Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Cesta klonů III sepící chtějí zpět orbitu

Reklama
Autor: Daedalos
Přidáno:11. Leden 2014 - 20:00
Přihlásit se k odběru

Cesta Klonů III
Cody a Boil spolu s rexem a 35 klonama, kráčejícim kolosem a 6 At-RT se rozhodly po zníčení droidů virazit. Ale zatímco oni jen tak šly tak bitva u Obi-wana byla znovu naplno a ačkoly si našel znovu nějaké síly na boj a s posilou více AT-TE a více letadly které mu pořád zněly nad hlavou se k němu přibližovalo více a více droidů jako by jich bylo nekonečně, což vlastně bylo jelikož útočil na oborovskou továrnu ale i generálové separatistů už začínaly být naštvaní jelikož se pořád nepovedlo armádu republiky zníčit.

Ale zatímco právě přistály tři acclamatory a přivezly zásoby jako byly potraviny pro vojáky nebo munici či tanky a další víbavu a čerstvé vojáky tak orbita začla i po vítězství republiky vipadat znovu trochu neklidně. Právě z hyperprostoru viskočila loď třídy lucerhulk po před nímž byli 2 providence class a dále také vedle nich 2 rescussant-class a eště před totu čtveřící se rozmístilo 6 munficent-class. Na straně republiky byla federační blokáda která se hned tak planety vzdát nechtěla. Tato blokáda čístající 5 vennator-class před nima stála dvojice arqient class a po jejich bocích stále byla dvojice consular class. Obě strany se jen seřadily a připravily na bitvu jak Admirál Yularen tak Admirál Keldeon který byl pověřen velením tohoto svazu jenž měl pročitit cestu transportním lodím které byli zatím nakládány droidy a další technikou.

„Karty byli rozdány“ teď jen obě strany ať už posádky nejvěčích lodích nebo jen pistoli nejmenší stíhačky čekaly na rozkazy napětí na lodích republiky by se dalo krájet. Yularen už jen vidával poslední rozkazi před bitvou. Escorty splu se stíhači a bombardéry byli připraveny dostala vistřlit a zníčit spousty plecháčů ale flotily byli stále jen seřazené ještě pár minut a velitelé jednotlivích lodí by zaůtočily na vlastní pěst. To byla jejich hlavní nevíhoda od droidů kteří byli i v takovéto situaci naprosto klidní. Yularen chtěl zrovna vidat rozkazi k palbě protože už začlo být podezřelé že tam Separastická flotila jen tak stojí když zrovna viděl první střely ze strany separátů pak řekl jen pal z obou stran létaly střely ale Yularenovi rozkazi tímto nekončily následně řekl „Stíhači a fregaty útok opakuji stíhači, bombardéry a fregaty do útoku“ na to se všem lodím rozsvíty motory a maximální rychlostí letěly směrem k nepřítely ale stihači a bombardéry separatistů už byli na cestě k flotile a proto věčina stíhačů zustala někde uprostřed cesty jelikož si začla „hrát“ s nepřátelskými stroji ale věčinou to vihrály kloni a tak se časem přidaly i oni k útoku na hlavní svaz zatím se obě strany spíše pošťouchávaly. Ale i to muselo skončit když jedna z munfienct class byla viřazena mohla za to pouhá consular-class doprovázená 6 bombardéry loď se zrovna nacházela v explozích jelikož jí nefungovaly zbraně ani štíty tak když jí něco zasáhlo tak jí to velmi poškodilo a po více než 17ti minutách explodovala šoková vlna zníčila jeden blízý Y-wing a kromě 7 dalších stíhačů a bombardérů a pár pěkných zásahů do consular-class nic více nezníčila jelikož teprv před pár dny sjela z vírobní linky ale ani to že stále voněla novotou jí neuchránilo před děly a torpédy republiky.

Obě strany na sebe jen tak střílely až dodoby kdy už poškozeá consular-class fregatka dostala eště pár zásahů a byla nucene se vrátit ke křižníkům což vládla ale teď už byla jen mezi dvěma venatorrama a jen bez pohybu střílela. Ale aní republika se zatím neobešla beze ztrát již ztratila 3 Y-wingy 23 AC-103 a 15 V-19 Torrent a také tři V-wing i přesto že všechny tyto stroje byli pilotované skvělýma klonovýma pilotama. Ale právě se dvě munfient-class rozhodly doroazit conusar class a ihned po útoku dotával jeden zásah za druhém ale i přesto jako by držel silou vůle kapitána a ostatních členů posádky tak pak se letka Y-wingů rozhodla že to ukončí a nebyla sama jeden venator a jeden acclamator se rozhodl že toto ukončí všichni virazily kromě venatoru ten jen dále střílel na pomoc a obě separastické fregaty těžce poškodily ale svou práci se jim povedlo splnit jelikož consular class byl přiliš težce poškozen a kapitán dal rozkazk evakuaci a ačkoly sám tam chtěl ustat a střílet spojil se snim sám admirál Yularen „kapitáne vipadněte z té lodi je příliš poškozena pokud to pujde uděláme co pujde pro tu loď až skončí bitva ale teď se naloďte i s posádkou ke mně.“ Na což mu bylo odpovězeno „Ale pane toto je moje loď a á jí neopustim“ ale Yularen nebyl zrovna velitel kterej se rád hádal se svímy podřízenými „Kapitáne ihned zmizte to je rozkaz nebo vás odtamtud necham odtáhnout“ a kapitán nakonec řekl „Tak dobře pane už jdu“ po tomto se celá posádka přesunala na loď admirála Yularena spousta znich ihned musela na ošetřovnu kde lékři i před občasné otřesi lodi když byla zasažena se snažily všem 17 zraněním pomoci teda 17 než se knim přidala necelá polovina čelnů posádky consular class která nyní jen stála volně ve vesmíru. Její odvážný kapitán šel k jednomu z oken a svou loď pozoroval zároveň sní často koukal směrem k separistické straně bitvi kde právě probíhal útok na rescusant-class loď lehká křížník byl útokem těžce poškozen.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
2 hlasy
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
1 hlas
2 hvězdy
1 hlas
1 hvězda
0 hlasů