Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Zajatkyně

Reklama
Autor: Dart Mool
Přidáno:1. Únor 2013 - 19:12
Přihlásit se k odběru

Jsem padawanka mistra Sora Buqa. V klonových válkách mi byla přidělena malá klonová jednotka asi s 20. klony. Rada jediů mi dala úkol, prozkoumat se svou jednotkou starý sithský chrám na zapadlé planetě na vnějším okraji. Naposledy jsem se rozloučila se svým mistrem a vyrazila jsem na cestu. Letěli jsme nad separatistickým prostorem a proto jsme měli jen malou obchodní loď, abychom nebyli nápadní. Když jsme konečně dorazili k planetě, viděla jsem jen nekonečnou poušť, ale pak jsme v dálce uviděli nepatrný bod a zjistili jsme,že jde o onen sithský chrám.

Přistáli jsme a vešli dovnitř. Vevnitř bylo plno nástrah a pastí. Všimla jsem si také soch jakýchsi sithů které jsem si prohlížela. „To je strašné místo!“ pomyslela jsem si. Vešli jsme do nějakého sálu, jenže jsme si nevšimly svítících paprsků kolem. „Pozóóór!“ Zakřičel jeden z klonů, který si jich všiml jako jediný z nás. Ale už bylo pozdě, ostatní jimi nevšímavě procházeli. Najednou začal houkat alarm a všude kolem se začali aktivovat super batle droidi.Pár jsme jich zlikvidovali, ale pořád měli obrovskou přesilu. Snažila jsem se nás ubránit, ale když pozabíjeli všechny klony a když přicházeli další a další, rozhodla jsem se vzdát. Pak mě odvezli na jinou planetu, kde měli separatisté základnu a v tu chvíli mi došlo, že na nás Dooku nastražil past. Pár dní mě vyslýchali a mučili. Nakonec jim došlo, že jim nic neřeknu a hodili mě do malé temné cely.

V zajetí sem přežila déle než 5 měsíců, aniž bych věděla, jak válka dopadla. Jednoho rána jsem se probudila a všude kolem bylo ticho. Pomocí síly jsem vytrhla dveře a všude kolem byla spousta deaktivovaných droidů. Šla jsem do hangáru a tam jsem viděla separatistického generála. Chvíli jsme se prali, ale pak jsme se dohodli na příměří a odstartovali v jedné lodi. Když jsme přilétli k Corusantu, všude kolem byli menší bitevní stanice, které hlídaly, co se dostane na Corusant a co ven. I my jsme také byli podrobeni kontrole. Pak na naší palubu vnikla skupina klonů. Nejprve jsem byla ráda, ale pak jsem znejistila. Kloni namířili zbraně na separatistického generála a zmáčkli spoušť. Tohle se jim nepodobalo. V tu ránu jsem vytáhla světelný meč a snažila se vychytávat jejich střely. Když jsem je pomocí síly omráčila, zeptala jsem se jednoho z nich, který byl ještě trochu při smyslech, co se to děje.

„Císař a jeho impérium se snaží zničit všechny jedie a separatisty!“ odpověděl.
„Kdo je císař?“ zeptala jsem se.
„To je bývalý kancléř Palpatyn,“ odpověděl. Poručila jsem mu pomocí síly, aby mě a mou loď odpojil od stanice. Dlouhá léta jsem se schovávala na jednom z corelliánských měsíců jako farmářka. Nakonec jsem se dozvěděla, že rebelové nad impériem vyhráli. V nové republice jsem se alespoň ještě jednou jela podívat do chrámu jediů na Corusantu, tedy na to, co z něj zbylo.Teď žiju v domově důchodců na Coréllii. Do dnes nevím, co se s mým mistrem stalo, ale protože většina lidí v domově důchodců vystudovala imperiální akademii, nemůžu provádět tradiční jediské rituály a meditace. Svůj světelný meč však mám pořád u sebe ve skříni vedle postele.
KONEC.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
2 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
2 hlasy
5 hvězd
2 hlasy
4 hvězdy
3 hlasy
3 hvězdy
1 hlas
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů