Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Konec?

Reklama
Autor: Darth Nightom
Přidáno:21. Březen 2013 - 18:47
Přihlásit se k odběru

Malá předmluva. Rozhodl jsem se že vydám jenom tento díl. Asi jsem slíbil víc než dva díly ale nejlépe dokážu udělat vždy to druhé v pořadí (bez počítání gramatických chyb) takže snad se bude líbit.

Ráno na Kashyyyku jako každé jiné. Slunce si dralo cestu skrz mraky na obzor a oranžové nebe postupně modralo a měsíc jako by utíkal před sluncem v honičce, která nikdy neskončí. Mraky byly v téhle honičce pouhé překážky, které pro oba dva nepředstavovaly potíž. Jako když utíká zkušený běžec přes překážkovou dráhu bez jediné chyby.

Jeden rok uběhl od doby, co se Ahsoka setkala s Luxem.

Dnes Ahsoka vstala dřív a pozorovala východ slunce z okna. V kolíbce, kterou pro ně zhotovil Chewie ležela a spala jejich dceruška, kterou pojmenovali Aeris. Byla Ahsoce hodně podobná ale jen její oči byly po Luxovi.

Zdá se, že už se probouzíš. Řekla si Ahsoka jak ji viděla otevírat oči.

„Ššššš. Ještě je moc brzo Aeris musíš spát.“ řekla a rozhoupala kolébku.

Jakmile si byla Ahsoka jistá, že Aeris už spí odstoupila od kolébky a posadila se na jednu ze tří meditačních podložek u krbu. Uvolnila se a začala meditovat. Vnímala tok Síly, místy jako klidný pramínek průzračné vody a jinde jako divoce rozprouděnou řeku. Každý živočich, jež se nacházel v jungli u Kachirha byl plný života a síla života vála jako letní vánek z ven jungle.

Najednou se všechno zastavilo. Vizi budoucnosti roztrhl stín černý jako noc, agresivní a nebezpečný. Tohle něco zničilo celé životy, nebálo se to a neznalo to slitování. To, co tenhle hrozivý stín, za sebou zanechal bylo prosté: smrt, utrpení a bolest.

Celá vyděšená z toho, co viděla, se Ahsoka v hrůze probrala a lehla si na podložku. Až se trochu uklidnila postavila se a zkontrolovala Aeris. Byla probuzená a brečela.

Asi jsem ji musela probudit jak jsem byla vyděšená. Řekla si v duchu Ahsoka.

Vzala Aeris z kolíbky a chvíli ji houpala v náruči. Pak s ní vyšla ven na balkon. Aeris se asi líbil odraz vycházejícího slunce na hladině jezera, protože už přestal brečet a byla zase veselá.

„Líbí se ti ten výchd slunce? No samozřejmě, jen se na sebe podívej jak tě uklidnil.“ řekla Ahsoka Aeris, která už ležela v klidu a chvílemi usínala. Ahsoka ji odnesla zpět do kolébky a přykryla ji.

Dovnitř vešel Lux se slovy: „Slyšel jsem křik. Co se stalo, proč se třeseš?“

„Měla jsem vizi.“

„Děsivou?“

Přykývla. „Na Kashyyyk každým dnem přiletí pohroma, něco jako obří černý stín bez lítosti.“

„Neříkala jsi mi že je Síla stále v pohybu? Nemůže ta budoucnost, co jsi zahlédla, být jen něco, co se nestane?“

„Snad máš pravdu, ale kdyby něco tak dám pro jistotu vědět Chewiemu, aby se mohli wookieové připravit. Pohlídej Aeris, tím křikem jsem ji vyděsila, sice už spí ale mám o ni starost.“

„Pohlídám ji. Vždyť je to naše dítě, za vás dvě bych obětoval cokoli.“

Ahsoka odešla a o kus dál nastoupila do turbovýtahu. Sjela dolů a našla Chewieho na jedné z přistávacích plošin, jež byla vyhrazená obchodníkům. Přiběhla k němu a řekla mu o své vizi.

Z Chewieho zaštěkání a vrčení rozuměla akorát tomu aby ji následoval do turbovýtahu. Zbytek jeho slov zanikl v hukotu motorů lodí.

Turbovýtah vyjel do patra, na kterém se pokusil komandér Gree zavraždit mistra Yodu. Ještě pořád tu byly očouzené podpěry od turboblasterových výbojů po té brutální bitvě.

„Takže, co mi chceš sdělit?“ říkala právě když wookie aktivoval holoprojektor. Podle těch plánů, jež se před nimi zformovaly bylo zřetelně vidět jasně žlutou barvou snad miliony únikových chodeb a červeně zde zářily ukrytá protiletecká děla a turboblastery.

„To je ochrana před trandoshany? Pro jistotu se připravte že je budete muset otestovat v praxi.“

Na Chewieho tázavé zavrčení odpověděla: „Ten stín, co jsem měla ve vizi byl mnohonásobně horší než parta slizkých ještěrek.“

Chewieho zavrčení ukončilo rozhovor a Ahsoka řekla: „Nevím proč ale mám pocit, že sem přijde, buďme opatrní.“ řekla a šla zpět za Luxem.

O pár hodin později Ahsoka na balkonu chovala Aeris a její pozornost upoutal raketoplán, který vypadal jako vojenský přebytek. Vagabond Trader, bylo vypáleno na trupu. Vystupovalo z něj osm osob, z toho ze sedmi z nich byla cítit Síla. Jediové.

Co tady sakra dělají? Nemáme se shromažďovat, žádný řád není.

Aeris byla zase smutná, když ji máma odložila do kolébky ale nedalo se s tím nic dělat. Ahsoka aspoň počkala než usne a pak odešla ven.

Trvalo dobrou hodinu, než Aeris vůbec usnula a než Ahsoka našla Tarfulla s Chewiem, kteří ji odvedli k těm Jediům. Po cestě se jich vyptávala na to, co tu ti jediové dělají. Jejich odpověď byla jednoznačná. Hledají přeživší.

Na půli cesty zaslechli blasterovou střelbu, žádný wookie nestřílel, žádný trandoshan nebo pirát, byly to blastery stormtrooperů, DC-15. Na jedné z přistávacích plošin bylo pět plně obsazených dělových člunů a probíhala tam bitva. Wookieové šli na vojáky i holýma rukama. A když už se o to pokusili tak jim zůstaly v prackách jejich pancíře i s předloktím.

„Musíme je zastavit než napáchají ještě víc škody.“ řekla Ahsoka a hned se otočila a utíkala zpátky za Aeris.

Až doběhla do místnosti, ve které Aeris ležela v kolébce, viděla Luxe jak hledá svůj blaster. Přišla k němu blíž a řekla: „Máš ho přímo před nosem“ ukázala nad krb, kde ležel na římse blaster
DL-44. Lux ho sebral, zkontroloval kolik je v něm energie a strčil ho do pouzdra za opaskem.

„Slib mi že se nenecháš zabít Luxi.“

„Už jsem ti jednou říkal že za tebe a za Aeris bych obětoval cokoli.“

„Cokoli jiného jen ne sebe.“ sklonila hlavu k zemi.

Lux jí svedl hlavu tak, aby se dívali z očí do očí a promluvil: „Nic se mi nestane, slibuji ti to.“ řekl a políbil ji. Dávej na Aeris pozor, přísahám že se vrátím živý.“

Ahsoka si přivolala do ruky světelné meče a dala si je za opasek. Přešla na balkon a viděla tu zuřivou bitvu. Ale to nebylo to co ji tak znepokojovalo.

Černý imperiální raketoplán klesal ke Kachirhu. Byly v něm cítit ty pocity jako z toho černého stínu v Ahsočině vizi. Smrt, utrpení a bolest. Jediné, co ta postava celá v černém, co vystoupila z raketoplánu prožívala, byla obří přetahovaná světla a temnoty.

Musím to zastavit, než někomu ublíží.

Vytáhla komlink a zavolala Chewieho.

Po půl hodině bloudění mezi balkony našla Luxe, který vypadal dost vyděšeně, když zjistil že Ahsoka opustila Aeris a přenechala ji Chewiemu. Jeho strach o Aeris byl vážne obrovský a upřímný, že by pro ni udělal tolik, co pro Ahsoku.

„Aspoň že je Aeris v bezpečí.“

„Chewie ji ochrání věřím mu, ale teď mám větší starost o ten stín z mé vize.“

„Myslíš že je to Vader?“

„Podle toho, co mi Obi-Wan řekl uhořel Anakin na Mustafaru.“

„Na to bych nesázel, právě jsme s wookii vyčistili tamtu terasu od stormtrooperů, kteří příjmali rozkazy z velení.“ ukazoval Lux za běhu „Slyšel jsem je jak říkají do mikrofonu: “Ano lorde Vadere“ je to dostatečný důkaz?“

Ahsoka se zastavila, jako by byla přilepená na místě, a nehnula se ani na krok. Lux se prudce zastavil a sklouzl se metr na parketové podlaze.

„Co je? Co se děje?“

„Už přichází, za chvíli je u nás.“

„Kde?“

„Je nad námi, musíme ho zastavit.“

Z terasy nad nimi, která byla celá v plamenech a plná mrtvých těl wookieů a stormtrooperů, seskočila postava celá oděná v černém. Parkety zakřupaly, balkon se zatřásl a to i přes to, že dopadl jako kočka.

Konečně hleděla Ahsoka do těch vykulených očí jako ve své vizi do prázdnoty stínu. Konečně mohla dostát odpovědí na své otázky: Konečně mohla zjistit zda je ten temný stín z její vize tohle monstrum a zároveň mohla zjistit, jestli je tohle monstrum opravdu Anakin, jak říkal Lux.

„Rád tě zase vidím štěkno, od doby ,co jsme se viděli naposledy na Coruscantu, uběhlo hodně času. Změnila ses, cítím že máš v sobě upřímnou lásku, cítím že máte dítě a to je na cestě odtud, do bezpečí.“

„Ty jsi Anakin. Že je to tak?“

„Mýlíš se, Anakin už není. V mém podvědomí už dávno hnije jeho mrtvola“

„Proč si myslíš že je to ten Anakin co býval? Chce nás zabít, sama jsi to řekla.“

„Ano Luxi ale najdou cítím že přestal být krvelačný“ řekla Ahsoka Luxovi „Co od nás chceš když jsi nás nepřišel zabít?“

„Jsi vnímavá, mé tělo se regeneruje dosti pomalu a než budu moct svrhnout císaře a sám se ujmout vlády bude to chvíli trvat. Tak proč nevyužít času a nevycvičit si učedníka?“

„A ty mě chceš za svou učednici? Že je to tak?“

„Ano.“

„Nech si zajít chuť. Protože nehodlám opustit Luxe, nehodlám opustit Aeris.“

„Tak v tom případě nemám na výběr.“

Lux bleskurychle zaměřil blasterem na Vaderovu hruď a vystřelil. Rudý paprsek světla letěl k Vaderovi. Už se zdálo že ho zasáhne ale na poslední chvíli pohnul Vader rukou a zastavil výstřel holou dlaní. Lux vystřelil podruhé ale Vader už se s tím nehodlal párat a rovnou sáhl po meči, zažehl čepel a odrazil výboj tam, odkud přišel.

Ahsoka ani nestíhala sledovat, co se tu odehrávalo protože cítit v Síle utrpení cele planety, to není jen tak. Až už konečně zareagovala na to, co se událo tak viděla jak má Lux křečovitý výraz v obličeji a jak má ošklivě popálenou ruku od střely, kterou vader odrazil zpět do blasteru, který následně explodoval.

Nečekala ani vteřinu. Přivolala si do rukou světelné meče a rozběhla se k Vaderovi. Ten jen ustoupil a její útok odrazil. Ahsoka, která se chtěla otočit a znovu zaůtočit, Cítila jak ji něco silného praštilo přes záda. Vader ji odhodil silným úderem pět metrů daleko.

„Ahsoko nech mě tady a zahraň se."

Ahsoka se snažila neupadnout do bezvědomí, až se jí to nakonec povedlo. Právě v ten moment ji popadla neviditelná ruka pod krkem a zvedla ji půl metru nad zem.

Vader ji Sílou škrtil. Přitál si ji blíž. Hned vedle něj klečel Lux, stále ještě v bolestech. Ahsoka doufala, modlila se, aby vader neprovedl to, co si myslela že se chystá udělat. Její obavy se naplnily a sevření okolo jejího krku zesílilo až jí začínal z nosu stékat tenký pramínek krve.

„Z tvých očí soudím, že mi čteš myšlenky štěkno.“ řekl Vader a máchl čepelí v obrovském oblouku. Ahsočino srdce zalila protržená hráz obrovského smutku a žalu. Luxova uťatá hlava dopadla na dřevěnou zem současně s Ahsokou, kterou Vader konečně pustil.

Její roníci slzy dopadaly na podlahu. Ani si nevšimla že ji Vader pustil, protože ten žal, že ztratila svou velkou lásku byl bolestnější než to, co ji dosud potkalo.

„Proč jsi to udělal? Proč jsi ho zabil? Proč?!“

„Abych tě přesvedčil.“

„K čemu?“

„Temné straně přece.“

Ahsoka nepřestávala ronit slzy, akorát se zvedla a popošla k okraji balkonu odkud byl výhled na celou situaci.

„V temné straně není mé místo.“

„Pak nemám na výběr. Musím tě zabít.“

„Ne, nezabiješ mě, půjdu za Luxem sama.“

Vader byl překvapený když viděl, že mu Ahsoka mizí před očima.

„Co to?“

„Dobrovolně splývám se Sílou. Tak budu moci být s Aeris. Ne fyzicky ale přesto budu s ní a s Luxem. Chci za ním jít sama. Tvůj meč k tomu nepotřebuji. Měj se.“

Její stále ronící slzy smutku vystřídaly slzy štěstí.

Padmé měla pravdu, v Anakinovi je stále dobro, 'štěkno' by mi řekl jedině Anakin, to znamená že uvnitř vadera pořád stále žije, není mrtvý jen sbírá sílu aby Vadera porazil.

Znovu se setká s Luxem. Jak splyne se sílou tak ho najde někde na krásnem místě. Nic je už neoddělí od sebe.

Našla jeho duši a nic už je nemohlo rozdělit.

A Aeris? Neopustí ji nikdy. Vždy s ní bude v jejím srdci a mysli spolu s Luxem a vždy k ní bude skrz Sílu promluvat.

Setkám se s tebou až bude pravý čas. Síla tě povede Aeris.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
1 hlas
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
2 hlasy
3 hvězdy
1 hlas
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů