Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Blížící se hrozba

Reklama
Autor: Coudy
Přidáno:18. Říjen 2014 - 21:50
Přihlásit se k odběru

"Copak jsem vás někdy zklamal?" zeptal se CT-2224, kterému už všichni říkali Cody. Díky své hodnosti velel zlaté 212. legii klonů. Tuto otázku pokládal svému generálovi Obi-Wanu Kenobi v hangáru republikové lodi třídy Venator, kde se připravovalo vše potřebné pro invazi na Utapau.
Mistr Kenobi mu odvětil: "Výborně, takže nemám zničit všechny droidy dříve, než tam dorazíte." S těmito slovy nastoupil do lodi a odletěl i s astromechanickým droidem na planetu. Cody zatím začal vyřizovat poslední záležitosti ohledně příletu. Plánem bylo přiletět na planetu, a zničit všechny droidy se střelnými zbraněmi.
Zkráceně běžná rutina klonových vojáků. Vyjimečnost této mise ale tkví v tom, že cíl má rozhodnout konec tohoto dlouhého konfliktu. Generál Kenobi má zabít generála Grievouse.
Cody nastoupil do vysazovací lodě. Za krátkou chvíli byla loď plná klonů a čekalo se jen na povolení ke vzletu z hangáru.


O dva dny později...

Teď Cody stojí na místě, kde před pár dny stála stíhačka, která patřila kyborgovi, který ležel mrtvý na plošině hned vedle. Helmu si drží u pasu a upřeně hledí na zbytky a pohozený blaster hned vedle.
Ke Codymu běží jeden z jeho mužů.
"Pane..." zasalutoval."...poslední z bitevních droidů je na kousky. Jediovo tělo sondy nenašly, pravděpodobně uprchl."
Coudy se podíval na tu část oblohy, která byla z tohoto patra viditelná. "Ano, uprchl. Dejte mužům vědět, že se vracíme na loď, úklidový tým to už za nás zvládne." "Pane. Ano,pane!" Voják se otočil a ponechal opět Codyho o samotě. Ten si naposledy prohlédnul Grievousovy zbytky, sebral blaster, kterým byl zastřelen a vydal se pomalým krokem k latce (LA-AT/c).

Celou cestu přemítal o tom, co se vlastně s ním stalo. Rozkaz 66, který mu byl udělen byl v tuto chvíli to nejnepravděpodobnější, co se mohlo stát, i přesto tomu tak bylo.
Šlo o velmi neočekáváný krok, který mu byl vtěpován do paměti už v jeho útlém dětství. Kloni si museli všech 150 rozkazů pamatovat zpaměti a vykonat je. A tento byl čirou náhodou mezi nimi... Jako by s tím někdo počítal a věděl, že se to stane.

Na velitelské lodi se nemluvilo o ničem jiném... Jediové zradili Republiku, dovolili si zaůtočit na samotného kancléře Sheeva Palpatina. Droidi se společně s nějakými opraváři snažili dát do kupy stíhačky, které měly nějakou část poškozenou z boje.
Z rozhlasu se ozval admirál lodi, který všem na lodi oznamoval, že loď přechází do hyperprostoru. Cody se vydal směrem na velitelský můstek, aby zjistil, kam míří.

Lodní můstek byl plnější, než obvykle. Všechny obrazovky ukazovaly, že Venator míří na Coruscant. Vcelku to dávalo smysl. Kapitán lodi předstoupil před Codyho a řekl mu, že má pro tuto chvíli volno, a že až dorazí ke Coruscantu, tak je s celou jednotkou poslán na jedno shromáždění. Cody přikývl na srozuměnou, a vydal se do své kajuty. Lehnul si na postel a přemýšlel, co se stane za následujících 24 hodin. Celou dobu nemohl spát. I přesto, že právě byl po bitvě, tak se převaloval a nemohl myslet na nic jiné, než na to, co vykonal.

Konečně mu zapípal bzučák. Rychle si vzal na sebe zbroj, přilbu zatím jen do podpaží a vyběhl z kajuty na plošinu, kde už byli připraveni jeho muži k odchodu. Spěšně si nasadil helmu a zavelel: "Pozor! Pochodem vchod!"
Vojáci se naprosto synchronizovaně vydali z Venatoru. Procházeli přes jednotlivé plošiny Coruscantu, až dorazili na shromaždiště. Přes všechny jednotky klonů v různých barvách zbrojí nebylo vidět. Ze vzduchu to musela být rozhodně podívaná.
Úplně vepředu se tyčila obří obrazovka, na které běžela reklama na nějaké místní Coruscantské podniky, do kterých kloni jako jsou oni ještě nikdy nezavítali.
Prostorem se ozvalo velmi hlasitý povel:" Ticho!!!"
Všichni rázem zmkli a dívali se na obrazovku, kde nyní stála osoba zahalená v černé kápi, která zahalovala celý obličej kromě úst a mírně vyčnívající brady.

Osoba si kapuci sundala a pod ní se objevila Palpatinova tvář, znetvořená z údajného útoku Jediů na jeho osobu. Tyto a mnohé další zvěsti se šířily rychlostí světla a znala je už možná i celá galaxie. Tichý prostor přerušil Palpatinův hlas. Ale už nebyl tím medovým hlasem, kterým mluvil ještě před pár dny.
Nyní jeho hlas měl v sobě něco zlověstného: "Klony. Byly jste vyrobeni, stvořeni a vycvičeni proto, aby jste zachránili bývalou Republiku. Vaše armáda již nemá tolik můžů, jako na začátku, válka si vyžádala mnoho obětí jak ve vašich, tak i v civilních řadách. Avšak nezoufejte, nýbrž Klonové války jsou konečně za námi a nyní jste vítáni jako noví vojáci Prvního Galaktického Impéria. Jelikož vaše řady opravdu velice klesly a nikdo nikdy neví, jestli nedojde k další válce, tak jsem se rozhodl, že budete staženi do výcvikových středisek a cvičit nové oddíly vojáků, kteří budou udržovat pořádek v naší galaxii..."
Všichni kloni se na sebe významně podívali, a říkali si, co to je zase za divné plány. I tak se nikdo neozval a po pár dalších organizačních řečí dostali jednotky rozchod na svá stanoviště, kde měli obdržet originální rozkazy pro jednotku.
Cody se vydal ke svému stanovišti. Zpoza vedlejšího rohu na hlavní cestě však spatřil osobu, která byla zahalena v hnědém rouchu, podobně, jako Jediové. Rozhlédl se okolo a...


Tak a nyní máte možnost provést další Codyho krok:

a) Vydá se k podezřele oblečené osobě za účelem si promluvit

b) Půjde si dál cestou ke stanovišti s rozkazy

c) Vytáhne zbraň a pokusí se podezřele oděného muže chytit.

Pokračování děje napište do komentářů... taky sdělte názor na tento typ povídky, zda-li mám pokračovat, nějak ohodnoťte, případně sdělte chyby, které najdete, ať se mám z čeho poučit. Ať vás provází Síla :)

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
7 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů