschopná mistryně je však ve skoku vstřebala. Začala se Sithy bojovat. Jako prvního si vybrala Sitha s červeným oblekem, typickým pro Sithského Inkvizitora. Ten vytasil světelný meč, který typicky zářil červeně. Satele zaútočila první. Útok provedla z vrchu. On to však odrazil. Satele ho odstrčila Silou. Agresivní útočník upadl, mistryně skočila a probodla ho svou modrou čepelí.
Skupina vojáků, vedena Jedii, Sithy porazila.
„Satele, na tohle nemáme čas. Musíme je zneškodnit. Zjistit, kdo nás zradil.“
„Podle holomapy je můstek jen már metrů od nás.
„Jdeme!“
Skupina vyběhla. Shromáždila se u velkých dveří, které vedou na můstek.
„Otevřete, kapitáne!“ rozkázala Satele.
„Rozkaz, generále Shan!“
Kapitán šel k terminálu a vyťukal kód na otevření dveří, které se hned rychle otevřely. Tam stály Imperiální důstojníci.
„Palte!“ rozkázal kapitán. Důstojníci ani nevytáhli své osobní blasterové pistole a už leželi mrtví na zemi. Jediové vešli jako první. Zahlédli vzadu můstku Sithského komandéra. Šli k němu. Vojáci je chtěli následovat, ale Orgus řekl: „Hlídejte vchod, kapitáne. Tohle je náš boj.“
Kapitán ani neopověděl, otočil se zpátky k vojákům a naznačil jim rukou gesto, aby se stáhli. Jediové, odhodlaní k boji přišli k nejpřednější části můstku, kde stál Sith.
„Jediové. Mysleli jste, že mě překvapíte?“ řekl Sith, oděný v oděvu, který nosili velevážení Sithové. Otočil se, Jediům se ukázala jeho tvář. Byla na tvářích byla zjizvená. Měl bradku hnědé barvy. A oči mi typicky žhnuly červeně.
„Sithská špíno! Zaplatíš za životy vojáků a Jediů, které si zabil!“ zakřičel Orgus.
„Sithská špíno? Máte tak málo fantazie. Prosím, nazývejte mě Lordem Vivicarem.“
„Nezáleží na tom, jak se jmenuješ. Záleží na tom, co jsi udělal,“ řekla Satele, která nahmatávala svůj meč. Vivicar to vycítil.
„Hm, bojovat vy chcete? Dobře, aspoň budu mít do sbírky další světelné meče.“
Řekl Sithský lord a vzal ze svého opasku své světelné meče. Zapnul je. Satele společně s Orgusem také. Všichni se pohybovali do kruhu. Vivicar zavřel oči, ale stále se pohyboval.
„Hm, mistr Jedi Orgus Din. Cítím, že jsi rozrušený. Asi bys chtěl vědět, kdo vás zradil, že?“ řekl Sith s úšklebkem, který nebyl zrovna pozoruhodný.
„To se brzy dozvím, Sithe,“ odvětil Jedi.
„Asi by tě zajímalo, že to byl Jedi. Mistr Jedi. A možná, že tě i překvapí, že je to Jedi v Radě,“ řekl znovu usmívající Sith.
„To není pravda, to je nemožné,“ řekla Satele, která skočila a začala bojovat s Vivicarem. Srážely se jejich čepele, Orgus jen slepě sledoval.
„Satele, ne! Musíme ho zajmout a vyslechnout!“ řekl Orgus. Satele ho neposlouchala. Zatím ho odrazila Silou do okna můstku. To ho zranilo. Zraněný, klečel na zemi. Satele už napřahovala meč k jeho hlavě.
„Satele! Přestaň!“ křikl Orgus, který si nevšiml, že Sith něco mačká na svém komlinku na zápěstí. Přiběhli Sithští vojáci. Mezi nimi a vojáky Republiky se strhla přestřelka. Jediové se otočili. A nevšímali si Sitha. To byla chyba. Dal si meče na opasek a postavil se. Natáhl ruce směrem k Jediům.
„Tohle je váš konec, Jediové,“ řekl a vyšlehl na ně své blesky. Oba se svíjeli v bolestech. To zpozoroval kapitán. Namířil svoje blásterové dělo na Sitha, zamířil a vystřelil. Sith padl na zem. Jediové vstali ze země. A hleděli na tělo Sitha, které ještě žilo.
Orgus si k němu klekl. „Sithe, máš poslední šanci zaplatit za své hříchy. Řekni, kdo je ten zrádce Jediů.“
Vivicar se kouknul na Orguse. Neodpovídal.
„Mluv!“ křikl Jedi.
„Mistr......Jedi,“ řekl Vivicar a zakuckal se.
„A jméno?“ zeptala se Satele.
Oba netrpělivě čekali.
„Jmenuje se…. ZYM,“ řekl z posledních slov a jeho hlava spadla k zemi. Zemřel.
Orgus si stoupl a nechápavě kouknul na Satele.
„Zym?! Mistr Jedi Zym?! Z Rady?"
„Taky to nechápu, Orgusi. Musíme zpátky na Tython ho zajmout.“
POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
2 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
5 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů