Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Pragmatik aneb Psané paměti povětšinou podmračeného Padawana IV

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
31. Prosinec 2012 - 20:17
Především bych Vám všem chtěla popřát všechno nejlepší do nového roku!
Ať se Vám daří a na každém kroku Vás provází Síla... :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+8
-1
Obrázek uživatele Darth Mirek
24-25
31. Prosinec 2012 - 20:42
Tobě též, šťastný Nový rok a díky za další nálož srandy. 10/10 :D

Don't ask, if you don't care.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
31. Prosinec 2012 - 22:16
Tobě ať se taky daří, mimochodem povídka úžasná 10/10

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
1. Leden 2013 - 13:29
Taky tak! I když, tak mě napadá... existuje něco jako Galaktický Nový rok? Nemyslím si, že by to bylo tak skvěle vymyšlené a všechny planetární systémy, resp. planety jako takové, slavily Silvestra (ha ha, to jméno existuje?) ve stejný okamžik...

JAMU

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Calse Lirryns
27-28
5. Leden 2013 - 11:49
Ve stejný okamžik by to asi nešlo. Nevím to jistě, ale myslím si, že ani na Zemi se to tak nedělá. Podle mě začíná nový rok v každém časovém pásmu jindy. :)

Jsem si vědom toho, že nemám pravdu, nepotřebuji na to být upozorněn. Co mě zajímá, je to, kde dělám chybu.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele aleshjeblbusa
7. Leden 2013 - 21:13
to musel bejt dobrej matroš

už nejsem troll, opravdu, teď jsem lesní víla

+1
-2
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
31. Prosinec 2012 - 20:19
Vánoce jsou o 358 dní dřív? -> nebudu proti tomu vůbec nic namítat :)

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
31. Prosinec 2012 - 20:32
Úžasný, úžasný, úžasný.... Máš můj obdiv... Ještě teď se válím smíchy po stole a bratr si myslí, že jsem se zbláznila... 10/10 :D

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Halt01
31. Prosinec 2012 - 21:28
V televizi zrovna běžel můj oblíbený krimi-fantasy seriál, Grimm. A já o reklamách jen tak bezděčně zajel na starwars.cz no a co nevidím. Pragmatik čtyřka.
Co říct? Snad jen to, že jsem kvůli tvé povídce, kterou sem si prostě musel přečíst hned, přišel o (co sem tak zběžně zahlédl) nejlepších 10 minut dnešního dílu onoho Grimma. Ale co je podivné... Vůbec mi to nevadí!
Takže 10 hvězd a šťastný Nový rok!

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Darth Mirek
24-25
31. Prosinec 2012 - 22:15
Jj, já se zrovna v tu dobu taky na něco díval.

Don't ask, if you don't care.

+1
0
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
31. Prosinec 2012 - 22:32
Sílo má!!! Konečně další díl už jsem se nemohla dočkat. Jako obvykle 10 hvězd ( asi budu muset požádat správce, aby jich v tvém případě povolil nejmíň 20 protože si je zasloužíš ) a taky ještě tobě a našemu podmračenému padawanovi šťastný nový rok.

P.S. Jako novoroční předsevzetí by sis mohla vzít, že tvoje povídky dáš do novin nebo tak něco, protože o tomhle by měli vědět i ostatní, ne jenom fanoušsi Star Wars.

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
1. Leden 2013 - 13:27
Nechci přehánět... je pravda, že jsou historky Podmračeného padawana skutečně povedené, nicméně si přesto myslím, že reakce některých uživatelů jsou přeci jen značně přehnané. Bez urážky.
Čtvrtý díl si udržuje kvalitu dílů předchozích, nevybočuje však ani na jednu ani na druhou stranu. Popravdě mi to přijde, že čtu dokola díl první - s tím rozdílem, že se mění význam slov.
Nepopírám, že jsem se bavil - obzvlášť pasáž s příchody a odchody mistrů a věta "Ten a ten už to ví!". Klasický a skvěle využitý komediální prvek opakování.
Přesto, něco mi v té povídce schází. Zatím nevím co... snad na to přijdu později.
A nechci hodnotit jen podle názvu a autora.

JAMU

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
1. Leden 2013 - 14:46
Však ono to taky vpodstatě pořád dokola je :D - přece jenom se jedná o formu deníku, a ta se zpravidla nemění; jediné, v čem může dojít ke změně, je děj, který je popisován, ale styl toho popisu bude vždycky stejný, tak to prostě u deníků bývá a ani já nechci vymýšlet nějaké novotiny, ale zachovat formu Daimonových deníků takovou, jaká je.
Když si někdo píše deník, všechny denní události obvykle popisuje stejným způsobem a asi ani moc neřeší, co vlastně píše. Prostě píše. A z toho vycházím, snažím se, aby to působilo obyčejně a co nejjednoduššeji. Prostě deník :)
Navíc taky z deníkové formy nikdy nemůže vzniknout nějaké epické veledílo, a ani to nejsou moje ambice; Podmračeného Padawana píšu za účelem pobavit fanoušky Star Wars a sama ho beru jako četbu určenou k odpočinku.

Každopádně, až přijdeš na to, co ti tam chybí, určitě mi dej vědět! ;)
Jinak moc děkuji za upřímný komentář :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
1. Leden 2013 - 20:29
Nechci po tobě, abys měnila formu a ani nemůžu. Stejně tak ty ale nemůžeš chtít, abych byl pořád dokola spokojen s tím samým. Tak to chodí. I když je hezké, že se deník nemění (a souhlasím s tím, že by neměl), nemůžeš čekat, že náročnější čtenář (za kterého se, možná neprávem, považuji) nebude chtít něco víc. Z prvního dílu jsem byl nadšen - ukázala jsi nám něco nového, něco, co se zde neobjevilo. S přibývajícími díly by to však chtělo nějaký nový impulz. Taky nejdeš do kina na nový film a nečekáš, že dostaneš to samé, co nabídly tři snímky předchozí, chceš něco nového!
Už jsem asi přišel na to, co mi schází: je to právě onen impulz. Něco, nad čím bych opravdu šel smíchy do kolen, nebo něco, co by mou spodní čelist přinutilo v úžasu třísknout o stůl.
Ano, je to deník... ovšem deník psaný ne jako deník, ale jako povídka. Je psán za účelem publikace a získání kladných ohlasů. Proto by jsi měla stále přicházet s něčím novým, čtenář si to žádá. Ať již otevřeně jako já, nebo skrytě, jako ostatní. Proto nesouhlasím s místní většinou, která dá 10/10 jen co vidí název povídky. To mi prostě nestačí...
Každopádně stále tuto "ságu" považuji za zdařilou, o tom žádá a hledím vstříc novým dílům. Hodně štěstí!

JAMU

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
1. Leden 2013 - 20:52
Z velké části s tebou musím souhlasit a musím se také přiznat, ikdyž nerad, že vám tak trochu tu schopnost psát povídky závidím, jelikož ať už jsem se snažil napsat něco vážnějšího (Scipio III, Kashyyycká fronta, Cesta na konec galaxie a zase zpátky) či něco méně vážnějšího (Vzpomínky na Dathomir, což je, mimochodem, taky povídka ve stylu deníku), vždycky to dopadne nic moc a proto vaši schopnost psaní (Ty, Ewelynne Storm či Halt01) obdivuji, neboť vím (a přesvědčil jsem se o tom na vlastní kůži), že bych nebyl schopen nic tak skvělého napsat. :)

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
0
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
1. Leden 2013 - 21:53
já si nemyslím, že nejsi schopný něco takového napsat... Každý máme svou cestu, po které k našemu cíli musíme dojít. Nejdůležitější ale je chtít a bojovat pro to. A z tvojí literární tvorby vidím, že chceš a taky pro to něco děláš, takže jsem toho názoru, že jednou můžeš psát skvělé povídky! :)
Záleží jenom na tobě...
Držím palce! ;)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
9. Leden 2013 - 21:06
To je sice možné, ale ať už napíšu cokoli, tak mám nepříjemný pocit, že ty lidi to ani nečtou... Prostě jsem svými předchozími povídkami, některým ještě na starém webu, udělal svým novým povídkám špatnou reklamu, že většina lidí už to nečte, jelikož očekávají kvalitu mých prvních povídek. Řekl bych to takhle, tady jak člověk neprorazí s první, či druhou povídkou, je nahranej...

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
0
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
9. Leden 2013 - 21:37
To je trochu neřešitelný problém. Podle mě je tu prostě moc povídek - a rozhodně ne všechny jsou dobré. Ale zrovna tvoje povídky špatné nejsou, ale když se na některé podívám, tak vidím v podstatě slitý text - je tam minimum odstavců - a nechce se mi to číst, protože bych se tím musel prohrabávat a trvalo by to dlouho... teda tvoje jsou ještě v pohodě, máš tam správně pravopis, tak ten mi to vyrovnává... ale některé jiné se mi nechce ani číst - mohly by být dobrý, ale nemám na to odvahu. A přitom by stačilo dát pár enterů a vypadalo by to hned líp... stejně jako mě zaráží nevyužívání HTML tagů, protože by se, dle mého názoru, pro ně našlo velké uplatnění. Případně není problém napsat o radu do fóra, určitě by někdo poradil. I když, já už často nečtu ani ty povídky, které jsou od osvědčených autorů, protože jsem tak přesycený jejich stylu psaní, že by mě to brzo přestalo bavit... narozdíl od Evelynne, u které se mi zdá, že snad k většině povídce napsala zhodnocení a povzbuzení do dalšího psaní... neuvěřitelné :)

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
9. Leden 2013 - 21:57
HTML tagy do povídek raději ani ne, maximálně tak kurzívu, jinak by to působilo příliš přeplácaně. Když se podíváš do knihy, taky ti tam nehrají všechny druhy nejrůznějšího formátování roztodivných tvarů a velikostí, a jak sám vidíš, nečte se to nejlíp (a určitě by se našel někdo, kdo by tímto stylem skutečně psal). Nejsem si jist, jestli v povídkách vůbec je podpora tagů zapnuta. Vím, že v komentářích některé základní jsou, u povídek ale nevím. Problém je taky v tom, že dost lidí zapomíná tagy uzavírat a celkově s nimi moc neumí. A jak říkám, do povídky to není nezbytně nutné, tam jde hlavně o text jako takový, dobrý autor by měl umět zaujmout bez hraní si s písmenky :-)

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
9. Leden 2013 - 22:13
Jj, zase jsem nemyslel všemožný ptákoviny :) Hlavně ta kurzíva by našla použití, ale samozřejmě záleží na typu povídky. Ten tučný text by zas až tak nutný nebyl, to uznávám... Akorát by to dopadlo dle tvého příkladu :)

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
9. Leden 2013 - 22:07
Taky jsem získala dojem že tady spousta lidí spoustu povídek nečte... :) Ale zase na druhou stranu jsou tu i lidi, kteří si povídku přečtou, ale nic k ní nenapíšou a třeba ji ani neohodnotí.
Že tedy lidi tvoje povídky nečtou, může být jenom zdání; chápu ale tvoje rozčarování, vnímám to taky tak - kdo nenapíše komentář, o tom nemůžu s jistotou říct, že si to přečetl.

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
1. Leden 2013 - 21:15
Mě osobně to nijak nevadí - možná nejsem tak náročný čtenář, ale prostě to beru jako takový odlehčení. Takovéhle povídky se mi snad budou líbit pořád, a když se to líbí, tak je dle mého zbytečné přidávat nový impulz... jasně, mohlo by to postrčit povídku ještě dál, ale po chvíli by to chtělo další impulz a tak pořád dokola... a to nemluvím o tom, kdyby ten impulz tu povídku zkazil -> u deníků bych prostě impulzy nedával :) Kdyby tě to zajímalo, tak já dal plný hodnocení pouze prvnímu dílu, dál - protože se to opakuje - jsem dal snížený, ale pořád vysoký, protože se mi to líbí. Btw, když si nakousnul ty impulzy, tak většina povídek se časem okouká - když si začal psát ty, tak jsem byl taky nadšený, protože tvůj styl byl nový, neokoukaný, ale teď? Pořád máš skvělý povídky, avšak už mě to tolik netáhne si to číst, sice tam jsou vždy jiné příběhy, ale zdá se mi, jako bych to už někde četl... ten styl je pro mě už okoukaný :/ -> byly časy, kdy jsem si pročítal všechny nové povídky, i když byly špatné - teď jsou mnohem lepší, často je schvaluji, takže mám větší přehled, ale i tak jich přečtu zlomek...

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
1. Leden 2013 - 23:25
To chápu. Souhlasím s tím, že styl se okouká!Já ale nemluvil o změně stylu, jen o rozšíření děje. To je celé, myslím, že HorLukRos to vystihl i za mě.

JAMU

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
1. Leden 2013 - 21:41
Ano, já tě naprosto chápu a děkuji, že to říkáš na rovinu :) Ono... neustále přicházet s něčím novým není zrovna jednoduché, nehledě na to, že případné zvyšování nasazené laťky může být ku prospěchu věci, ale taky si tím autor může kopat hrob. Při psaní vícedílných prací totiž není nic horšího, než když si spisovatel u prvního dílu nasadí laťku příliš vysoko a pak už si ji nedokáže udržet. To opravdu nedělá dobrý dojem.
Možná je to ze strachu, možná z vědomí, že moje spisovatelské schopnosti nejsou až tak vyspělé, ale prozatím se radši držím tam, kde jsem. Nicméně si tvá slova beru k srdci a popřemýšlým nad nějakým novým impulzem, uvidíme co z toho vyleze a jestli dokážu potěšit i náročnější čtenáře ;)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
1. Leden 2013 - 22:33
S tou laťkou máš docela pravdu. Vzpomínám si na svou starou povídku, která měla na clone-wars.cz hodnocení 5.00/5.00 (25× ohodnoceno), a od té doby jsem si netroufl nic jiného napsat, abych si nepokazil reputaci :-)

Myslím ale, že tím impulzem v tomto případě Yelly-man nemyslí stylistickou stránku povídky, ta je na perfektní úrovni. Tím impulzem může být třeba změna prostředí, nějaká zajímavá zápletka či náznak příběhu (ač je to deník). I mě přijde, že těm novým dílům něco chybí. Tento díl mi připadal jako převykládání toho předchozího - v podstatě zase jen přeinstalovávali systém v archivech. Zajímavější by bylo třeba přeskočit pár dnů/týdnů/měsíců v deníku, a psát zase o něčem jiném. O nějaké zajímavé situaci, do které se padawan (promiň, na jména nemám paměť) dostal, pokud bych šel do extrémů, tak třeba o nějakém mírovém vyjednávání, bojové konfrontaci, setkání se záporákem, atd., ale samozřejmě v rozumných mezích, aby se z toho nestalo něco přehnaně akčního, o tomhle (předpokládám) ten deník být nemá. Spíše by měl být stále uplatněn onen flegmatismus a jistá dávka "ignorance" hlavní postavy, nehledě na naléhavost, zoufalost či absurditu dané situace. Jak by se padawan zachoval při setkání s Grievousem? Či při jednání se separatisty, při tajné operaci, při uvíznutí na nějaké planetě...? Možností je hodně. Samozřejmě by to ztratilo své kouzlo, pokud bys díl co díl přeskakovala z jedné situace do druhé, takže by asi nebylo od věci zvolit si jednu tému a natáhnout ji na vícero dílů, určitě bych ale nepopisoval dva díly instalaci systému.

Prostě si myslím, že by to určitě šlo nějak okořenit. Chápu, že se snažíš udržet dojem psaného deníku v návaznosti a v tom, že se v podstatě až tak nic moc neděje, popřípadě v banálnosti situací, které padawan řeší, a v tom, jak je řeší (stěžuje si na práci v archivech zatímco jiní umírají ve válce) ale to místy zachází do stereotypu. Změna prostředí by, myslím, pomohla podstatně. Celou dobu jsem doufal, že už s Obi-Wanem odletí do války, a ono zase nic :-(

Každopádně nechci, aby to vypadalo až moc kriticky, ve srovnání s jinými povídkami byl pořád tenhle díl na skvělé úrovni. "Skvělé", ale ne "výborné", výborný byl dle mého skromného názoru jen první jeden/dva díly, tyhle už mi přijdou mírně slabší, ač pořád dobré. Tenhle komentář píšu hlavně proto, aby to nekleslo ještě níže, pak už by ses dostala "jen" na úroveň povídky nadprůměrné :-)

PS: Víš, co by bylo epické? Jak byl poslední díl TCW (ztroskotání s těmi droidy), tak do toho zasadit i tohoto padawana, úplně si dokážu představit jeho jízlivé poznámky během bloudění po planetě (což je mimochodem dobře, že má tvá postava charakter natolik představitelný i pro diváka samotného, bez nutnosti sepisování příběhu a chování postavy samotným autorem). Ale to už by bylo zasahování do universa.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
2. Leden 2013 - 11:45
Rozumím. Změnu postředí jsem samozřejmě měla v plánu, už brzy. Jde o to, že každý v nás v životě zažívá situace, kdy se nic neděje, všechno jde podle zajetého stereotypu a člověk se víceméně nudí. Proto jsem si myslela, že i v deníku by takové pasáže měly být, protože to k reálnému životu patří. Ne každý den je vzrušující, ne vždy se děje něco velkolepého. A vzhledem k Daimonově deníku, v archivu strávil teprve ani ne celý den! :) Chtěla jsem ho tam ještě chvíli podusit; o to větší radost by pak třeba měl, až by z archivu konečně vytáhl paty - a možná že i o to víc by s ním čtenář soucítil. Nicméně chápu, pokud vás to nebaví číst. Přece jenom... při psaní publicistických deníků se asi nemůže jít úplně přesně podle skutečného života.
Děkuji za upozornění :) Píšu to pro vás, takže pokud si přejete změnu, bude už v příští kapitole ;)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
1. Leden 2013 - 14:29
Mockrát vám děkuji za komentáře!
Jsou pro mě motivací k dalšímu psaní... ;)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Padmé
29-30
19. Leden 2013 - 16:51
Tak jsem narazila na tvojí povídku tuto a musím říct že tak jako teď jsme se už dlouho u žádný povídky nenasmála, humor není vynucený za každou cenu prostě je tam kde se hodí a 100% stojí za to :D
Doufám že bude brzy další část jsem nedočkavá! Fakt se ti to povedlo :)

'Are you an angel?'

+1
+1
-1