Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Setkání

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
19. Březen 2013 - 22:04
Za prvním odstavcem si měl "<!--break-->" - to by měl být snad komentář, v HTML se tolik nepohybuju, ale Google moje podezření potvrdil. Jen se chci zeptat - to tam bylo schválně nebo omylem? Protože kdybych to tam nechal, tak by se to zobrazilo v povídce jako by se nechumelilo, prostě normální text... nechtěl si tam dát spíš "[enter]" nebo něco takového? - kdyžtak napiš, tohle klidně i opravím :)

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
0
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
19. Březen 2013 - 22:56
<!--break--> se dřív (i na starém webu) používalo pro oddělení upoutávky (souhrnu) od zbylého textu. Pokud to měl (ať už z jakéhokoliv důvodu) autor za prvním odstavcem, a ty jsi při schvalování do souhrnu vložil právě tento jeden odstavec, pak je to v pořádku ;-)

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Nightom
24-25
20. Březen 2013 - 9:33
Je mi jedno jaká upoutávka na povídku se zobrazí ale hlavně, že v textu není "<!--break-->".

Pro strach o sebe v srdci může být místo. Pro strach o ostatní musí být v srdci místo.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Nightom
24-25
20. Březen 2013 - 21:04
Malá připomínka.
Už jsem vymyslel pokračování takže pokud se líbilo a chcete další, tak pokračování rozhodně napíšu.
EDIT: Určitě mě ukřížujete za to, co se chystám provést v druhém díle ale jinak to nepůjde protože nic jiného mě nenapadá.

Pro strach o sebe v srdci může být místo. Pro strach o ostatní musí být v srdci místo.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Sabaqeen
25-26
20. Březen 2013 - 20:33
Není to až tak špatná povídka. Sice se ti tam hodně opakují některá slova a našlo by se i pár gramatických chyb, ale má to rozhodně zajímavý námět. Jestli ti můžu poradit, zkus se více zamyslet nad dialogy, některé nezní úplně přirozeně. A taky - je fajn že tu někdo píše taky romanticky laděnou povídku, ale z toho setkání Luxe s Ahsokou úplně kapal med (tohle si prosím neber osobně - já mám slaďáčky docela ráda, ale nevím co ostatní na tomhle webu :D )
Ale pokračování určitě napiš! Když už někdo nakousne povídku, tak je obvykle škoda ji nedopsat.
Přeju hodně štěstí s dalším psaním.
PS: Ber v úvahu, že je Ahsoce 16. Takže vášnivá noc, no... No nic, nebudu polemizovat :)

Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. A z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Darth Nightom
24-25
20. Březen 2013 - 21:08
No to jsem nedomyslel..............
A dialogy nejsou moje silná stránka mě jde líp popis.

Pro strach o sebe v srdci může být místo. Pro strach o ostatní musí být v srdci místo.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Azureta
20. Březen 2013 - 20:40
Máš dobrý styl i výborný námět, ale nemyslím si, že by to na něj Ahsoka hned tak vybavila. Každopádně pokračuj dál.
EDIT: *vybalila

Do or do not. There is not try.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
20. Březen 2013 - 20:41
Dcela pěkné.

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
21. Březen 2013 - 22:42
Hneď na začiatok musím povedať, že takto "romanticky" ladenú poviedku by som skôr očakával od nejakej autorky a nie autora. Nie je zlé, keď si to vyskúša muž, ale myslím si, že v schopnostiach vystihnúť romantiku a všeobecne zachytiť ľúbostné motívy, ženy (dámy, slečny, dievčatá) jednoducho vedú. To je hneď vidieť na niektorých detailoch. Muž pri opisovaní lásky nekladie dôraz na také veci, ako vhodný výber a načasovanie jednotlivých slov. Tvoja predstava bola značne urýchlená a skrátená o detaily, ktoré by v takto smerovanej poviedke chýbať nemali. Viac sa príbeh venovať nemienim, keďže to nie je niečo, čo je "môjmu srdcu blízke". Romantiku zvládam len v umiernenejšej forme a len, keď ma priateľka donúti :D

Píšeš, že ti idú lepšie opisy ako dialógy. Musím súhlasiť :D Nie nie... prejdem priamo k veci. Dialóg je niečo, čo sa buduje veľmi ťažko. Má vyznieť tak, že dve postavy nezávisle premýšľajú a ich prejavy majú vyústiť do nejakého záveru. V tvojom prípade však neboli dostatočne presvedčivé a vonkoncom nie prirodzené. Odporúčam ti, dať si na ne pozor. Venovať im viac času a využívať veci, ktoré ti idú lepšie. Vôbec by mi nevadilo, keby si časť dialógov predniesol vo forme opisu.

Pri opise zostanem. Používaš veľmi zaujímavé kombinácie slov a prirovnaní. Vyberané sú skutočne so zmyslom pre estetiku. Niektoré z nich vyznievali veľmi citlivo, hravo a podnecovali k fantázií. Na druhú stranu ich trochu zrážalo časté opakovanie slov. Opisy zrazu stratili ten balans a ja som sa skôr zameriaval na slová a doslova rátal, koľkokrát sa v texte objavili. Dokonca vo vetách za sebou. Na to veľký pozor. Je to opäť veľmi náročná činnosť, vyjadriť niečo zakaždým jedinečne. Ale dá sa to. Nápady máš, slovesá máš. Treba sa vyhrať s podstatnými menami.

Keďže som nakukol aj do pokračovania a zároveň ti nechcem tú istú chybu zdôrazňovať dvakrát - čo vzhľadom na existujúce pokračovanie znamená doslova nezmysel - poviem to len raz: gramatické chyby. Musím povedať, že ma pri čítaní vyrušovali a oberali ma o zážitok. Chce to trochu viac kontroly a väčšieho dôrazu. Odmenou je potom súvisle a ľahko čitateľný text. A to stojí za to.

Záver: Opisy sú tvoja silná stránka, na ktorej sa dajú stavať pekné statické poviedky. Čím menej "akcie", pohybu a dialógov, tým bola tvoja poviedka lepšia. Zapáčilo sa mi prostredie a predovšetkým spôsob, akým si ho ty opísal. Tak si predstavujem pekný úvod, ktorý čitateľa "vtlačí" do deja. Čo sa týka pointy poviedky - hodnotím to z môjho neobjektívneho pohľadu na 50%. Romantika na mňa pôsobila prehnane, chýbala mi akási "brzda" celého príbehu. Zároveň by som si vedel predstaviť trochu citlivejšie vyberanie slov a predĺženie celého toho... začínajúceho vzťahu (neviem to inak nazvať). Pri gramatike je čo zlepšovať, zároveň som však nemal dojem nejakej katastrofy, takže tomu neprikladám až takú váhu. Svetlým príkladom je tu Sabaqueen (nemôžem to nazvať komplimentom, pretože by jej "narostl hřebínek"), ktorá sa v každom ohľade zdokonaľovala, a to predovšetkým pri jej najslabších stránkach. Ak to dokážeš napodobniť, tak úspech máš zaručený. Chce to len veľa usilovnej práce a dobrých nápadov. Potenciál máš, hlavne čo sa týka vyobrazení, stačí ho len vyzdvihnúť. To znamená, použiť ho aj na ďalšie odstavce, nie len na prvý.

Želám ti veľa šťastia pri písaní poviedok. Ja sa teraz presuniem na pokračovanie.

+1
0
-1