Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Legie

Reklama
Autor: sith
Přidáno:31. Prosinec 2012 - 12:44
Přihlásit se k odběru

Jmenuji se Orgex. Jsem členem 48. klonové legie pod velením jednoho z nejlepších klonových kapitánů jménem Rovly. Už jsem prošel mnoha bitvami. Byl jsem členem útočných oddílů při obou obléháních planety Geonosis. Bojoval jsem na Rylothu i Christophsis. Budu vám něco vyprávět...

Nedávno jsem se stal členem ARF vojáků a byl jsem, stejně jako celá 48. legie přidělen na Kashyyyk. Přesto, že nám naši nadřízení stále namlouvali, že se na nás chystá útok droidů, nikdo tomu nevěřil. Byli jsme však stále v bojové pohotovosti. Já jsem stál na jednom z dřevěných ochozů s dalekohledem v ruce a sledoval jsem pobřeží. Vedle mně stál velitel jednotky Skokani s kulometem v ruce a čekal na rozkaz k palbě. „Myslíš, že se něco bude dít?” zeptal jsem se ho. Ten se na mě otočil a řekl: „Když to tvrdí jediové...”, ale nestihlo dokončit větu. Z ochozu o sto metrů od nás se ozval poplašný signál. Přiložil jsem si dalekohled k helmě a uviděl jsem asi tisíc droidů vycházejících z vody. Za nimi jeli tanky a ve vzduchu kroužili platformy HMP. „Pozor! Plecháči!” zaječel jsem a vzal si do ruky sniperovací pušku.

Snažil jsem se mířit přesně, což je značně těžké, když vedle vás hučí kulomet. Droidů však bylo tolik, že bylo nemožné se netrefit. Nad naším stromem proletěl wookieský katamarán a strom se ve víru vzduchu zachvěl. Na chvíli jsme přestali střílet a snažili jsme se vyrovnat rovnováhu v houpající se koruně stromu.

Vzal jsem si blaster a běžel po schodech dolů. Za mnou se ozvala rána a koruna stromu se i s naším palebným stanovištěm zřítila v plamenech dolů. Jedna z platforem se dostala skrz palbu Juggernautu a vystřelila zápalnou raketu do stromu. Náhle mi spadla větev na hlavu. Zapotácel jsem se na dřevěných schodech a spadl z výšky asi dvaceti metrů.

Probudil jsem se v základně. Seděl u mě zdravotník a stále mi píchal nějaké injekce. Řekl mi, že mám štěstí, že jsem si mohl zlomit vaz. Pak mě poklepal po rameni a řek: „Běž se oblíct do uniformy. Vojáci venku tě potřebují.”, načež jsem se rozeběhl do zbrojnice, hodil jsem na sebe pancíř a vyběhl jsem ven. Všude byli droidi. Odjistil jsem svůj blaster a rozeběhl jsem se k jednomu ze superbitevních droidů, který právě zabil klona.

Zamířil jsem mu na hlavu a zmáčkl spoušť. Z hlavně vylétlo pět laserů a droid se složil na zem. Pak jsem se otočil a chtěl jsem vystřelit na nějakého bitevního droida, když v tom kolem proběhla padawanka Tano a usekla mu hlavu.

Slyšel jsem o ní. Je prý padawanka generála Skywalkera. Viděl jsem jí bojovat na Geonosis. Taky si pamatuji, jak spolu s generálem Skywalkerem zničili generátor plazmového štítu na Christophsis.

Udělal jsem kotrmelec a skočil za jednoho bitevního droida a utrhl jsem mu hlavu. Pak jsem zmáčkl spoušť a zastřelil další dva bitevní droidy.

Náhle se mi ve vysílačce ozvalo: „Splňte rozkaz 66.”, kývnul jsem hlavou na jednoho ARC vojáka a rozeběhli jsme se k padawance Tano. „Pal!” zaječel jsem a z mého blasteru vyletělo několik laserů. Ten ARC voják taky vystřelil. Padawanka tano padla na zem, pak jsem se rozeběhl do krytu, kde už na nás čekal dělový člun, který nás vynesl do vzduchu a zamířili jsme na křižník, který kroužil na orbitě Kashyyyku. Ten vletěl do hyperprostoru a doletěl na Coruscant.

Účastnil jsem se také masakru v Chrámu jedi. Přežil jsem dokonce impérium a teď... Teď pracuji v hospodě na Tatooinu.
To je můj příběh.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
7 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
1 hlas
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů