Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Kashyyycká fronta

Reklama
Autor: Darth Nihilus
Přidáno:31. Prosinec 2012 - 23:06
Přihlásit se k odběru

No, tentokrát jsem to trochu protáhl. Budu rád za každý komentář či hodnocení, doufám, že se bude líbit.

19BBY

Utapau

V docích na dně jedné „díry“, kterými tu byl poset celý povrch planety a která mimochodem byla největší na planetě a byla tak dost velká na to, aby se do ní vešel i destruktor, inženýři Konfederace dokončovali jeden z posledních, ne-li úplně poslední, Lucerhulk této války a jeden z mála posledních Lucerhulků vůbec. Na čelní straně kopule bylo obrovským, modrým písmem napsáno IV na znamení toho, že je to již čtvrtá loď tohoto jména, no, ale zas tak tragické to není, vzpomeňme například Příliv pokroku VII., u Konfederace to byla vcelku běžná praxe, ale i Republika se měla čím chlubit, kupříkladu Radiant VII. a vzhledem k tomu, že byl zničen, tak můžeme očekávat i Radiant VIII. či IX.
Ale vraťme se k příběhu. Do startu zbývalo už jen pár dní a inženýři se překonávali, aby vše bylo hotovo v termínu. Dny plynuly až jednou, za slunečného dne, dorazily zprávy o invazi Republikové armády. Na horní straně prstence stále chyběly nějaké pláty a motory nebyly správně nakonfigurovány, takže jeden nefungoval a jeden fungoval jen na polovic nehledě na to, že části výzbroje chyběly a zásoby, jednotky droidů a stíhačky stále z velké části chyběly. Přesto se kapitán lodi, jistý Jolle Ved rozhodl opustit doky a pokračovat v dokončovacích pracích v jiném Konfederačním systému.
O půl hodiny později se, se silným burácením, loď vznesla, otočila a vyletěla pryč z atmosféry.
Na oběžné dráze už čekaly dva lehké destruktory třídy Recusant. Tato sestava o pár vteřin později opustila soustavu. Kapitán Lucerhulku zvolil kurs přímo do soustavy Kashyyyk, kterou, kvůli chybě informační služby, považoval již za území Konfederace.
Za nějakou tu hodinku dorazila flotila ke Kashyyyku. Jaké však bylo překvapení kapitána, když zjistil, že informace lhaly a na Kashyyyku se stále bojuje. Jelikož se, i přes to, že většinu posádky a techniky jako jsou tanky a další, nestihli naložit, nacházela se na palubě lodi (i když ne celá) nacházela 8. kombinovaná divize pod vedením barona Elkla, rozhodl se kapitán Ved přistát na povrchu a zapojit se do pozemních bojů.
Loď začala klesat do atmosféry, nechávajíc Recusanty ve vesmírné bitvě. Z bitvy se ovšem odpoutal jeden destruktor třídy Venator a začal Lucerhulk pronásledovat. Za normálních okolností by ho plně naložený a hlavně dostavěný Lucerhulk snadno zničil, ovšem nyní by to skončilo pro separatisty tragicky. Po pár ranách začal oslabovat štít a z trupu odpadávaly obrovské pláty. Do toho všeho začaly ochabovat motory. Všechny lodní systémy kolabovaly a proto bylo rozhodnuto evakuovat loď.
Všichni naskákali do volných únikových modulů, které hojně vystřelovaly co nejdál od lodi.
Mezitím z trupu začaly vyskakovat plameny, nekontrolovatelná loď se nyní obrovskou rychlostí řítila k zemi. Hangár opustily poslední výsadkové lodě a stihačky. Několikakilometrová loď narazila do země, přičemž porazila stovky stromů a vyvolala obrovskou tlakovou vlnu.
Většina modulů přistála na velké mýtině, několik stovek kilometrů od místa dopadu lodi.
Některé moduly narazily do stromů, které byly v této části planety opravdu velmi vysoké.
Výsadkové lodě lokalizovaly moduly a přistály na té samé mýtině. Ze všech plavidel i modulů se vyvalily stovky vojáků, lodních inženýrů, důstojníků a dalších. Z výsadkových lodí vyjely tanky, „vykráčela“ protonová děla, z některých lodí vyjely i MTT, ale i menší přepravní, nebo bojová vznášedla. Vzhledem k tomu, že Lucerhulky jsou obrovské lodě, zahrnovala nekompletní 8. kombinovaná divize 1400 droidů, 20 AAT. 5 MTT, 3 protonová děla a nejméně 30 kusů další techniky.
„Musíme se zapojit do bitvy!“ Zvolal baron. „Ne! Měli bychom se vydat opravit Scipia!“ Opáčil mu kapitán.
„Pokud bychom to udělali a nechali útočný svaz padnout, byli bychom nechránění!“ Protestoval baron „Nehledě na to, že by to mohlo být bráno jako zrada a oni by nám potom mohli pomoci při opravě Scipia!“ Náhle se ozval odněkud výstřel, baron padl na kolena, lehl a už více nevstal. Kde se vzali, tu se vzali, najednou se ze všech stran vyrojila klonová armáda. Velení po baronovi převzal plukovník Jol-ff, ovšem ten nebyl připraven velet tak velké jednotce a proto jeho nesmyslným breptáním unavený kapitán Ved nenápadně praštil plukovníka po hlavě a ten se svezl na zem jako podťatý. „1. četa zformovat karé!!(čtvercová formace, užívaná za účelem obrany proti kavalerii, popřípadě útoku pěchoty z více směrů) 2. četa za mnou! Garda útok! Kde jsou tanky?!?“ Nad mýtinou proletěl Y-wing a než ho stačili sundat z oblohy, stačil odpálit rakety a ty dopadly na místě, kde stál kapitán Ved. Zraněn upadl do bezvědomí, mezitím se separatistická armáda bez velitele radši stáhla a pokračovala v bitvě po stylu takzvané „partyzánské války“.
Vzbudil se o pár dní později s obvázanou hlavou a dvěma končetinami, přesněji levou rukou a nohou v polním stanu. Rozhlížel se kolem sebe, ale viděl pouze rozmazanou skvrnu. A proto radši znova upadl do bezvědomí.
Při druhém probuzení ležel na lůžku v pokoji, který byl celý ze dřeva. Jako bonus měl obvázané ještě břicho. U dveří nikdo nestál a dveře byly odemčené. Nacházel se na jednom ze stromů, v jedné domorodé vesnici hluboko v republikovém území. Na chodbě stáli dva kloni s jedním wookiem. Jeden klon posměšně prohodil: „Á pan separatista se nám uráčil probudit.“ „No jo. Hej ty!“ Přitakat mu a ukázal na mě. „Půjdeš s náma, náš velitel nás očekává.“ Nasadili mu pouta a odvedli ho velícího centra, které se nacházelo na druhé straně vesnice. Když ho předvedli k veliteli Republikové „Velké armády“. Kapitán vyprskl smíchy, když viděl, jak velitel vypadá, i když on sám nevypadal nic moc.(No sami posuďte, že když vám vybouchne vedle obličeje raketa vzduch-země, nemáte šanci vypadat dobře.)
Samozřejmě to byl mistr Yoda. „Možná já moc vysoký nejsem, avšak moudrostí oplývám já.“ Řekl. „Na výběr vy máte, zůstat zde můžete, nebo do džungle odejít můžeš.“ Kapitán si samozdřejmě vybral divočinu, jelikož doufal, že narazí na separatistickou armádu.

Konec 1. části.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
1 hlas
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
1 hlas
6 hvězd
2 hlasy
5 hvězd
2 hlasy
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů